Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Toinen kissa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1105130373

Aiheen aloittaja Manna 07.01.2005 klo 22:39:33

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pikkuhukka 06.04.2014 klo 22:00:41
Nyt on kokeiltu kahden kissan kohtaamista... Pitää ihan kertoa tämä iloinen tarina pitkästi!

Poju pääsi matkalle mukaan ja asui 4 päivää mieheni äidillä, jolla on itsellään 13-vuotias Tiuku-kissa. Odotimme sotaa ja raivoisia huutoja Tiukulta, piiloon menemistä ja mököttämistä Pojulta, mutta saimme kaikkea muuta. Tiuku sai mennä yläkerran isoon vessaan kun Poju tuli ja Poju pääsi ahdistavan matkan jälkeen (pissi meni housuun...) pyörimään asunnossa ja tutkimaan uusia hajuja. Herra käyttäytyi kuin olisi aina asunut siellä, suoraan häntä pystyssä ulos kopasta kurnuttaen kuin olisi kotonaan. 5 minuuttia ja naama oli Tiukun ruokakupissa.

Menin moikkaamaan Tiukua yläkertaan vessaan ja Tiuku oli tosi epäluuloinen niinkuin se on aina vieraista kissoista ollut. Kohta kuulin miten poju naukui vessan oven toisella puolella. Päätin hieman raottaa ovea siten että kissat näkevät toisensa, ja ne nuuskaisivat toisiaan vähäsen ilman mitään ihmeellistä tohinaa. Sitten Tiuku kyllä päätti että ei mitään ukkoja hänen taloonsa tuoda ja pysyi kauempana. Poju oli tosi välinpitämätön vaikka selvästi tiedosti Tiukun olemassaolon. Kuitenkin koko ajan sen ruumiinkieli kertoi että se ei ollut hermostunut, peloissaan tai jännittynyt vaan hyvin rento vaikkakin valpas. Myöhemmin vaihdoimme kissojen paikat ja ihan illasta ne pääsivät katsomaan toisiaan ja oleilemaan vapaasti, koska kumpikaan ei ollut peloissaan toisesta ja jos toinen olisi tahtonut mennä pois niin talossa on kaksi kerrosta ja monta huonetta.

Poju tahtoi tehdä ihan tuttavuutta ja maukaisi kuin moikaten tiukulle aina kun katsoi siihen päin, mutta ei mennyt heti päin! :o Tiuku oli aika järkyttynyt ja tyytyi kyttäämään pöydän päältä, murisemaan jos Poju tuli liian lähelle. Ekana iltana kissat siesivät toisiaan metrin päästä. Kaksi päivää ja ne pystyivöt siinä tilassa jo nukkumaan ilamn kyttäömistä. Poju oli tosi herrasmies, tiuku sähisi ja murisi jos tämä yritti tehdö tuttavuutta ja poju alistui tilanteeseen eikä härkkinyt tai ahdistanut tiukua yhtään. Hengaili vain tämän lähellä, ei edes kytännyt (ainakaan katseella). Kumpikaan ei jahdannut toista tai pyrkinyt pakoon samasta tilasta. Ekana iltana Poju hyppäsi pöydälle tiukun eteen mutta lähti samassa kun tiuku käski pois. Eikä kertaakaan itse edes luiminut korviaan, murissut tai sähissyt tiukulle! Ihan uskomattoman lunki äijä. Toisaalta myös vähän pomon elkeitä, kun pissi Tiukun hiekkikseen alta aikayksikön (ja kakkasi vielä mielenosoituksena lattialle...)

Kissat saivat aina jonkun ollessa kotona olla samassa tilassa vapaasti. Yöllä poju nukkui eri huoneessa. Nyt olen kyllä todella positiivisella mielellä siitä, että Pojulle kelpaa kaveri myös kotona. Toivon että se toimii myös toisinpäin siten että Poju ei omalla reviirillään myöskään tunne oloaan uhatuksi tai ala pomottamaan liikaa, kun se oli vieraissakin kuin vanha tekijä. Täytyy kyllä ottaa tutustuminen hitaasti sitten joskus kun kaveri meille muutta. Kävimme tänäänkin eläinsuojeluyhdistyksellä katsomassa kissoja. :)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.