Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissan hankinta - liuta peruskysymyksiä
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1110970641

Aiheen aloittaja Alina 16.03.2005 klo 12:57:21

Aihe: Re: Kissan hankinta - liuta peruskysymyksiä
Kirjoittaja Emilya 24.08.2006 klo 10:55:59
Olenpa tässä pari viikkoa lukenut foorumia aikas innokkaasti, kun meille tulee pieni palleroinen parin kuukauden päästä. Kunnon tulevana omistajani haluan taata kissani terveyden ja onnellisuuden, ja suurena eläinrakkaana ihmisenä tämä tulee olemaan mielekäs, mielenkiintoinen ja haastava homma  ;)
En ole kuitenkaan löytänyt vastauksia pariin mieltäni askarruttavaan kysymykseen:
Kun kissa tulee meille 12kk iässä, eikä sitä todennäköisesti ole vielä madotettu, niin missä vaiheessa annan matolääkkeet? Olen saanut sen käsityksen, että pentu pitäisi ensimmäisten kuukausien aikana madottaa useampaankin otteeseen, pitääkö paikkaansa?
Kun pentu on madotettu, pelotellaan sitä vielä lisää viemällä se eläinlääkäriin rokotettavaksi. Missä vaiheessa tämän teen? Heti kun madotukset on ohi? Ja osaako kukaan suositella Jyväskylässä hyvää (opiskelijabudjettiin mahdollisimman sopivaa) eläinlääkäriä? Raha ei tietenkään ole niin tärkeä kuin kissan hyvinvointi ja osaava, luotettava ell.
Meille tulee myös toinen kissa talvella, kunhan pennut syntyvät, ja tulevat kissat ovat eri sukupuolta, ja molemmat tullaan leikkauttamaan. Todennäköisesti ensimmäinen tulee olemaan poika, joten sterilisaatio tulee kysymykseen pian. Tahtoisin, että leikkaus tehtäisiin mahdollisimman pian, ja niin, että kissa on terve ja valmis leikkimään uuden toverin kanssa kun se saapuu. Onhan tämä mahdollista?
Kysyisin vielä hampaiden huollosta. Aion ostaa PlaqueOffia ja sen lisäksi pestä kissan hampaat säännöllisesti siihen tarkoitetulla hammasharjalla (hommasin sellaisen sormimallin). Mitä mieltä olette, tarvitseeko ostaa vielä hammastahnaa?
Ruokapuolesta olen miettinyt nettikauppoja. Mietin Acana-merkkiä, mutta siellä ei näyttänyt olevan kuin yhdenlaista raksua aikuiselle kissalle. Eräs puolituttu kasvattaja suositteli Royal Caninia, ja se tuntuu minustakin hyvältä vaihtoehdolta monipuolisuutensa vuoksi. Mietin tilaavani näitä petpark.fi:stä, ainakin aluksi kylkiäisten vuoksi  ;) mutta myöhemmin ehkä toisesta nettikaupasta (jonka nimeä en nyt muista, vaikka se kotona onkin ylhäällä), jossa samat tuotteet ovat muutaman kymmenen senttiä halvempia. Onko kuinka monella kokemuksia näistä eläintarvikenettikaupoista? Myös kissanhiekan olen suunnitellut tilaavani sieltä. Eläinkauppa on yli puolen tunnin pyöräilymatkan päässä, autolla pääsee jos lainaa sellaisen ja bussilla en juuri kulje kun se on kallista täällä. Ja posti on ihan vieressä, joten minulle olisi kaikista kätevintä hommata kuivatuotteet netistä  ;) Olen kuitenkin skeptinen nettiä kohtaan, joten saattaisin ehkä kaivata vähän rohkaisua. :)

Jospa tässä olisi nyt kysymyksiä kerrakseen ja alkuun, palaan tänne varmasti monen monituista kertaa, sen verran olen saanut tietoa täältä :)

Nyt vain karvapallon odotteluun ja sillä välin innokkuutta puretaan kissanviihdekeskuksen rakenteluun, eilen käytiin ostamassa kiipeilypuu- ja parvekeaitaustarvikkeita, saa nähdä mitä niistä avokin kanssa saadaan aikaan  ;)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.