Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissan hankinta - liuta peruskysymyksiä
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1110970641

Aiheen aloittaja Alina 16.03.2005 klo 12:57:21

Aihe: Re: Kissan hankinta - liuta peruskysymyksiä
Kirjoittaja Oliivi 09.12.2014 klo 13:06:46
Moi, Kira ja onneksi olkoon kissakiinnostuksesta! Ihania otuksia :)

Kuvailemasi tilanne on varmasti mahdollinen, mutta pitää muistaa, että jokainen kissa on oma persoonansa, etkä ostohetkellä voi varmaksi tietää, millainen persoona sillä kissalla on tai miten se tulee käyttäytymään kanssasi. Jos se kissa onkin toisenlainen kuin ostaessasi odotit sen olevan, pitää sinun silloin kuitenkin elää sen kanssa ja sitä kannattaa miettiä, että oletko valmis ottamaan sen riskin, että kissa ei olekaan juuri sellainen, kuin toivoisit ja sitten se vaikka tuleekin kinuamaan leikkiä juuri kun olet lukemassa kirjaa.

Ehkä paras vaihtoehtosi olisi ottaa jokin aikuinen kissa eläinsuojeluyhdistyksiltä. Näiltä yhdistyksiltä löytyy yleensä tarkat kuvailut kissojen luonteesta ja aikuisena kissa todennäköisesti olisi kehittänyt jo suhteellisen pysyvän persoonallisuuden. Myös yhdistysten kissoissa on arkajalkojen seassa sellaisia, jotka tykkäävät olla sylissä.
Sitten voit tietysti miettiä jotakin rotukissaa, niiden kohdalla voi luonteesta jonkinlaisen karkean tai jopa tarkahkon arvion tehdä jo ihan rotuominaisuuksien perusteella. Toki se arvio voi olla myös väärä, kuten sanottu, jokainen kissa on erilainen. Esimerkiksi siamilainen tulee kyllä syliin nukkumaan ja ihan kainaloonkin, mutta se myös sitten kerjää leikkiä ja naukuu.

Kun kissalla on kaverikissa, niin selkeästi tarve ihmisen kanssa leikkimiselle vähenee (poislukien ehkä ne siamilaiset ja jotkut muut todella ihmisrakkaat rodut ja yksilöt). Voi olla, että silloin se kissa valitsee nukkumapaikakseen myös sen kissakaverin kyljen.

Tiivistettynä; voit kyllä löytää tuollaisen sylikaverin, mutta ottaessasi kissan sinun pitää sitoutua siihen yhtä lailla, paljastui siltä minkälainen luonne hyvänsä. Suosittelen käyttämään paljon aikaa kissan etsintään, lukemaan huolella esittelyt kissasta ja käymällä tutustumassa kissaan ennen kuin ostat sen. Ja ehdottomasti suosittelen eläinsuojeluyhdistysten kissoja, jos et rotukissaa kaipaa :)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.