Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissan hankinta - liuta peruskysymyksiä
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1110970641

Aiheen aloittaja Alina 16.03.2005 klo 12:57:21

Aihe: Re: Kissan hankinta - liuta peruskysymyksiä
Kirjoittaja Pikkuhukka 09.12.2014 klo 19:38:49
Itsekin suosittelen aikuisia löytökissoja ja kahta kissaa yhdessä. :) Vaikka kissaa pidetään itsenäisenä eläimenä sekin vaatii seuraa, ja parhaiten tuntuu sitä tarjoavan toinen kissa. Monesti eläinsuojeluyhdistyksillä yms. on aikuisia kissakavereita, jotka etsivät yhdessä kotia useampikin "pariskunta".

yhdyn Oliivin sanoihin myös tuosta että aikuisen kissan luonne on ikään kuin kehittynyt ja siitä on helpompi arvella millainen se on, lyhyemmänkin tutustumisen perusteella. Omalla kohdallamme olen kuitenkin huomannut sen että Poju, jonka adoptoimme n. vuosi sitten, on aivan eri kissa nyt kuin mitä se oli meille tullessa. Ei lainkaan huonolla tavalla. Siitä on kuitenkin paljastunut ominaisuuksia joita ei ollut sitä ottaessamme tiedossa - esimerkiksi juttelutaipumus ja suunnaton ahneus. :D Helpoiten varmaan "saa mitä tilaa" silloin kun ottaa kissan joka vaihtaa kotia paikasta, jossa sitä on kohdeltu hyvin. Pojusta ei esimerkiksi ole muuta tietoa kuin se että se on ollut leikkaamaton ulkokolli.

Meillä molemmat kissat tulevat kyllä juuri silloin hakemaan huomiota kun yrittää keskittyä johonkin lukemiseen/piirtämiseen/askarteluun/neulomiseen/tietokonepelaamiseen eli kannattaa melkein luopua siitä ajatuksesta että saisi oikeasti olla aina rauhassa. Eivät ne aina ole kimpussa mutta niitä vain kiinnostaa mitä ihminen puuhaa! :D

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.