Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Toinen kissa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1105130373

Aiheen aloittaja Manna 07.01.2005 klo 22:39:33

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja ujopiima 09.01.2005 klo 03:58:13
Kyllä meillä on todettu, että kaksin aina kaunihimpi. Morris tuli ensin noin puolivuotiaana ja Santtu-tyttö siitä reilun kuukauden kuluttua. Nyt on reilut 2 kk kulunut eikä ole muuta kuin hyvää seurannut siitä, että kissoja on kaksi.

Se, onko kissa "onneton" yksin riippuu aika monesta asiasta. Kaikki kissat eivät edes siedä toisia kissoja ja sellaiselle ei toveria pitäisi väkisin yrittää hankkia. Kissan luonne vaikuttaa paljon siihen, kuinka paljon seuraa, leikkitoveria ym. se kaipaa. Käsittääkseni myös se, onko kissa sisäkissana vai onko sillä mahdollisuus turvalliseen laajaan pihapiiriin ym virikkeisiin vaikuttaa varmasti asiaan. Meillä kissat ovat sisäkissoja valjasulkoilulla, joten aika käy todellakin pitkäksi, jos ei ole muuta seuraa kuin leluhiirulaiset.

Mitä tulee kissan ikään, sekin on varmaan yksilöllistä, mutta yleensä kait nuorena on helpompi sopeutua muutoksiin, joten tuskinpa tuota vanhenemista tarvitsee odotella - tosin odottaisin jonkun aikaa leikkaamisen jälkeen, että ei tule liian monta stressitekijää yhdellä kertaa. Nuorelle kissalle sopii kaveriksi hyvin toinen nuori kissa - vaikka onhan niitä pirteitä vähän vanhempiakin, jotka jaksavat painia ja juosta siinä missä pennummatkin.

Meillä ei etääntymistä ihmisistä olla huomattu Morriksessa, kun Santtu tuli. Oikeastaan Morriksessa ei huomattu mitään erikoisen negatiivista muutosta. Sen sijaan siitä tuli puheliaampi ja ehkä enemmänkin kontaktia ottava kuin ennen. Kainaloonkäpertymisessä ei ole ilmennyt eroa - kyllä se Santtu on hyvä unilelu ja painikaveri, mutta toisaalta meillä ihmisillä on taas hyvät isot silittelytassut ja meiltä saa sapuskaa kanssa.

Joku joskus sanoi, että parhaiten toisiinsa sopeutuvat kaksi kastroitua kollia, mutta tämä on varmastikin yksilöllistä. Yleensäkin toi tottumisasia on varmastikin sellainen, että useimmiten kissat tottuvat toisiinsa oikein hyvin, mutta etukäteen sitä ei voi tietää. Onko Eetu ollut muuten muiden kissojen kanssa tekemisissä? Miten on reagoinut uusiin kissoihin? Kun itse hankimme toisen kissan, tärkeää oli sekä se, että kissa pitäisi meistä ja että se sopeutuisi hyvin yhteen Morriksen kanssa. Onneksemme Santtu on tätä kaikkea ja plussat päälle. Pahitteeksi totuttelussa ei ole sopia etukäteen kasvattajan / ent. omistajan kanssa koeajasta (eli siis esim. 2-3 viikkoa, jonka aikana kyllä pitäisi jo ilmetä tulevatko kissat toimeen saman katon alla). Harvemmin kylläkään olen kuullut (itseasiassa en koskaan), että nuoret kissat/ pennut eivät olisi sopeutuneet toisiinsa. Joskus varsinaisesti ystävystyminen vie kauemmin, mutta muutamassa viikossa näkee kyllä, onko yhteinen sävel ollenkaan löytymässä.

Onnea etsinnöille... toivottavasti Eetulle löytyy juuri se "oikea" kaveri :) Suosittelen lämpimästi eläinsuojeluyhdistyksen tai esim. rescue teamin ym kissoja...

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.