Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Toinen kissa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1105130373

Aiheen aloittaja Manna 07.01.2005 klo 22:39:33

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Viekku 09.01.2005 klo 02:27:50
Kaksi on ehdottomasti parempi kuin yksi. Minulla on ollut sekä yhtä että kahta. Kissa puhkeaa kukkaansa vasta kun sillä on mahdollisuus toteuttaa lajikäyttäytymistään toverin seurassa. Kissat pystyvät antamaan toisillensa paljon sellaista mitä ihminen ei pysty, kuten pesemään toisiaan ja painimaan keskenään. Ne antavat toisillensa turvaa sekä virikkeitä. Ne pystyvät kommunikoimaan tavoilla joilla ihminen ei pysty. Kuten joku tuolla jo sanoikin ihminen ei voi korvata toista kissaa.
En lähtisi sanomaan että kissa on onneton ilman lajitoveria mutta varmasti se on onnellisempi toverin kanssa :) Kissat, jotka ovat ihmisrakkaita ovat sitä vaikka niillä olisi lajikumppaneita. Ihmisen ja kissan yhteinen laatuaika ei vähene vaikka uusi kissa taloon tuleekin, ainoastaan kissan yksinoloaika vähenee.
Sukupuolella ei sinänsä ole mitään merkitystä mutta jos itse ottaisin poikakissalle (yhden) kaverin niin ottaisin tytön. Mitään syytä ei ole odottaa että Eetu täyttää vuoden, voit aivan hyvin ottaa toisen kissan jo nyt. Tottuminen on niin yksilöllistä, toiset kissat melkeen halaavat kumoon uuden kaverin ja toisilla kestää sähinäkautta hetken ennenkuin hyväksyvät tulijan. Pentukissa sopeutuu yleensä nopeammin oli se sitten tulijan asemassa tai 'vanhana kissana'. Eetu on varmasti pidemmän päälle todella onnellinen ja kiitollinen siitä, että saa oman kaverin :)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.