Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissan hankinta - liuta peruskysymyksiä
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1110970641

Aiheen aloittaja Alina 16.03.2005 klo 12:57:21

Aihe: Re: Kissan hankinta - liuta peruskysymyksiä
Kirjoittaja mushio 24.08.2006 klo 11:44:55
Vastaa yhteen kysymykseen, niin tulee 3 tilalle  :D. Niin sitä pitääkin  ;).

En tiedä, mikä olisi "oikea" vastaus, mutta jos näyttää siltä että pennulla on matoja eikä sitä ole madotettu, madottaisin minä pennun ensin pari kertaa (välissä n. viikon tauko) ja veisin sitten pennun rokotuksille. Aikuisruokaa yleensä ruvetaan syöttämään siinä vuoden iässä, joten jos pentu tulee sinulle 12 kk:n iässä, en näkisi syytä miksi et voisi ostaa kissalle jo nyt aikuisruokaa. Vuoden iässä kissa ei enää oikeastaan kasva, joten kisu ei tarvitse penturaksuista saatavaa lisäenergiaa.

Lihaa kannattaa kokeilla kissalla, mistä kissa tykkää. Voit antaa possua, jauhelihaa, nautaa, kannattaa vaihdella. Marinoituna en antaisi, koska marinaadissa on aina mausteita ja suolaa, jotka eivät sovi kissalle. Sydämet yms. kannattaa paloitella hieman pienempiin paloihin ja vaikka pakastaa pusseissa, joista ne on helppo ottaa pussi kerrallaan sulamaan ja antaa pieninä (ei kuitenkaan liian  ;)) paloina kissalle. Meillä annetaan kalaa korkeintaa kerran viikossa. Jauheliha on suuri hitti meidän perheen kissojen kesken, mutta se ei pidä kissojen hampaita läheskään yhtä hyvässä kunnossa kuin esim. sydän :). Lihaa ei välttämättä kannata antaa joka päivä, koska purkkiruuat ja raksut sisältävät kaiken kissan tarvitsemat vitamiinit sun muut. Lihaa meillä annetaan pari kertaa viikossa.

Munuaista voi myös kokeilla, mutta kannattaa liottaa se kylmässä vedessä yön yli ennen tarjoamista. Meidän kissat eivät munuaista suostu syömään ::), se taitaa haista kissojen mielestä sen verran mielenkiintoiselle.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.