Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Toinen kissa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1105130373

Aiheen aloittaja Manna 07.01.2005 klo 22:39:33

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja callette 08.08.2013 klo 22:23:30
sandra, yleensä aikuinen kissa suhtautuu pennun tuloon paljon paremmin kuin toisen aikuisen. Tämä johtuu siitä, että pentu ei ole laumalle uhka samalla tavalla kuin vieras aikuinen kissa. Onnistuneita vanhempien kissojen parituksiakin on nähty, menty jopa siihen asti että kissat ovat olleet ensimmäisen viikon jälkeen paita ja peppu :)

Itse pohtisin kissan luonteelle sopivaa kaveria. Se ei välttämättä merkitse sitä, että kaverin pitäisi olla samanlainen kuin edesmennyt kissa. Esimerkiksi äidin ja isän kissalle kun haeskeltiin kaveria hiljaisesti, tuli ottaa huomioon että Raipe 5v. kaipaa omaa rauhaa, mutta myös tykkää leikkikavereista. Se on myös arka muita kissoja kohtaan ja alistuva, joten uuden kissan ei saisi olla kovin pomottava, ettei Raipe sitten joutuisi kiusatuksi. Kooltaan uuden kaverin tulisi vastata suurin piirtein Raipen kokoa.

Täydellinen match löytyi noin puoli vuotta myöhemmin ja nyt Raipe 5v ja Illu 3v ovat oikein sopusuhtaisa pari, jotka jaksavat leikkiä mutta myös nukkuvat peput vastakkain. Olen hyvin onnellinen että muutos sujui näinkin helposti; ensimmäinen viikko sitä sähistiin ja sen jälkeen alettiin pikku hiljaa uskaltaa ottaa kontaktia.

Itse etsisin nuorempaa kissaa 12-vuotiaalle, koska vanhat kissat tuppaavat olemaan ärtyisiä. Jos pentuvaihe ei kiinnosta, esimerkiksi noin vuoden ikäinen kissa on harvemmin vielä "laumoittunut" ja siis sopeutuu uuteen laumaan paljon paremmin kuin esimerkiksi 3-4-vuotias. Kannattaa etsiä rauhassa ja jos vain mahdollista, pyytää koeaikaa esimerkiksi kuukausi.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.