Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Toinen kissa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1105130373

Aiheen aloittaja Manna 07.01.2005 klo 22:39:33

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hennam 01.03.2016 klo 21:19:39
Piti ihan tänne rekistöröityä juuri tätä kysymystäni varten, toivottavasti täällä joku vielä pyörii vaikka edellisistä viesteistä näyttäisi olevan aikaa  :)

Meille tuli syyskuussa 2015 siamilais naaras, Didillä on ikää 2 vuotta. Ensimmäisessä kodissaan on ollut ainoana kissana, omistajan allergian takia oli toukokuussa -15 vaihtanut kotia tähän paikkaan josta itse kävin Didin hakemassa. Edellisellä omistajalla oli myös 2 muuta vanhempaa siamilaista, Didistä luopumisen syyksi hän kertoi ettei tule toimeen hänen muiden kissojensa kanssa. On kuulemma enemmän yhden ihmisen kissa ja teki pientä kiusaa jatkuvasti muille kissoille (repi viiksiä ja hätyytti vanhinta), että oli selkeästi kuulemma mustasukkainen ihmisen huomiosta.

Meille tullessaan Didi oli hyvin sosiaalinen, viihtyi seurassa, nukkui saman peiton alla ja tunki kokoajan syliin. Kissan leikkautimme aika pian sen tulon jälkeen, mutta luonne pysyi pitkään samana. Tähän väliin mainittakoon, että ell. on todennut Didin oikein terveeksi ja pirteäksi. Mutta jotenkin minusta Didi vaikuttaa hiukan "yksinäiseltä". Haluaisi leikkiä jatkuvasti, leikitämme kyllä vähintään tunnin päivässä ja noseworkingia toisinaan tehdään. Ei enää yksinkään leiki niin paljoa kuin alussa, naukuu lelukepin vieressä surkeasti. Jos rupean leikkimään niin on ihan täysillä mukana, mutta jos yritän silittää tai en leikitä, vetäytyy pois ja omiin oloihinsa. Ei enää ota kontaktia niin kuin ennen, tulee kyllä joskus peiton alle, tulee kyllä viereen mutta jos koetan silittää niin vaihtaa paikkaa.

Olenkin pohtinut, josko kyseessä olisi kissakaverin kaipuu? Vai onko alkanut nyt se kuuluisa "luonne muuttuu leikkauksen myötä rauhallisemmaksi"? Jospa edellinen omsitaja on tulkinnut tämän "ei tule toimeen" jutun väärin? Olen pohtinut että tulisi varmasti pennun kanssa paremmin toimeen kuin aikuisen. Mutta onhan siinä riskinsä, jos kaverin otan ja entäpä jos ei tulekkaan toimeen, mitäs sitten? Lähinnä senkin takia mietin kun työmatkani tulevaisuudessa pidentyy ja olen poissa 8-9h päivästä.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.