Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Toinen kissa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1105130373

Aiheen aloittaja Manna 07.01.2005 klo 22:39:33

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Estel 20.03.2014 klo 21:25:51
Meillä oli ensiksi Onni-kotikissaherra, kun sitten päätimme ottaa sille kaverin - 5kk venäjänsinisen tyttöpennun. Kävi sitte niin lopulta, että Onnin leikit olivat liian rajuja sirolle ja pienikokoiselle Ellalle, jolloin Ella koki leikkimisen vain kiusaamiseksi (ja sitä se myös paljon olikin).

Välit eivät parantuneet yli kolmen vuoden aikana juuri lainkaan, samassa tilassa ei voinut pitää valvomatta. Valvottunakin Onnilla piti olla sisällä valjaat päällä, jotka sitä rauhoittivat.

Ongelma selvisi yllättävällä tavalla: taloon tuli 4,5v venäjänsinisnaaras reilu kuukausi sitten (jolloin Onni oli 5v 9kk ja Ella 3v 9kk). Onni on saanut leikkikaverin, joka uskaltaa jonkin verran antaa takaisin, jonka takia myös Onnin ja Ellan välit ovat parantuneet, kun Onni ei enää Ellaa kiusaa. Ja se kaikki tapahtui parissa viikossa! Yhtäkkiä Onnia voikin pitää Ellan kanssa valvomattakin samassa tilassa, ilman että ongelmaa syntyy. Tytöt eivät vain Ellan traumoista johtuen tule vielä toimeen, kun Ella ei ymmärrä enää oikein, että joku kissa voisikin leikkiä kiusaamisen sijaan.

Pointtini on siis, etten pitäisi aikuista kissaakaan mahdottomana vaihtoehtona. Tärkeintä aikuisen kissan kohdalla on tosin se, että se on tottunut muihin kissoihin ja sillä on niihin normaalit suhteet - se "kokemus" auttaa kissaa tutustumaan uusiinkin kissoihin.  :)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.