Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Toinen kissa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1105130373

Aiheen aloittaja Manna 07.01.2005 klo 22:39:33

Aihe: Toinen kissa?
Kirjoittaja Manna 07.01.2005 klo 22:39:33
Eetu-kissani on nyt kohtapuoliin 8 kk vanha ja kastraatiokin on viikon päästä edessä. Olen ruvennut miettimään, olisiko minun hyvä hankkia sille toinen kissa seuraksi ja leikkikaveriksi? Onko kissani suorastaan onneton ilman lajitoveria?  :-/
Eetu kyllä joutuu olemaan melko vähän yksin (muutaman tunnin päivässä), mutta toki ymmärrän, että ihmisseura ei korvaa toisen kissan seuraa. Mitä mieltä olette te, joilla on vain yksi kissa, ja te, joilla on useampia?
Olen huolissani myös siitä, etääntyykö Eetu minusta sitten kun sillä on kenties mielekkäämpää seuraa, eikä enää tahdokaan käpertyä viereeni kehruulle...  :(
Kannattaisikohan minun hankkia toiseksi kissaksi poika vai tyttö, vai onko sillä edes mitään merkitystä? Pitäisikö minun odottaa että Eetu kasvaa aikuiseksi (n. 1-vuotiaaksi)? Tottuisikohan se helpommin pentuun vai saman ikäiseen kissaan? Tulipas paljon kysymyksiä, mutta toivon että joku kokemuksia omaava osaisi vastata minulle...  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja kissali 07.01.2005 klo 23:07:10
Kaksi kissaa on usein parempi kuin yksi. Selvästi meillä näki eron kun oli kaveri.
Santtu oli vilkkaampi, energisempi, iloisempi ja liikkui enemmän.
Ihminen ei voi korvata sitä toista kissaa, joska kanssa voi riehua niin paljon paremmin.
Aikaisemmin santulla oli tapana hyökätä kimppuuni ilman mitään näkyvää syytä, kun nessu tuli tämä loppui ja nyt kun nessu on poissa tämä tapa on taas tullut takaisin.
Kahdelta kissalta saat kaksinverroin hellyttää.
Toinen kissa tarkoittaa tietysti kaksin verroin rahan menoa kaksin verran töitä ja tuplasti huolta. Mutta siihen kyllä sopeutuu nopeasti.
Meillä toisen kissan etsintä on parhaillaan menossa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Emmi 07.01.2005 klo 23:21:34
Meillä on aina ollut useampi kissa kuin 1... Uskoisin että se on hyväksi kissalle jos sillä on leikkikaveri...  ::)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja KitKat 08.01.2005 klo 17:52:35
Minä painin saman asian kanssa. Meidän kolli on saman ikäinen, menossa myöskin pikapuoliin leikattavaksi, ja ilmeisesti seuraa vailla. Meidän seura kun tuntuu lähinnä pitkästyttävän sitä vaikka leikimme päivittäin ja olemme muutenkin todella paljon seurana. En vaan tiedä yhtään, minkä ikäinen ja kumpaa sukupuolta oleva olisi paras, ja milloin se kaveri kannattaisi hankkia. Veikkaisin, että kannattaisi hankkia pentu kaveriksi saman ikäisen sijasta.

Taitaa olla aika tapauskohtaista tuo yhteensopivuus, vai mitä muut ovat mieltä?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja tine 08.01.2005 klo 19:27:32
Meille hankittiin 6kk vahalle kollille kaveriksi 3kk vanha birmaneiti ja hyvin ovat tulleet juttuun. On se eri asia kun kissalla on kissakaveri, ne viettää paljon aikaa yhdessä. Eikä tarvitse olla yksin, kun ihmiset on poissa.

Toisen kissan sukupuolella ei ole väliä, varmasti sopeutuu oli kumpi vaan. Pentu on helpompi ja nopeampi totuttaa vanhaan kissaan, koska se on kuitenkin vauva.
Reviiritaistelut voi olla kovempia, kun kyseessä on kax miltei aikuista kisua.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Ruipelo 08.01.2005 klo 19:35:39
Minäkin otan toisen vaikka Pörrö onkin jo 5 vuotta. Suosittelen. Huomaan nyt kuinka seurankipeä neitonen on kun olemme kaksin. ::)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Viekku 09.01.2005 klo 02:27:50
Kaksi on ehdottomasti parempi kuin yksi. Minulla on ollut sekä yhtä että kahta. Kissa puhkeaa kukkaansa vasta kun sillä on mahdollisuus toteuttaa lajikäyttäytymistään toverin seurassa. Kissat pystyvät antamaan toisillensa paljon sellaista mitä ihminen ei pysty, kuten pesemään toisiaan ja painimaan keskenään. Ne antavat toisillensa turvaa sekä virikkeitä. Ne pystyvät kommunikoimaan tavoilla joilla ihminen ei pysty. Kuten joku tuolla jo sanoikin ihminen ei voi korvata toista kissaa.
En lähtisi sanomaan että kissa on onneton ilman lajitoveria mutta varmasti se on onnellisempi toverin kanssa :) Kissat, jotka ovat ihmisrakkaita ovat sitä vaikka niillä olisi lajikumppaneita. Ihmisen ja kissan yhteinen laatuaika ei vähene vaikka uusi kissa taloon tuleekin, ainoastaan kissan yksinoloaika vähenee.
Sukupuolella ei sinänsä ole mitään merkitystä mutta jos itse ottaisin poikakissalle (yhden) kaverin niin ottaisin tytön. Mitään syytä ei ole odottaa että Eetu täyttää vuoden, voit aivan hyvin ottaa toisen kissan jo nyt. Tottuminen on niin yksilöllistä, toiset kissat melkeen halaavat kumoon uuden kaverin ja toisilla kestää sähinäkautta hetken ennenkuin hyväksyvät tulijan. Pentukissa sopeutuu yleensä nopeammin oli se sitten tulijan asemassa tai 'vanhana kissana'. Eetu on varmasti pidemmän päälle todella onnellinen ja kiitollinen siitä, että saa oman kaverin :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja ujopiima 09.01.2005 klo 03:58:13
Kyllä meillä on todettu, että kaksin aina kaunihimpi. Morris tuli ensin noin puolivuotiaana ja Santtu-tyttö siitä reilun kuukauden kuluttua. Nyt on reilut 2 kk kulunut eikä ole muuta kuin hyvää seurannut siitä, että kissoja on kaksi.

Se, onko kissa "onneton" yksin riippuu aika monesta asiasta. Kaikki kissat eivät edes siedä toisia kissoja ja sellaiselle ei toveria pitäisi väkisin yrittää hankkia. Kissan luonne vaikuttaa paljon siihen, kuinka paljon seuraa, leikkitoveria ym. se kaipaa. Käsittääkseni myös se, onko kissa sisäkissana vai onko sillä mahdollisuus turvalliseen laajaan pihapiiriin ym virikkeisiin vaikuttaa varmasti asiaan. Meillä kissat ovat sisäkissoja valjasulkoilulla, joten aika käy todellakin pitkäksi, jos ei ole muuta seuraa kuin leluhiirulaiset.

Mitä tulee kissan ikään, sekin on varmaan yksilöllistä, mutta yleensä kait nuorena on helpompi sopeutua muutoksiin, joten tuskinpa tuota vanhenemista tarvitsee odotella - tosin odottaisin jonkun aikaa leikkaamisen jälkeen, että ei tule liian monta stressitekijää yhdellä kertaa. Nuorelle kissalle sopii kaveriksi hyvin toinen nuori kissa - vaikka onhan niitä pirteitä vähän vanhempiakin, jotka jaksavat painia ja juosta siinä missä pennummatkin.

Meillä ei etääntymistä ihmisistä olla huomattu Morriksessa, kun Santtu tuli. Oikeastaan Morriksessa ei huomattu mitään erikoisen negatiivista muutosta. Sen sijaan siitä tuli puheliaampi ja ehkä enemmänkin kontaktia ottava kuin ennen. Kainaloonkäpertymisessä ei ole ilmennyt eroa - kyllä se Santtu on hyvä unilelu ja painikaveri, mutta toisaalta meillä ihmisillä on taas hyvät isot silittelytassut ja meiltä saa sapuskaa kanssa.

Joku joskus sanoi, että parhaiten toisiinsa sopeutuvat kaksi kastroitua kollia, mutta tämä on varmastikin yksilöllistä. Yleensäkin toi tottumisasia on varmastikin sellainen, että useimmiten kissat tottuvat toisiinsa oikein hyvin, mutta etukäteen sitä ei voi tietää. Onko Eetu ollut muuten muiden kissojen kanssa tekemisissä? Miten on reagoinut uusiin kissoihin? Kun itse hankimme toisen kissan, tärkeää oli sekä se, että kissa pitäisi meistä ja että se sopeutuisi hyvin yhteen Morriksen kanssa. Onneksemme Santtu on tätä kaikkea ja plussat päälle. Pahitteeksi totuttelussa ei ole sopia etukäteen kasvattajan / ent. omistajan kanssa koeajasta (eli siis esim. 2-3 viikkoa, jonka aikana kyllä pitäisi jo ilmetä tulevatko kissat toimeen saman katon alla). Harvemmin kylläkään olen kuullut (itseasiassa en koskaan), että nuoret kissat/ pennut eivät olisi sopeutuneet toisiinsa. Joskus varsinaisesti ystävystyminen vie kauemmin, mutta muutamassa viikossa näkee kyllä, onko yhteinen sävel ollenkaan löytymässä.

Onnea etsinnöille... toivottavasti Eetulle löytyy juuri se "oikea" kaveri :) Suosittelen lämpimästi eläinsuojeluyhdistyksen tai esim. rescue teamin ym kissoja...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Janttu 09.01.2005 klo 13:02:16
Meillä on ollut koko ajan vähintään kaksi kissaa. Aikoinaan Rosi oli viikon yksin meillä, ennenkuin saimme Vallun kotiin. Neiti oli todella seurankipeä ja jatkuvasti olisi pitänyt leikkiä... Kahdesta on toisilleen seuraa ja ne saavat peuhata keskenään.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja EXO 09.01.2005 klo 13:17:01
Pelkästään hyviä kokemuksia siitä,että on enemmän kuin yksi kissa :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Terhi 09.01.2005 klo 21:46:45
Voisin sanoa että parasta mitä voit kissallesi antaa, on kissakaveri... :)
Ronja muuttui PALJON onnellisemmaksi ja kiltimmäksi kun se sai Karvisen kaveriksi... :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Manna 10.01.2005 klo 14:51:25
Kiitos paljon hyvistä neuvoista! Olen nyt tehnyt päätöksen, että Eetu todellakin saa parin kuukauden kuluttua kaverin, ja minä siinä sivussa lievitystä pentukuumeeseeni. ;)
Uskon, että Eetu sopeutuu suht helposti uuteen kissaan, sen verran seurankipeä ja kiltti se on. Ainakin se on ihan ihastunut vanhempieni luona asustavaan berninpaimenkoiraan, seuraa sitä joka paikkaan, kiehnää ja haluaisi koko ajan leikkiä. (Koira sen sijaan ei ole ihan niiiiin innoissaan...) Kissatuttavuuksia Eetulla ei ole ollut sijaiskodin jälkeen eli moneen kuukauteen, mutta olen silti aika toiveikas tilanteen suhteen.
Nyt vain sitten miettimään että millainen kissa ja mistä. Voiko olla enää kivempaa puuhaa? :D Sellainen harmaa- tai punaraidallinen tyttökissa olisi haaveissa, mutta täytyy nyt katsoa millainen kaunotar jostain nurkan takaa ilmestyy ja valloittaa sydämen...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Terhi 10.01.2005 klo 19:27:19
Sitäpä ei tosiaam koskaan tiedä kuka tulee ja valloittaa sydämen! :D
Mä kanssa olin varma että sitten joskus kun Ronja saa kaverin, se on pieni pörröinen harmaa poitsu, vaan niinpä kävi että punainen Karvinen hurmasi mut, ja Ronjankin sitten kun meille tuli!  :-*
Ja sen jälkeen vielä monta monta muuta ihmistä... Ja mummun Inna kissan... :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja romppu 12.01.2005 klo 19:17:15
Kyllä minäkin suosittelen kissalle kaveriksi toista kissaa. Kyllä on minullakin iloa katsella näiden kahden lapseni leikkejä.  :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja anzu_79 12.01.2005 klo 23:08:22
olen kahden kannalla ;D tosin itse haluaisin kolmannen. pitää harkita tarkkaan asiaa ettei tule otettua hetken mielijohteesta. Minulla kun sattuu olemaan sellainen tapa että ei paljon mietitä mitä tehdään...kaikki pitää saada heti ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja hyndla 12.01.2005 klo 23:23:46
Minä haluaisin neljännen mutta avokin mielestä tähän kämppään ei mahdu :(. Mutta sitten KUN se neljäs kissa joskus tulee, onpahan ainakin pitkään ja hartaasti mietitty :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Janttu 13.01.2005 klo 10:12:56
Eihän kissoja ole koskaan "liikaa", eihän?

Nyt kyllä hetkellisesti tuli taas kissamäärä täyteen, Lissussa on varmaan kolme kissaa yhdessä (ja se on paljon tuollaiselle neljä kuukautisele tenavalle).

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Manna 13.01.2005 klo 21:36:03
Piti tulla heti tänne kertomaan... Minulle on ilmeisesti tulossa ensi kuussa pieni suloinen kissanpoika! Ainakin olen pistänyt sen jo varaukseen. :D Pääsen pian katsomaan sitä ja päättämään otanko sen, mutta ainakin kuvien ja kuvailujen perusteella se on TÄYDELLINEN... olen jo rakastunut. :-* Kyseessä on tavallaan semmoinen "hallikissa" joista täällä on ollu aiemminkin puhe. Tulihan tää ehkä vähän nopeasti, mutta mitäs sitä suotta jahkailemaan kun se oikea sattuu kohdalle!  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja romppu 13.01.2005 klo 22:11:22

kirjoitti 13.01.2005 klo 21:36:03:
Tulihan tää ehkä vähän nopeasti, mutta mitäs sitä suotta jahkailemaan kun se oikea sattuu kohdalle!  :)

Täyttä asiaa! Voi kun ihanaa...  :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Fudge 13.01.2005 klo 23:20:04
Meillekin oli hallikissa tulossa mutta eipä sitten monista syistä sitä voitukaan ottaa tai asiaa hoitavat ihmiset vaihtuivat ja matkaan tuli monta mutkaa.

Mutta hienoa että joku on sieltä kissalle kodin tarjonnut :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Janttu 14.01.2005 klo 09:04:59

kirjoitti 13.01.2005 klo 21:36:03:
Tulihan tää ehkä vähän nopeasti, mutta mitäs sitä suotta jahkailemaan kun se oikea sattuu kohdalle!  :)


Parhaimmat asiat tapahtuvat nopeasti... Pieni kissa valtaa sydämen :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Ninni-85 04.02.2005 klo 16:30:02
Voin kertoa sen verran omia kokemuksiani, että mulla kun aluksi oli tosiaan vaan yksi kissa, niin se pentuna oli todella häijy kaikkia ihmisiä kohtaan. Tajusin että vauvani haluisi vaan leikkiä, mutta kun ei ollut kissa-kaveria ... Sitten kun hommasin kissalleni kaverin loppui ihmisten raatelu melkein heti siihen paikkaan...
Siispä suosittelen lämpimästi ottamaan toisen kissan!! :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Terhi 04.02.2005 klo 20:41:52

kirjoitti 04.02.2005 klo 16:30:02:
Voin kertoa sen verran omia kokemuksiani, että mulla kun aluksi oli tosiaan vaan yksi kissa, niin se pentuna oli todella häijy kaikkia ihmisiä kohtaan. Tajusin että vauvani haluisi vaan leikkiä, mutta kun ei ollut kissa-kaveria ... Sitten kun hommasin kissalleni kaverin loppui ihmisten raatelu melkein heti siihen paikkaan...
Siispä suosittelen lämpimästi ottamaan toisen kissan!! :)


Sama täällä... :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja romppu 04.02.2005 klo 23:50:40
Roope ei ollut ilkeä yksinäänkään. Mutta silti tuntui oikealta hankkia sille kaveri. Enkä ole katunut... :-*

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja lelle 05.02.2005 klo 03:08:46
Meilläkin on aina ollut enemmän kuin 1 kissa ja tyytyväinen olen ollut... kissatkin varmaan  :)

Voisin tässä nyt samalla paljastaa "salaisuuden"... Kohta meillä taas on neljä kissaa - meille on tulossa huhtikuun puolivälin jälkeen uusi vauva: punatabby coonipoika  :-* :-* :-* Kuvia saatte sunnuntain jälkeen - olen nimittäin menossa sunnuntaina vaavia katsomaan.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja tine 05.02.2005 klo 08:04:41
Meidänkin Raffe-jäbä on aina ollut kiltti, silloinkin kun oli ainut kisu.

Lelle onnea neljännestä kisulista, odotan kuvia innolla. Onkos se tytsy vai poika? Miekin tahdon kolmannen pikkuisen, no ajan kanssa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja lelle 05.02.2005 klo 08:20:01
itse itseäni lainaten...  ;)


kirjoitti 05.02.2005 klo 03:08:46:
uusi vauva: punatabby coonipoika..Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja EXO 05.02.2005 klo 09:57:20
Hyvä idea hankkia toinenkin kissa ;D Kissoja ei tunnu koskaan olevan liika.Itselläni on aina ollut useampi kissa,ja kyllä se on kissojen kannalta hyvä :-*

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Manna 05.02.2005 klo 10:09:23
Viikon päästä Eetulle sitten saapuu uusi kaveri... Voi tätä odotuksen piinaa! Toivottavasti kaikki menee hyvin ja niistä tulee hyvä ystävät. Pelottaa vähän kun ne on molemmat kolleja, mutta toisaalta Eetu ei ole koskaan ollut mikään liian reviiritietoinen ja tämä uusi tulokas on ihan pentu. Täytyy vain varautua henkisesti siihen että ne eivät välttämättä vielä ekana iltana kiehnää toistensa kyljessä ::) Ja siihen, että pentu on aikamoinen riiviö!

Lelle, onnea sinullekin uudesta perheenjäsenestä! Odottavan aika on pitkä...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Janttu 06.02.2005 klo 10:09:26
Kaikki menee varmasti hyvin, Manna :) Onnea uudelle perheenjäsenelle!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja lelle 06.02.2005 klo 22:59:41

kirjoitti 05.02.2005 klo 08:04:41:

Lelle onnea neljännestä kisulista, odotan kuvia innolla.


No nyt löytyy omasta ketjusta...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Sarastus 17.03.2005 klo 01:46:22
Hei kissatietäjät!

Kyselisin neuvoanne. Haluaisimme Jimi-kissallemme kaverin. Jimi on löytökissa, ollut meillä 3 vuotta ja iäksi on arviotu noin 10-vuotta. Jimi on siis Hesystä ja ennenkuin hän saapui meille oli hän ollut toisessa perheessä kolme päivää ja palautettu koska ei tullut perheen toisen kissan kanssa toimeen. Minusta tuo kolme päivää on melko lyhyt aika kissojen lopullisen sopeutumisen kannalta.

Silloin kun Jimi oli tuotu Hesyyn hän oli ollut todella huonossa kunnossa eikä suostunut syömään eikä liikkumaan, oli kuulemma menossa kissojen taivaaseen. Sitten hänet oli laitettu kahden muun kissan kanssa samaan koppiin, siellä hän oli aikansa seuraillut toisten leikkejä ja lopulta itsekin taas innostunut elämästä. Toinen kisu oli menettänyt häntänsä ja Jimi oli nuollut kisun pipiä ja tämä kissa oli nuollut Jimin tulehtunutta silmää.

Minusta Jimillä olisi siis hyvinkin potentiaalia tulla toisen kissan kanssa toimeen. Kysyisinkin, että minkä ikäisen kissan te ottaisitte tälläiselle leikkisälle, hellyydenkipeälle, paljon juttelevalle puskijalle seuralaiseksi? Pennun, viisivuotiaan vai lähes samanikäisen? Varmasti saan Hesystäkin tietoa mutta kuulisin mielelläni teidän asiantuntijoidenkin mielipiteen

:)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja -Sannifanni- 17.03.2005 klo 09:18:34
^^Sarastus: tämän olisi melkein voinut laittaa omaan ketjuunsa, tulisi varmaan paremmin huomatuksi. Mutta ei se mitään, voisin jotain vastaillakin.
Eli jos kissasi on leikkisä, muttei kuitenkaan ihan pennun veroinen riehuja, suosittelen ottamaan hieman alle 1-vuotiaan tai vaikka sitten vähän vanhemman, kuitenkin energisen kissan sille kaveriksi. Aivan pennuilla tahtoo joskus mennä se leikkiminen vähän överiksi, ainakin noin vanhemman kissan näkökulmasta. Esimerkkinä siitä, meillä nuorin on puoli vuotias pentu Mini ja vanhin jo yli kolme vuotias Bamse. Eihän sekään vanha ole, mutta aikuinen kuitenkin, ja sillä ei kyllä pinna pitkään kestä sitä Minin riehumista, sitten mennäänkin aika kovaa kyytiä välillä. Muut kolme kissamme täyttävät kesällä kaksi vuotta, ja he jaksavat pentua vähän paremmin, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi ::) Eli vuodesta ylöspäin muttei kuitenkaan liian ylös. Tokihan vuoden ikäisetkin riehuvat ja rallaavat mutta se on satunnaisempaa verrattuna pennun "jatkuvaan" menoon ;) Saman ikäistä ei varmaan kannata välttämättä ottaa, jos vaarana on se, että molemmat keskittyvät pelkkään rentoutumiseen ja "eläkepäivien" viettoon. Hieman nuoremmasta olisi kuitenkin sitten se hyöty, että se aktivoisi vanhempaa kissaasi leikkiin jolloin sen fyysinen kunto pysyy parempana. Tämä on kuitenkin maallikon näkemys, ei mitään varsinaista kirjatietoa. Lähinnä omia kokemuksia...

Jos otat kaverin Hesystä, pyydä ns. sovitusaika, kolme päivää ei todellakaan vielä merkitse mitään. Joskus saattaa mennä pitkäkin aika, kun näyttää siltä, ettei ystävyyttä synny sitten millään ja yhtäkkiä voidaankin olla aivan parhaita kavereita. Tässä tapauksessa kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan kaverin ominaisuuksia, ettei moneen kertaan joudu palauttamaan yrityksen jälkeen. Sellainen voi olla todella stressaavaa vanhemmalle kissallesi, vaikkei 10-vuotias nyt vielä vanha ole :)

Tsemppiä kissakaverin etsintään ja paljon rapsuja kisullesi :)

-Sania & kissat

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja hyndla 17.03.2005 klo 09:20:09
Tuohan on hyvin kissakohtaista, minkä ikäiseen vanhempi kissa tottuu. Itse kallistun kuitenkin omien kissojeni kohdalla pentuun päin, koska tiedän että meidän pomokissa Wilkku ei varmasti hyväksyisi uutta aikuista kissaa kovin helposti.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Janttu 17.03.2005 klo 09:34:16
Vallu ei myöskään hyväksyisi aikuista kissaa tänne. Eikä luultavasti edes kollia. Neitien kanssa se tulee kyllä hyvin juttuun.


Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja juliaana 27.03.2005 klo 17:27:37
Meille tulee kohta Maisalle kaveriksi 8kk tyttökissa. Saas nährä miten tapahtuu. Meidän pikku lelli ei ole enään ainut karvatassutalossa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja tine 28.03.2005 klo 11:04:38
juliaana onnittelut oodesta kisusta, kerrohan miten Maisan ja uuden kaverin yhteiselo alkaa sujumaan.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja papun_mamma 25.06.2005 klo 21:49:11
Aihe on sikäli ajankohtainen että olemme asuneet kissan kanssa kaksin nyt nelisen viikkoa.

Aluksi (seitsemän vuotta sitten) minulle tuli tämä yksi ja ainoa Birma, joka siis kanssani asuu. Noin puolen vuoden kuluttua hänen saapumisestaan perheeseemme liittyi löytökissa, josta jouduimme luopumaan siis nelisen viikkoa sitten sairauden takia. Kovasti olen pohtinut uuden kissan ottamista tai tätä kaksin asumista.

Kissasta on tullut "veljen" menetyksen jälkeen selvästi seurallisempi ja se jopa nukkuu kanssani. Aikaisemmin tämä nyt jo edesmennyt nukkui kainalossani ja tämä toinen vain vieraili yöllä luonamme. Kissalla on ikää jo liki yhdeksän vuotta joten uuden kaverin hankinta voisi olla sille raskas paikka.

Alku kahden kissan kanssa oli haasteellinen, kissoista nuorempi oli kastroimaton saapuessaan ja se toi oman lisävärinsä alkuvaikeuksiin. Mutta lopulta kissat sopeutuivat toisiinsa loistavasti ja veljen menetys oli kissallekin kova pala. Monta vuotta he viettivät päivät kahdestaan minun työ- ja koulupäivieni takia. Nyt kun en enää käy koulua tulen kotiin aikaisemmin.

Olemme hiljalleen sopeutumassa elämään kaksin, mutta en silti sulje pois mahdollisuutta, että uusi kissa liittyisi perheeseemme. En aktiivisesti etsi kissaa, mutta mikäli kissa elämäämme ilmestyy ja nyt kanssani asuva siihen sopeutuu niin meidän perheeseemme mahtuu kissa. Ehkä jonain päivänä meillä on useampi karvakerä tai sitten tämä nykyinen saa elää "eläkepäivänsä" mamman ainokaisena, aika näyttää miten käy.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mary_Lou 27.06.2005 klo 14:08:35
Mä haluaisin Miisulle lajitoverin, mutta en voi ottaa ennenkuin muuta pois kotoa.. Toisin sanoen kahden- kolmen vuoden päästä.  :-/ Kovin ikävää, kun Miisukin on muuten kovin touhukas ja huomaa useasti kuinka se purkaa energiaansa vihoittelemalla minulle ja juoksentelemalla ymäpäri taloa. Kovin mieliisti ottaisin toisen kissan, mutta ei kun asun talossa jossa itse en voi kovasti dominoida tekemisiäni niin ei. :P

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Terhi 28.06.2005 klo 07:43:25

kirjoitti 27.06.2005 klo 14:08:35:
Mä haluaisin Miisulle lajitoverin, mutta en voi ottaa ennenkuin muuta pois kotoa.. Toisin sanoen kahden- kolmen vuoden päästä.  :-/ Kovin ikävää, kun Miisukin on muuten kovin touhukas ja huomaa useasti kuinka se purkaa energiaansa vihoittelemalla minulle ja juoksentelemalla ymäpäri taloa. Kovin mieliisti ottaisin toisen kissan, mutta ei kun asun talossa jossa itse en voi kovasti dominoida tekemisiäni niin ei. :P

Perustele kotona että Miisukin rauhoittuu kun saa lajitoverinsa seuraa! Se kun on totta suurimmassa osassa tapauksia. Ihmisten huomio ei ole enää niin tärkeää kun saa huomiota omalta kissakaveriltaan! Ja kahdesta ei juuri enempää vaivaa ola kuin yhdestäkään!  :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mary_Lou 28.06.2005 klo 13:51:06
Terhi> Se tässä vanhempien luona asumisessa on yksi niistä lukuisista huonoista puolista, että olen ruinannut tavalla jos toisella, mutta vanhemmat eivät millään usko.  >:(

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja romppu 28.06.2005 klo 13:54:17

kirjoitti 28.06.2005 klo 13:51:06:
mutta vanhemmat eivät millään usko.  >:(

Joo, ehkä kannattaa hetken aikaa pitää taukoa tässä asiassa. "Asemasodassa" kun tahtoo käydä niin, että omaa poteroa kaivetaan syvemmälle ja syvemmälle. Eli asenteet vain vahvistuvat ja tuloksena riitaa riidan jälkeen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Haisu_Vanukas 11.08.2005 klo 22:23:14
Minä taidan olla ainut, joka on vain yhden kissan kannalla ::)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja AnskuP 15.08.2005 klo 17:01:07

kirjoitti 11.08.2005 klo 22:23:14:
Minä taidan olla ainut, joka on vain yhden kissan kannalla ::)

No, on meilläkin vain yksi kissa. Silti en ole mitenkään sen kannalla että yksi kissa on paras vaihtoehto. Toisilla on useampi kissa ja toisilla yksi (ja joillakin ihmeellisillä ei yhtään ;D). Ehkä meilläkin joskus on kaksi kissaa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Puh 16.08.2005 klo 10:51:58
Meillä saa nyt aluksi riittää tuo yksi kissa, mutta suunnitelmissa on että joko koira lisäksi, tai sitten toinen kissa. Koiraa mielummin haluaisin, mutta sen näkee sitten.

Avo haluaisi myös koiraa, mutta ei ole luvannut hoitaa lenkityksiä ::) Eli vielä en ole uskaltanut koiraa ajatella.
Mutta kyllä tuo Felix ainakin jonkin leikkikaverin tulee vielä varmasti saamaan :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Gurina 06.10.2005 klo 16:32:36
Olisi jo kesä taas, sitten otetaan Minnille kaveri. :) Tänne yksiöön ei viitsi toista kissaa ottaa. Enkä muutenkaan ottaisi nyt, kun koulu ja työt painaa päälle. Kesällä päästään olemaan kisujen kanssa kotosalla. :)

Aihe: Kun toinen kissa tuli taloon
Kirjoittaja Nemo 29.10.2005 klo 17:43:32
Kaipaisin kertomuksianne siitä, kun teille tuli toinen kissa taloon. Mikä oli ikäero, miten tulivat toimeen, kasvoivatko kulut paljon ym? Miten päädyitte ottamaan toisen kissan? Epäilyttikö jokin? Tapahtuiko jotakin, mitä ette olisi osannut odottaa?

Ja kyllä, meille saattaa olla tulossa toinen ;). Tänään taas tapahtunut edistystä, tarvitsisin apua kuitenkin vielä miehen vakuuttamiseen, häntä varten tämä kysely. Mikäli jotakin huonompia kokemuksia, kertokaa nekin. Kiitos!:)

Aihe: Re: Kun toinen kissa tuli taloon
Kirjoittaja Piuku 29.10.2005 klo 19:37:05
Kaksi menee siinä kuin yksikin  ;) Ei ainakaan hirveesti kustannuksiin vaikuta, hiekkaa kuluu hitusen enemmän, mutta siinäpä se.

Nyt kun Kaapo tuli, niin molemmat tytöt mökötti pari päivää, mutta hiljalleen alkoivat tutustua toisiinsa. Piuku murisee ja sähisee vieläkin silloin tällöin, mutta ihan hyvin tulevat toimeen.

Silloin kun otin Misun, niin Piuku katosi mun kaksioon ihan täydellisesti, se kävi öisin syömässä ja laatikolla, mutta päivät oli sängyn alla piilossa. Ja jos yritti silittää, niin sai kynnestä heti, mutta tämä on täysin kissakohtaista, Piukulle ovat kaikki muutokset aina tosi vaikeita, koska sillä on ollut niin traumaattinen pentuaika. Piukulla ja Misulla on ikä eroa noin.10 kuukautta, ja Kaapohan on ihan eri sukupolvea  ;)

Kyllä mä luulen, että Nemo tykkäisi kaverista, jonka kanssa leikkiä ja nukkua yhdessä  :D

Aihe: Re: Kun toinen kissa tuli taloon
Kirjoittaja romppu 29.10.2005 klo 20:22:49
Samaa mieltä, kaksi menee siinä missä yksikin. Roope murisi Röllille pari päivää, Rölli ei ollut moksiskaan. Sen jälkeen ovat pesseet ahkerasti toisiaan, nukkuvat paljon yhdessä ja mikä tärkeintä, leikkivöt yhdessä. Olen todella iloinen, että otin toisen...

... mistä päästään aiheeseen, että siinä kolme missä kaksikin. No, kohtapa näen mitä tapahtuu, kun uusi pentu tulee perheeseen. :D

Aihe: Re: Kun toinen kissa tuli taloon
Kirjoittaja hyndla 29.10.2005 klo 21:16:08

kirjoitti 29.10.2005 klo 20:22:49:
... mistä päästään aiheeseen, että siinä kolme missä kaksikin. No, kohtapa näen mitä tapahtuu, kun uusi pentu tulee perheeseen. :D


Samaa olin tulossa sanomaan :D
Mulla/meillähän on siis samaan aikaan otettu Allu ja Wilkku jotka meni jopa paremmin kuin yksi (seuraa toisilleen ym.), ja myöhemmin tuli sitten vielä Kukka, enkä ole hirveästi normaaleissa kuluissa huomannut kasvua.

Aihe: Re: Kun toinen kissa tuli taloon
Kirjoittaja Nemo 30.10.2005 klo 13:05:55
Kiitos lisätuesta, mission completed. :)

Aihe: Re: Kun toinen kissa tuli taloon
Kirjoittaja Ecryth 03.11.2005 klo 18:03:57

kirjoitti 29.10.2005 klo 17:43:32:
Kaipaisin kertomuksianne siitä, kun teille tuli toinen kissa taloon. Mikä oli ikäero, miten tulivat toimeen, kasvoivatko kulut paljon ym? Miten päädyitte ottamaan toisen kissan? Epäilyttikö jokin? Tapahtuiko jotakin, mitä ette olisi osannut odottaa?

Ja kyllä, meille saattaa olla tulossa toinen ;). Tänään taas tapahtunut edistystä, tarvitsisin apua kuitenkin vielä miehen vakuuttamiseen, häntä varten tämä kysely. Mikäli jotakin huonompia kokemuksia, kertokaa nekin. Kiitos!:)


Meidän kaksivuotias Mallamme ei tule edelleenkään toimeen kolmikuisen Chicomme kanssa, vaikka ovat olleet samassa taloudessa nyt reilun kuukauden. Malla ei anna yhtään Chicon koskea, sähisee ja murisee jos Chico kävelee muuten vaan vierestä jne. Että hidasta on sopeutuminen meillä. :(

Aihe: Re: Kun toinen kissa tuli taloon
Kirjoittaja Hendika 23.11.2005 klo 19:32:24
Hei!

Meillä on juuri leikattu 7kk vanha tyttökissa. Nyt kisulle olisi toinen tyttö tulossa kaveriksi, löytökissa arviolta 6 kk, siis suurin piirtein saman ikäinen. Mitä luulette, onko näiden kahden yhdistelmä hyvä? Kun ajattelimme siksi ottaa saman ikäisen, että olisi leikkikaveria toisilleen.

Millä tavalla kissat kannattaa tutustuttaa toisiinsa? Laitetaanko ensin eri huoneisiin vai millä tavalla kannattaisi kokeilla? Tämä "vanha" kissa ei varmaankaan ole ainakaan ensi alkuun arka toista kohtaan, sen verran rohkea on aina ollut. Löytökissalassa "uusi" kissa tuli ainakin tutustumaan minuun ihan reippaasti, en tiedä sitten miten toiseen kissaan suhtautuu. On kuitenkin kissalassa ollessaan häkin läpi tutustunut toisiin kissoihin. Kannattanee ainakin hajuja viedä kissoista toiseen, että tutustuisivat sentään vähän toisiinsa ennen ensimmäistä tapaamista?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja tine 24.11.2005 klo 20:43:40
Hyvältä yhdistelmä kuulostaa. Niin hyvin voitte viedä jotain toisen esineitä toiselle, että hajut käyvät tutuksi. Meillä tutustuminen sujui nopeiten ja parhaiten, että uusi kissa päästettiin heti vanhojen seuraan, uusi tulokas oli hyvin rohkea ja tutustuminen kävi parissa päivässä. Jos kissat tappelee paljon aluksi, voithan eristää ne yöksi ja tarpeen vaatiessa, jos lähdet pois kotoa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja JAKSU 10.12.2005 klo 22:20:47

Olen täällä aina sanonut ettei meille voi tulla toista kissaa kun Maxi ei tykkää! Nyt ollaan sitten tuon avokin kanssa kuitenkin vähän ajateltu että jospa pitäisi kuitenkin kokeilla mitä mieltä tuo rinssi Rohkea oikeasti on pikkuisesta kaverista. kuten tavallista mulla on myös kysymyksiä ::) Kavereiden keskuudessa oli eriäviä mielipiteitä pennun sukupuolesta. Tai siitä kumpi sen pitäisi olla. Niin miten on? Onko sillä merkitystä sopeutumisen kannalta mitä sukupuolta pentu on??

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja hyndla 10.12.2005 klo 23:29:11
Maxi on käsittääkseni kastroitu uros? Yleistäen, juuri kastroidut urokset hyväksyvät parhaiten uuden tulokkaan, kunhan tämä on pentu, riippumatta sukupuolesta. Onnea vaan perheenlisäyksen suunnitteluun :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja ksoin 11.12.2005 klo 10:13:10
Meidän Veeti oli juuri leikattu 7 kuukauden ikäinen, kun perheeseemme otettiin 14 viikon ikäinen maine coon naaras.  Aluksi Veeti ei tykännyt ollenkaan vaan jahtasi ja ajoi takaa Moonaa, joka pakeni aina nojatuolien alle.  Veeti myös hyökkäili päälle ja paini aika kovakouraisesti (ainakin se näytti rajulta) pienen kisun kanssa.  Siinä meni noin pari viikkoa, kun tilanne alkoi rauhoittua.  En eristänyt kissoja eri huoneisiin missään vaiheessa.  Vähitellen Veeti hyväksyi uuden tulokkaan ja meni nuolemaan Moonaa ja nukkumaan viereen.
Nyt ovat mitä parhaimmat kaverit.  Aina yhdessä leikkimässä ja nukkumassa usein vierekkäin.  Olen sitä mieltä, että ainakin jos joudut olemaan paljon poissa kotoa päivisin niin toisesta kissasta on seuraa toiselle. Ja muutenkin kaksi kissaa menee siinä missä yksikin.  Suosittelen kaikille, jotka miettivät, että voisiko sitä ottaa toista kissaa. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hendika 11.12.2005 klo 12:10:59
Meillä on ollut nyt kaksi kissaa reilun viikon. Tilanne näyttää jo odottamattoman hyvältä; kissat nukkuvat toisinaan yhdessä ja ohimennen voi vähän toisen korvia putsailla...  ;) Öisin ei kylläkään mahduta nukkumaan molemmat yhtä aikaa äiskän ja iskän kanssa. Mutta kyllä sekin tilanne varmaan tästä vielä muuttuu. Ajattamisleikit ovat kyllä aina niin päin, että vanhempi Tyyne juoksee Vilman perässä, ja näyttäisi, että Vilma ei juurikaan ole aloittamassa painimatseja. Mutta räppäisee kyllä aina takasin!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja JAKSU 12.12.2005 klo 10:54:55

kirjoitti 10.12.2005 klo 23:29:11:
Maxi on käsittääkseni kastroitu uros?


Jeps palliton rinssi ;D
Meillä on  tämä kaverin hankinta vasta harkinnan alla. Mutta eiköhän rinssille saada oma rinsessa tai rinssi ennen helluntaita ;D
Hyväksyvätkö tyttökissat sitten huonommin uuden kaverin? Kävipä tuuri että Maxi sattui olemaan poika  ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja hyndla 12.12.2005 klo 16:41:18

kirjoitti 12.12.2005 klo 10:54:55:

Hyväksyvätkö tyttökissat sitten huonommin uuden kaverin? Kävipä tuuri että Maxi sattui olemaan poika  ;)


Ei nyt ihan noinkaan voi yleistää, mutta monista lähteistä olen lukenut ja kuullut että leikattu uros hyväksyy parhaiten/nopeiten uuden pennun, nartut voivat olla varautuneempia.
Meillähän on 3 tyttöä, joista Allu ja Wilkku ovat samaan aikaan tulleet ja Kukka 3 vuotta myöhemmin. Allu ja Kukka ovat ylimmät ystävykset tai "kuin äiti ja tytär", Wilkku taas vieläkin "halveksuu" Kukkaa ja varsinkin huonolla tuulella ollessaan saattaa antaa turpaan.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja saram 02.01.2006 klo 23:31:33
Täällä näyttäisi olevan ihan yleistä keskustelua uuden kissan saapumisesta taloon, joten jaanpa meidän tarinan.

Mauhan on parivuotias leikattu tyttö, tuli meille kolmisen kuukautta sitten vaikka aika tuntuu kamalasti pidemmältä. Nyt sitten joulupäivänä eli reilu viikko sitten otimme hetken mielijohteesta toisen kissan kun veljeni vieraili vanhan tuttunsa luona, joka sattumalta pitää eläinten löytökotia. Sainkin sitten puhelun notta annammeko uuden kodin kissalle ja seuraavana aamuna uusi tulokas saapui.

Vietän joululomaani vanhempieni luona isossa omakotitalossa, jossa Mau on melkoisen tottunut olemaan. Varsinaisesti asumme pienessä kaksiossa.
Kissat tapasivat siis ensimmäisen kerran täällä suuressa talossa. Ensihaistelu oli melko neutraali, sitten uusi tulokas, leikkaamaton kolli Taneli, lähti piilottelemaan pitkin taloa. Sen jälkeen tapaamiset ovat olleet yksipuolisen vihamielisiä: Taneli menee Maun luo ja Mau heittäytyy selälleen ja huutaa ja sähisee ja huitoo kynsillään tai vaihtoehtoisesti pakenee jääkaapin päälle, jossa se asustaakin nykyään melko vakituisesti. Välillä neitokainen tulee alas mutta hetken kuluttua seuraa tappelu kun kissat tapaavat ja Mau pinkoo takaisin piiloonsa. Taneli on vähän pulskempi eikä jääkaapin päälle Mauta seuraa.

Taneli kävi kastroitumassa viime torstaina ja samalla herra sai rokotuksia ja matolääkettä. Taneli on kamalan seurallinen ja vähän sellainen lelukissa, kellistyy selälleen ja tykkää vellaamisesta. Öisin on vieläkin aikamoista mouruamista vaikka jotenkin oletin, että se vähentyisi kun herralta katosivat pallit.

Nyt tulevana viikonloppuna lähden takaisin kotiin kun opiskelu taas alkaa ja kissojen olisi tarkoitus tulla mukaan. En vain oikein tiedä, miten yhteiselo sujuu pienessä kämpässä kun täälläkään ei oikein päästä yhteisymmärrykseen. Tuntuu haljulta jättää Mau Tanelin armoille, kun neito on muuttunut aika säikyksi Tanelin tultua eikä selkeästi hyväksy sitä. En kuitenkaan tahtoisi palauttaa Tanelia eläinkotiin.

Maun sijaiskoti informoi, että neito on asunut viimeksikin kahden kollikissan kanssa, ja sitä ennen viiden kissan seurassa. Aluksi tuntuu vain pitävän meteliä uudesta tulokkaasta. Olen siis kovasti toiveikas, että Mau tottuu ja kissat ovat pian ystäviä.

Mitä mieltä olette, nyt kun muutaman päivän päästä jo Mau joutuu sietämään uutta kissaa huomattavasti pienemmässä tilassa?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nemo 03.01.2006 klo 11:20:06
Kyllähän kissojen tottuminen toisiinsa vie aikaa usein _paljon_ enemmän, kuin reilun viikon. Ostapa kotiin feliway-haihdutin (Feliwayssa kestää ilmeisesti aikansa, ennen kuin alkaa vaikuttaa) ja mikäli siltä tuntuu, pidä kissat aluksi eri huoneissa silloin, kun et ole kotona (molemmissa huoneissa siis oltava silloin vessat, ruuat ja vesikuppi).

Kunhan annat kissoille aikaa tutustua ja tottua toisiinsa, niin varmasti tilanne helpottuu.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja saram 03.01.2006 klo 15:19:41
Ei ole eri huoneita, joissa pitää. Ehkäpä Mau sitten keksii tutusta kämpästä jonkin uuden piilon, jossa tuntee olonsa turvalliseksi siihen saakka kun on valmis hyväksymään uuden kaverin. Mutta Feliwaytä en kyllä osta, ennemmin ruokin kissat ja syön ehkä vähän itsekin.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jennulainen 04.01.2006 klo 11:31:28
Meilläkin ollaan jo pohdittu, pitäisikö Sussulle ottaa kaveria, vaikka Sussukin on ollut meillä vasta kuukauden (ja on siis iältään 4kk). Pohdiskelua aiheuttaa lähinnä se, saako kaksi kissaa enemmän tuhoa aikaan kuin yksi. Sussu ei ole tuhonnut kuin yhden kukan ja nyt jo ymmärtänyt jättää loputkin rauhaan. Toinen mietinnän aihe on matkustelu. Meidän tulee jonkin verran reissattua ja matkustaminen on aika hankalaa jo yhden kissan kanssa, koska Sussua kovasti pelottaa autossa, niin mitä se sitten olisi kahden kissan kanssa. Sussu on todella ihmisrakas; käy jopa välillä pesemässä vieraiden naamat. Sussu tottuu uusiin paikkoihin ja ihmisiin nopeasti, mutta toisten eläinten kanssa se ei ole päässyt tekemisiin sitten kasvatuskodista lähdettyään. Siellä tosin oli eläintä jos jonkinlaista ja kissojakin ihan vilinäksi asti, kun oli kaksi aikuista ja kuusi pentua. Sussu vaikuttaisi mielestäni tyytyväiseltä elämäänsä minun ja avokin kanssa, mutta itse aloitan työt ensi viikolla, jolloin kissa joutuu olemaan joitain tunteja yksin kotona. Siksi haluaisin sille kovasti kaveria.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hendika 09.01.2006 klo 00:57:55
Jennulainen: teidän tapauksenne muistuttaa meitä. Otimme syyskuussa reilun 4kk vanhan Tyyne-kissan. Tyyne oli ja on todella sosiaalinen tapaus, menee heti vieraita vastaan ovelle, antaa kaikkien nostaa itsensä syliin jne. On kuulemma usean kissan, usean koiran ja usean lapsen kodista kotoisin. Päätimme sitten ottaa Tyynelle kaverin, ja joulukuun alussa meille muutti Vilma, löytökissa, arviolta kesäkuussa syntynyt. Vilma on varuillaan kaiken vieraan suhteen, mutta kuitenkin tulee mielellään tutustumaan ihmisiin ja suhteellisen pian tottuu kaikkeen. Ovat alusta asti tulleet toimeen Tyynen kanssa, kovasti tykkäävät painia  ;) . Löytökissan kanssa täytyy olla kärsivällinen ja ymmärtäväinen, mutta meillä on kyllä mennyt todella hyvin. Vilma tuli jo ensimmäisenä iltana viereen nukkumaan, ja on nykyään todella kiintynyt meihin perheenjäseniin ja menee vieraita vastaan hänkin ja antaa koskettaa itseään.

Juuri tulimme ensimmäiseltä "mummolan" reissulta. Kissat matkustavat yhteisessä kopassa. Tyyne oli yksinään melko rauhaton matkustaessa, mutta nyt Vilman kanssa on huomattavasti rauhallisempi. Tosin Tyyne ei niinkään pelkää matkustamista, vaikuttaa olevan vain kovin tylsää kissoille tuo autoilu.

Mutta kaiken kaikkiaan suosittelen ottamaan toisen kissan, meillä ainakin on kaikki asiat vaan helpompia nykyään. Ei tunnu läheskään niin ikävältä lähteä kotoa, kun tietää toisilla olevan turva toisistaan. Eikä kuitenkaan ole käynyt niin, että Tyynen kiintymys meitä kohtaan olisi laantunut; päinvastoin saamme hellyyttä nyt kahden kissan täydeltä!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kellitys 09.01.2006 klo 15:30:13
Kyllä miustakin on hyvä olla vähintään kaksi kissaa yhdessä taloudessa. ;) On tietysti niitäkin kissoja, jotka eivät viihdy toisten kissojen seurassa juuri lainkaan, mutta taitavat olla aika harvassa kuitenkin. Meillä myös tuo Kommando pelkää vähän autossa matkustamista, mutta Ellin kanssa on niin mukava matkustaa, että yhtäkkiä onkin oikein hyvä olla autossakin. :) Joten se kaveri siellä autossa voi olla avuksi. Tosin ei kaikissa tapauksissa. :D Olenpa kuullut tapauksesta (tuttujeni ex-kissat kyseessä), jossa kaksi kissoista piti matkustamista autossa ihan turvallisena, mutta kolmas pelkäsi ja aika paljonkin. Matka alkoi niin, että tämä kolmas kisuherra alkoi huutelemaan kaikenlaista, kun toista niin pelotti. Sitten omistajat saivat kissan rauhoittumaan juttelemalla ja matka alkoi sujua. Mutta sitten vähän ajan kuluttua toinen näistä "pelottomista" kissoista alkoi kuin kiusallaan vähän naukua silloin tällöin, ihan kuin olisi kertoillut toiselle kaiken maailman kauhujuttuja kissoista ja autoista ja sai pelokkaan kissaparan taas ihan suunniltaan. :D Mutta ehkäpä kyseessä varsin harvinainen kolmikko. ;) Suosittelen kyllä kissakaveria. Kyllä meillä Siru saisi enemmän tuhoa aikaan yksinään, kun ei olisi Elliä, jonka kanssa purkaa energiaansa. Nytkin se on tämä toisena tullut tuholainen, joka tympääntyy, kun Eltsu ei leiki. Silloin saavat kyytiä kukkamullat, kassit tai uusimpana villityksenä vessa- ja talouspaperirullat. :P Ehkä ärsyttävin "hauska juttu", jonka Sirkku on keksinyt, on mennä puukassiin, jolla kannetaan uunipuita sisälle. Kun uuni on lämmitetty, ei kassissa ole muuta kuin sellaista pientä roskaa ja kukas sieltä löytyykään lisäksi! No Kommando tietysti. :P Ja pitkiin karvoihin (etenkin häntään) tarttuu kivasti tuota roskaa, yritäpä sitä sitten puhdistaa.
 Mutta en kyllä usko, että toinen kissa olisi liikaa vaivaksi. :) Kaksin aina kaunihimpi. Jos meillä olisi vain Siru, niin hulluksi tässä tulisi. :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jennulainen 09.01.2006 klo 19:47:44
Ollaankin tässä käyty avokin kanssa keskustelua toisesta kissasta ja ollaan tultu siihen tulokseen, että toinen kissa meille tulee. Tosin sen verran suostuin antamaan periksi, että se toinen tulee vasta helmikuun loppupuolella. Leikkautetaan Sussu tuossa kuun vaihteen tienoilla ja saa pienokainen ensin siitä rauhassa toipua ennen kuin otetaan uusi (aluksi) stressin aihe kotiin.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jessie 08.02.2006 klo 18:25:25
Minä olen myös ruikuttanut äidiltäni toista kissaa. Fionalle seuraa, tietysti ovelasti käytin sivustoa hyväksi ja kerroin mitä te olitte täällä sanoneet. No ei äiti sitä ajatusta todellakaan tyrmännyt, hyvä vain. Nimittäin fiona joutuu joskus olemaan aika kauan yksin ja minä haluan ehdottomasti kissani parasta, Fionallekkin tekisi hyvää leikkikaveri.
Ehkä sitten syksyllä jos saan ylipuhuttua äitin ;D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Elsa 09.02.2006 klo 14:11:59
Minulla on myös kaksi kissaa ja suosittelen sitä lämpimästi, vaikken kauaa ehtinytkään vain yhden kissan kanssa asua  ;). Ensin tapahtui päätös yhden kissan ottamisesta, mutta ennenkuin se oli luovutusikäinen ja saapunut kotiini, olin jo päättänyt ottaa sille myös kaverin!  ::)

Tiikeri, suomalainen ihana raidallinen maatiaiskollipoika, tuli luokseni 4,5 kk vanhana. Se oli aluksi ainoa kissa talossa ja nautti selväsi saamastaan tilasta ja huomiosta (synnyinkodissaan sillä oli seurana äitinsä sekä huomion- ja ruoanviejänä ahmattirontti veljensä). Mutta kun birmatyttö Lulla (4kk) tuli vain 2,5 päivää myöhemmin meille, Tiikeriä ei haitannut yhtään, päinvastoin :) Avasin eteisessä Lullan kuljetuslaukun ja annoin sen tulla ulos omaan tahtiinsa (eli heti), ja siis samantien samaan tilaan. Ajattelin, että meidän koti ei varmaan vielä tunnu Tiikeristä niin vahvasti sen omalta reviiriltä. Lulla käyttäytyi kuin maailman nainen, aivan rauhassa ja määrätietoisesti se alkoi tutkia uutta kortteeriaan. Ihan selvästi se tiesi, että tämä on nyt sitten uusi koti, tänne jään  :) Ja viis veisasi Tiikeristä. Mutta Tiikeripä olikin TOSI paljon kiinnostunut! Se seurasi Lullaa herkeämättä ja läpsi tassulla sitä ystävällisesti, mutta ehkä hieman epägentlemanimaisesti naamaan että "hei, kukas sinä olet?"  :) Tiikeri siis käyttäytyi Lullan mielestä liiankin tunkeilevasti, joten ensimmäinen päivä meni Lullan sähähdellessä tasaisin väliajoin, että "annas mullekin tilaa hengittää". Ei vihaisesti, mutta niin että asia menisi perille.

Nyt ovat parhaita kavereita  :) Ne leikkivät eli säntäilevät ympäri kämppää, riehuvat, kiipeilevät, pudottelevat tavaroita, laittavat matot rullalle, levittävät multia kasveista ym.  ;D Ne myös syövät, pesevät ja nukkuvat yhdessä, mutta eniten leikkivät  :D Enkä voi kuvitellakaan toista ilman toista! Tiedostan voimakkaasti, etten itse mitenkään voisi korvata kissakaveria, vaikka hyvä leikittäjä olenkin. Tiikeri varsinkin on niin energinen ja kerkeeväinen, että on suunnaton ilo, että Lulla saa osansa siitä ja auttaa minua... ;)
Ja hei, niitä on aivan ihana seurata kun ne leikkivät ja hassuttelevat!  :-*

Silloin kun vakavasti mietin yhden ja kahden kissan välillä, minulle sanottiin:
"Kaksi kissaa on tuplailo, mutta puolet vaivasta".

Allekirjoitan ylläolevan TÄYSIN.

T. Elsa

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja riikka 10.02.2006 klo 13:58:55
Meillä on nyt ollut Dumbon kaverina toinen kissa kohta kuukauden verran ja suosittelen lämpimästi!  :)
Kun tilaa vaan on tarpeeksi, niin siinähän se menee toinenkin sivussa. Lisäksi on todella mukavaa, että heillä on seuraa toisistaan, kun olemme molemmat päivät töissä. Dumbo on selvästi piristynyt Doriksen tultua taloon. Jatkuva ruokakupilla ravaaminen on jäänyt ja suhtautuminen meihin ihmisiinkin on muuttunut parempaan suuntaan. Lähelle tullaan vaan rapsutuksen tarpeessa, ei kynnet ojossa! Vaikka Dumbo ja Doris eivät vielä ole ylimpiä ystävyksiä, he selvästi viihtyvät toistensa seurassa  :-*
Jos negatiivisia puoli hakee niin, esim. karvamäärän tuplaantuminen asunnossa, hiekkaa menee rutkasti enemmän ja ruokakin on jatkuvasti lopussa... Eli pitää siivota useammin ja rahanmeno lisääntyy.
Mutta kyllä se vaan on niin kiva, kun tulet työpäivän jälkeen väsyneenä kotiin ja siellä on kaksi maailman suloisinta karvapalleroa sinua vastassa! Kyllä siinä kaikki ikävät asiat kaikkoaa mielestä :D!!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Karkki 10.02.2006 klo 22:12:36
Meillä on parisen viikkoa ollut noin 2-vuotiaan tyttökissan seurana 13-viikkoinen tyttöpentu. Alussa tietenkin oli pientä pörhistelyä ja sähinää ja muutama ensimmäinen yö nukuttiin eri huoneissa kotirauhan säilyttämiseksi. Nyt ollaan oltu kaikki yhdessä ja välillä onkin varsinaista kissahippaa ympäri taloa. Nyt vanhempi kissamme kuitenkin on hieman hikeentynyt pennun kokoaikaiseen sähläilemiseen ja oikeastaan pyrkii välttelemään pennun seuraa. Ei se suorastaan vihamielinen ole, mutta välillä on naamalla sellainen "ei vois vähempää kiinnostaa" -ilme.  Pentukaan ei enää nyt ihan joka sekuntti ole toisen kimpussa ja se hakeutuu aika usein suoraan minun leikkikaveriksi tai sitten puuhastelee jonkun pallon tai muun lelun kanssa itsekseen.

Alussa ruokakupit oli kaukana toisistaan, mutta siirsin ne lähemmäksi, koska kissat vain kävi syömässä toisensa eväät ristiin. Sekään ei ollut hyvä, koska vanhempi kissa loukkaantui siitä ja ei oikein suostu syömään, jos pentu tulee yhtäaikaa syömään.

Tiedän, että kissoille pitää malttaa antaa aikansa, varsinkin, kun meidän vanhempi neiti on hieman ujon sorttinen ollut joka tapauksessa. Silti olen vähän huolissani. Toivoisin niin kovasti, että kaikki lähtisi sujuman parhain päin.

Vai  olenko sittenkin aivan liian huolehtivainen? Haluaisin, että kummallakin olisi tasan samat säännöt, jotta ei ainakaan sen puolin tulisi aihetta mustasukkaisuuteen. Oliko kenelläkään mitään apua?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hendika 11.02.2006 klo 00:24:31
Karkki: En ole mikään pitkän linjan kissatietäjä, mutta omista vähäisistä kokemuksista osaan jotakin kertoa. Mietiskelin, että varmasti tuo ikäero tekee jo tuon kaltaista käyttäytymistä; vanhempi kissa ei varmasti jaksa mesuta kuten noinkin pieni pentu kun teillä on. Ja pienellä varmasti on energiaa kuluttaa niin paljon, ettei kaikki siltikään kulu vaikka kuinka mesuaa. Itse olen huomaavinani tällaisen eron meidän kissoissa, vaikka ikäero on korkeintaan pari kuukautta (Vilman syntymäaikaa ei tiedetä). Tyyne ei ole läheskään niin energinen kuin Vilma. Tosin, kyse on varmasti ihan luonteenlaadustakin. Itse en kuitenkaan olisi kovin huolissani sinuna, jos kuitenkaan kissat eivät koko ajan ole sotajalalla ja tulevat joten kuten edes toimeen. Eihän koskaan tietenkään tiedä, tuleeko tilanne muuttumaan tuosta yhtään, voihan olla, etteivät ne koskaan tule olemaan ylimpiä ystävyksiä. Tasapaino löytyy varmasti jossakin vaiheessa, olen ymmärtänyt, että sopeutumiseen voi mennä helposti kuukausiakin. Eli kannattaa olla vain kärsivällinen ja katsoa, mitä tuleman pitää.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Karkki 17.02.2006 klo 19:00:13
Pakko on nyt kertoa, että meidän kissaneidit alkaa sopeutua yhteiseloon!!! Välillä mennään kissahippaa ja vapaapainia ilman sääntöjä. Sitten pyöritään yhtäaikaa jaloissa ja esitetään, kuinka ruoka-aika on jo mennyt aikoja sitten ohi! Nyt neidit jopa malttaa syödä yhtäaikaa ja samasta paikasta. Pikkuinen on kyllä vähän "mulle-kaikki-heti-nyt"-tyylinen, mutta saa se vanhempikin jotain ruuanmurua jostain välistä.

Tänään yllätin kissat nukkumasta sylikkäin ja vanhempi pesi pikkuista täydellä antaumuksella.

Ihan turhaan siis taisin olla huolissani. Kaikki taitaa sittenkin alkaa sujumaan ihan hyvin.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Gurina 04.03.2006 klo 18:51:49
Meillä on nyt nämä muuttosuunnitelmat käynnissä ja se toinen kissa on sitten tulossa uuteen, isompaan asuntoon Minnin kaveriksi. :) Pari asiaa kuitenkin askarruttaa: 1) Otammeko pennun vai suunnilleen Minnin ikäisen (Minni täyttää vuoden toukokuussa) kissan 2) Kuinka kauan Minnin pitäisi sopeutua uuteen asuntoon ennen toista kissaa 3) Ostammeko uuden, isomman hiekkalaatikon.. ??

Olisi kyllä ihana antaa hyvä koti vaikkapa jollekin hylätylle kissalle!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Josca 21.03.2006 klo 15:51:03
Minun kierossa mielessäni on alkanut myös kypsyä (nyt siis aivan tosissaan) ajatus toisesta kissasta, vaikka alunperin aioimme tyytyä vain Elvikseen. Ennen muuttoahan olin varma, että otamme Elviiralle kaverin, mutta Joni ei ole ollut yhtään suostuvainen.

Tuntuu jotenkin, että Elvis kaipaisi jotain muutakin tekemistä kuin nukkumista, syömistä ja leikkimistä. Se pursuaa energiaa, joka nyt purkautuu meidän mattoihin, sohviin ja koristeisiin (joita tosin enää jäljellä muutama). Ehkäpä kissakamu toisi Elviksen elämään enmmän sisältöä. Toisaalta en taas halua olla itsekäs ja ottaa toista kissaa vain omaksi iloksemme, jos Elvis ei vaikka voisi sietääkään sitä ja kärsisi jatkuvasti sen läsnäolosta? Elvis on paistatellut kaksi vuotta meidän ykköskissana, voiko se vielä tottua jakamaan kaiken huomion toisen kissan kanssa?

Myös asunnon koko askarruttaa, onko epäeettistä pitää kahta kissaa 61 neliön kämpässä? Ahdistuvatko ne tilanpuutteesta?

Jos päätämme (eli jos elinkumppanini suostuu) hankkia toisen kissan, haen sen lähikaupungin eläinsuojasta  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja romppu 21.03.2006 klo 15:53:39

kirjoitti 21.03.2006 klo 15:51:03:
Myös asunnon koko askarruttaa, onko epäeettistä pitää kahta kissaa 61 neliön kämpässä?

Höpöhöpö. Meidän perhe (siis Romppu ja kaksi mustaa pantteria) asuu 37,5 neliön kämpässä, ja oikein hyvin mahdutaan. :) En ole hetkeäkään katunut, että otin Roopelle kaveriksi Röllin, on oikein ilo silmälle seurata noiden kahden leikkejä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja hyndla 21.03.2006 klo 17:47:05

romppu kirjoitti 21.03.2006 klo 15:53:39:

Höpöhöpö. Meidän perhe (siis Romppu ja kaksi mustaa pantteria) asuu 37,5 neliön kämpässä, ja oikein hyvin mahdutaan.

Ja meillä on 2 ihmistä ja 3 kissaa 56-neliöisessä kämpässä ja hyvin mahdutaan :) Tosin meillä on hyödynnetty aika lailla tilaa lattiasta kattoon, eli kissoillehan voi kätevästi tehdä lisätilaa lisäämällä tasoja ylöspäin. Kirjahyllyjen päällä on kiva kökkiä ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Wilpustin 21.03.2006 klo 21:42:04
Meilläkin kaksi ihmistä ja kolme kissaa 45neliössä :)
Ja kun asuin yksin tilaa oli vain 28neliöö ja siellä 2 kissaa ja hyvin mahduttiin. Niin ja olihan siinä sitten 2kk ajan toinen ihminenkin vielä. tosin, tuntui kyllä sit jo ahtaalta hieman..

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja anneli 21.03.2006 klo 21:47:20
Täältä hankinta-osiosta löytyy myös keskustelu "Asunnon koko ja muuta pulinaa", siellä on lisää pähkäilyä samasta aiheesta :) Itse ainakin vakuutuin siellä, että kissat pärjäävät vähän pienemmissäkin tiloissa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jennulainen 19.04.2006 klo 10:36:59
Voi puuh, nyt se taas alkaa. Nimittäin isännän suostuttelu. Löysin nyt kohtalaisen läheltä juuri syntyneet kissavauvat, joista yhden ottaisin todella mielelläni meille, kun Sussulle ollaan mietitty kaveria. Tuo isäntä vaan tosipaikan tullen aina jänistää. Pitäisi saada suostuteltua todella pikaisesti, ettei mene tilaisuus sivu suun. Mitäs tekisin? Sen mielestä kun 50 euroa on liikaa kissasta, joka kyllä muuten hoidetaan asiallisesti (madotetaan yms.), mutta ei rokoteta. Onhan siinä taas rahaa kiinni, mutta ei täältä pk-seudulta kyllä ilmaseksikaan kissaa saa.

Mites muuten tuon rokotuksen kanssa. Pitääkö uusi kisu teljetä pariksi viikoksi erilleen vanhasta kisusta, ennen kuin rokotukset alkaa vaikuttaa, vai miten tulisi toimia? Rokotan siis kuitenkin uuden kisun heti, kun se meille saapuu. Ja Sussullahan on rokotukset kunnossa.

Lisäys: Mies ylipuhuttu olemaan ainakin kiinnostunut kissavauvoista. Vielä ei kuulemma saanut varata mitään :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Murray 20.04.2006 klo 13:24:26
Hihi  :D Olikohan tuo "Lisäys" tullut jälkikäteen..? Eilen hymyilytti, kun viestin alkuosassa mainitaan, että isännän suostuttelu alkaa ja loppuosassa kyselläänkin jo käytännön asioita rokotuksista yms.  :) Kuulosti kuin asia olisi jossain jo hmmm... päätetty  ;)

Kissavauvat itse ovat varmaan aika hyviä markkinoimaan. Niitä pitäisikin palkata mainostoimistoihin korikaupalla.

Ja olikohan tämän ketjun alkuosassa vai jossain muussa ketjussa -- nimittäin kokemuksen rintaääniä siitä, että kaksi kattia on helpompi hoitaa kuin yksi!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jennulainen 20.04.2006 klo 17:22:43
Juu, minähän olin päätöksen siis tehnyt jo aikaa sitten, mutta noiden miesten kanssa joutuu aina miettimään ja jahkaamaan liiankin tarkkaan. :) Onneksi asia on nyt selvitetty ja kesällä sitten pitäisi perheenlisäystä tulla :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja iiikku 20.04.2006 klo 21:24:03
No niin, tänään päätettiin että meille tulee alkukesällä tiikerisiskokset, maanantaina mennään niitä kattomaan :)

Aihe: Tyttö ja tyttö vai tyttö ja kolli?
Kirjoittaja Lurt 02.05.2006 klo 08:03:48
Hei vain!

Tuossa alempana olikin ketju, missä keskusteltiin toisen kissan ottamisesta ja mm. sen ketjun avulla olen perustellut itselleni (ja avohoidolle :)), että Alli (leikattu tyttö, 1,5-vuotias) voisi olla tasapainoisempi otus kissakaverin kanssa. Toinen kissa onkin nyt varauksessa, vaan tyttöpennun ja poikapennun välillä tässä nyt häilytään.

Kertokaapas siis vielä tarkemmin kokemuksianne toisen kissan sukupuolen vaikutuksesta. Viekö kolli tyttökissalta elintilan ja vain kiusaa sitä (kuten eräs työkaveri tietäväisesti kertoi) vai onko kaikenlaisten kissojen helppo tottua toisiinsa - etenkin kun se toinen kissa on pentu vielä?  

Joku taisi olla lukenut, että kaksi leikattua kollia tulevat parhaiten toimeen, mutta taitaa olla niin, että Allin sukupuoli on jo määritelty  :) .

Tästä lienee monta mielipidettä ja kokemusta, mutta niitä haluaisin kuulla.   :)

Aihe: Re: Tyttö ja tyttö vai tyttö ja kolli?
Kirjoittaja tine 02.05.2006 klo 08:39:17
Sinuna ottaisisin kollin, kollit on kuitenkin jotenkin erilaisia möllyköitä :-*. Olisipas sitten teillä kumpikin sukupuoli edustettuna.

Meillä on kaksi naarasta ja kolli, hyvin tulevat kaikki toimeen. Enemmän ongelmia on näillä tytöillä keskenään, kun kummankaan kanssa kollilla. Toisen tyttökissan on ollut vaikea sulattaa uutta tyttöä, mutta nyt sekin alkaa olla mennyttä. Tietysti välillä selvitetään kuka on pomo, mutta se on ihan normaalia kissan käytöstä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Tabby 02.05.2006 klo 11:09:01
Toisinaan tuntuu, että tytsyt ottaisivat enemmän mittaa toisistaan kun jässikät :-? En tiedä pitääkö paikkansa vai ei, mutta sivusta seuranneena on tällainen mutu. Ja nyt puhun siis leikatuista kissoista :) Itse pidän molemmista yhtä paljon ja varmasti jatkossakin meillä tulee olemaan sekä tyttökissoja että kollipoikia. Sen sijaan leikkaamatonta kollia en ihan heti lähtisi harkitsemaan, sen verran vahva-aromisia kavereita ovat ;D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Lurt 02.05.2006 klo 11:56:25

Tabby kirjoitti 02.05.2006 klo 11:09:01:
Sen sijaan leikkaamatonta kollia en ihan heti lähtisi harkitsemaan, sen verran vahva-aromisia kavereita ovat ;D


Joo, ei  :) - kyllä tarkoitus olisi kollipoikakin leikkauttaa - silloin kun itse pieni olin, oli meillä kotona kissoja kumpaakin sukupuolta ja yhtäaikaakin, mutta silloin tulivat ihan hyvin toimeen.

Kumpikin sukupuoli näin periaatteessa miellyttää: tyttökissoissa on mielestäni parasta äly, aktiivisuus ja näppäryys, kolleissa puolestaan komeus, eläimellisyys  ;) ja jyhkeys. Kolliin olisin ehkä itse päätymässä, avohoito taitaa ehkä haluta lisää naisia haaremiinsa  :D .

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Josca 14.05.2006 klo 14:40:52
Nam nam nam, tutun pihalla pyllertää yksi pikimusta pitkäkarvainen kissaneiti, jota kukaan ei ole vielä varannut. Sain suostuteltua Jonin edes katsomaan pikkuista - toivottavasti karvapallo hoitaa loput käännytyksestä  :-*

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja MissTake 14.05.2006 klo 16:53:29
Josca: Täällä pidetään peukkua :) Eiköhän neiti onnistu Jonin hurmaamaan ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Lurt 20.05.2006 klo 20:41:50
No niin: meillä on nyt sitten tästä päivästä lähtien toinen kissa  :D - täytynee laittaa kuvia jossain vaiheessa esittelyosastolle. Haimme tänään Alli-leidillemme siskopuolen kaveriksi ja tutustuminen on vielä käynnissä. Pikkukissa viipottaa uteliaana häntä terhakkaasti pystyssä ja leikkii, kehrää, nukkuu ja syö ihan mallikkaasti - ainakin näin ensimmäisen päivän perusteella.

Allia kiinnostaa uusi tulokas kovasti, mutta vähintään puolen metrin turvaväli on käytössä. Jos lähemmäs pyritään, Alli murisee koiramaisesti ja sähisee kissamaisesti  ;D. Luottamus on kuitenkin kova siihen, että jahka uudet hajut laantuva, neidit tulisivat hyvin toimeen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja romppu 20.05.2006 klo 20:52:10

kirjoitti 20.05.2006 klo 20:41:50:
No niin: meillä on nyt sitten tästä päivästä lähtien toinen kissa

Onneksi olkoon hienosta päätöksestä! :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Josca 26.05.2006 klo 14:50:19
Meidän uusi pikkuinen tiitiäinen haetaan 10.5. Miespuoliskokin on siis käännytetty  ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jennulainen 02.06.2006 klo 09:13:53
Meille tulee nyt sitten heinäkuun alkupuolella Sussulle kaveri. Jee. Kaveri on poikakisuli väriltään valkoinen mustin laikuin päässä ja selässä. Kasvattajalla on kaksi hyvin saman näköistä kaveria, joista ei osattu vielä päättää, kumpi otetaan, kun käytiin niitä katsomassa. Pitää siis mennä uudestaan. Vaavit ovat nyt melkein 7 viikkosia. Olen ihan innoissani, että Sussukin saa taas jotain muuta ajateltavaa kuin pelkän ulkoilun. Jos vaikka tuo ainainen huutaminen vähän vähenisi (tai ainakin se alkuun muuttuu sihinäksi ja murinaksi). Uudelta poitsulta puuttuu enää nimi, joka onkin sitten se vaikein päätös tässä kissanottoasiassa. :D Ehdotuksia otetaan vastaan, jos tulee jotain hyviä mieleen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nemo 02.06.2006 klo 11:43:06
Enää 10 päivää Simban kotiutumiseen! :D Eilen kävin sitä moikkaamassa ja vein vähän tuliaisia, mm.pehmoleikkipussin, joka tuo vähän Nemon hajuja Simban nuuhkittavaksi. Ja sitten kotiuduttuaan siinä on tuttuja ja turvallisia emon ja sisarusten hajuja.

Eniten odotettu asia on se, että Nemo saa seuraa Simbasta. Tai se on se tärkein syy, miksi toisen kissan haluamme. Ja Simba on kyllä luonteeltaan todella sosiaalinen, niin kissojen kuin ihmisten suhteen, eli sen puolelta ei tarvitse jännittää. Nemon puolesta kyllä vähän jännittää, kun tässä viime aikoina on ollut niin paljon muutoksia sen elämässä, muutto, uusia huonekaluja, viime viikonlopun 20 vierasta meillä...No, onneksi Nefiin tutustuminen meni syksyllä hyvin. Ja Nemo on siis jo kerran kokenut sen, että toinen kissa tulee taloon. Eli toivottavasti sähinöitä ja murinoita ei tapahdu tälläkään kertaa.

Sitten tulee taas tämä ruokailu"ongelma", eli pennun ja aikuisen ruokailun järjestäminen. Todennäköisesti syövät samoja ruokia, Nemolla kun ei vielä ainakaan ole lihomisongelmaa. Päinvastoin, lisääkin massua saisi tulla.

Toisen vessan hankintaa mietittiin myös, ehkä sellainen olisi hyvä varuiksi hankkia. Alussa ainakin voi olla hyvä juttu. Ja toinen boksikin tarvittaisiin, mieluiten sellainen, mihin mahtuu tarvittaessa kaksi täysikasvuista kissaa. Nykyiseen boksiin mahtuu ehkä just ja just kaksi.

Ja joku pieni kiipeilyraapimispuu voisi olla kanssa hyvä juttu... Kyllähän sitä hankittavaa keksii toista kissaa varten, kun alkaa miettimään... ::)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hipsu 02.06.2006 klo 14:29:39
Nemo: entäs sitten kun tulee kolme.  ;)

Mutta Europetillä on sellaisia tosi isoja vessoja, jos haluaa pitää vaan yhtä. Meillä on sellainen ja sitten halvempi pienempi. Kummatkin hankittu Lemmikkiexpressiltä. Tuo iso riittäisi meillä hyvin, kun toisessa käydään vaan pakolla, silloin kun ei päästä isoon.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Josca 08.06.2006 klo 13:51:29
Enää kaksi päivää, kunnes Lempi tulee!  :)

Tarvikehankinnat tein tänään. Feliwayta sai metsästää melkein kissojen ja koirien kanssa, kun jokaisessa liikeessä myytiin ei oota. Paras oli myyjä, joka kysyi mitä se on ja mistäköhän sitä saisi. Nii-in, sitähän minäkin olin etsimässä  ::) Laitanko sen haihduttimen nyt jo pöhisemään, että on sitten lauantaina pitoisuudet valmiina?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Elle 08.06.2006 klo 14:24:00
Juu, se Feliway ottaa 48h aikaa, että on haihduttanut tarpeeksi. Eli tänään on juuri oikea päivä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Josca 09.06.2006 klo 15:07:12
Hih, huomenna päivällä päästään vihdoinkin hakemaan pikkuriikkinen Lempi!  :) (pahoittelen tätä lähes päivittäistä lähtölaskentaa)

Elvis on kiertänyt uuden vessalaatikon niin kaukaa kuin on pystynyt ja käynyt oikein puskemassa omaansa malliksi. Pitäisiköhän muuten vaihtaa Ellin vanhempaan laatikkoon uudet "puolueettomat" hiekat huomista varten?

Ja ainiin, vielä yksi juttu tuosta feliwaysta (en löytänyt omaa ketjua sille): voinko tuulettaa huonetta, jossa haihdutin pöhisee ilman, että kaikki karkaa suoraan ikkunasta ulos?  :-/

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja possukka86 10.06.2006 klo 23:34:36
^ Mitäs, mitäs... Miten on Lempi kotiutunut?  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Josca 11.06.2006 klo 16:36:50
Lempi on kotiutunut hienosti. Melkoisen reipas ja leikkisä tyttö, joka ei välitä pätkääkään Elviksen murinoista  :) Pikkuisen massu on vain madoista pinkeänä ja lierokakkaa ja -oksennuksia saa siivota urakalla - matokuuri annettiin heti eilen  :-/ Hyvin on siis lähtenyt tilanne kehittymään, mutta takapakkeihin lienee syytä varautua.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nitemi 17.06.2006 klo 13:39:55
Nyt on meilläkin toinen kissa  :) Pitkään harkittiin ja siihen tulokseen päädyttiin että toinen vaavi otetaan. Nyt on täällä Mörrillä kaverina pikkuinen ja suloinen, harmaavalkoinen,( saattaa tulla  pitkäkarvainen) Ilpo poika. Hyvin on Ilpo kotiutunut, eka päivänä osasi suoraan ruokakipolle ja vessaan.  :) Mörrin kanssa nyt ovat painineet ja ihan  hyvin Mörrikin uuden kaverin ottaa vastaan. Ensin pelkäsi,  mutta nyt ei enää niin paljon. Toivotaan että nuo "tappelut" jää vähemmälle, täällä kirmataan peräkkäin ympäri asuntoa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja iiikku 08.07.2006 klo 23:07:56

kirjoitti 20.04.2006 klo 21:24:03:
No niin, tänään päätettiin että meille tulee alkukesällä tiikerisiskokset, maanantaina mennään niitä kattomaan :)


No, nyt on suunnitelmien muututtua veljekset, enemmän tai vähemmän tiikereitä, mutta hyvin pärjätään.  :)

Kahden kissan mähellystä on hupaisa katsella, ja onhan ne ihan eriluonteisiakin.

Painiminen vähän hirvittää tottumatonta, mutta toistaiseksi ei ole mitään käynyt  :-? Tuskin se noin pienillä (4kk) on tarkoituskaan.


Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Helstu 09.07.2006 klo 02:01:00

kirjoitti 08.07.2006 klo 23:07:56:


Painiminen vähän hirvittää tottumatonta, mutta toistaiseksi ei ole mitään käynyt  :-? Tuskin se noin pienillä (4kk) on tarkoituskaan.


Kyllä tuo meidän 2,5-vuotiaiden painikin joskus hirvittää, mutta aina on vahingoilta vältytty. Pullalla ainakin valitus on kovempaa kuin itse tuska, eli huutaa kun jää alakynteen vaikkei oikeasti sattuisikaan. On vain niin tottunut siihen, että mamma tulee pelastamaan jos vähän itkee. ;D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Gurina 10.07.2006 klo 14:08:55
Meille tuli nyt sitten viimein viikko sitten sunnuntaina toinen kisu. :) Minni leikattiin kesäkuussa ja sai kaverikseen pienen pojan. Nyt tulevat hienosti toimeen, eikä ole ongelmia. Aluksi Minni vain sähisi ja murisi, mutta pian olivat kuin parhaat kaverit. Ehdottomasti hyvä päätös ottaa toinenkin kehrääjä.  :-*

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja pisara 10.07.2006 klo 14:47:25
Itsekin mietin toisen kissan hankintaa viimeistään ensi vuonna, tällä hetkellä kissan kavereina on koiria, mutta sitten kun muutan pois kotoa, ei olisi enää koiriakaan seurana :'(

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja riikka 10.07.2006 klo 22:50:21
Doris on ollut Dumbon kaverina nyt puolisen vuotta, eikä kaduta hetkeäkään toisen hankinta!!
Ehdottamasti upein seuraus toisesta kissasta on ollut se, että Doriksen saapumisen jälkeen Dumbon paino on pudonnut reilusta 9,3 kilosta 8,5 kiloon :D Ei siis tarvittu mitään ihmedieettiä eikä lääkeruokia, reppana vaan söi tylsyyteensä! Ihanaa on myös ollut seurata miten nämä kaksi suloista palleroa ovat päivä päivältä tulleet läheisimiksi :-* Doris jeesaa Dumboa pepun pesupuuhissa yms yms...
Autossa matkustaminenkin sujuu viihtyisästi, kun laittaa kopat vastakkain, jotta kaverukset voivat seurustella aikansa kuluksi ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hetzu 14.07.2006 klo 19:57:36
Voi ei, minuun on iskenyt aivan kamala kissakuume, taas  ::). Toista kissaa tekisi hirmuisesti mieli, vaikka Tommykaan ei ole ollut meillä kuin muutaman kuukauden. Mutta olisihan se kamalan mukavaa kun Tommylla olisi oma kissa kaveri  :D. Mies ei ole ajatuksesta ihan yhtä innostunut, ja kyllähän asiaa täytyykin tarkkaan pohtia, ettei tule tehtyä äkkinäisiä päätöksiä. Mutta vaikka tässä nyt kuinka koittaisi pitää järkeä mukana, niin täytyy myöntää, että aika usein tulee katseltua löytyisikö jostain ilmoitusta meille sopivasta kissasta  :-[. No, vaikka saisinkin miehen puhuttua ympäri, niin uuden kisun voisi ottaa aikasintaan syksyllä, kun ollaan palattu kesälomareissuilta. Sen olen jo päättänyt, että jos meille kissa tulee, niin sen pitäisi olla tyttö. Rotukissaakin olen miettinyt, mutta toisaalta ne maatiaiset on niin ihania  ;). Omassa mielessäni olen jo täysin valmis uuteen kissaan, mutta miehen järkisyyt pitää jalat pinnalla.

Täältä olen saanut lukea paljon hyviä perusteluja kahdelle (tai useammalle) kissalle, mutta haluaisin nyt kuulla teiltä myös niitä mahdollisia haittapuolia, mitä kahdesta kissasta on. Pysyy nuo jalat paljon helpommin maassa  :). Päässä on tuhat ja yksi ajatusta, sen takia tämä tekstikin voi olla vähän sekavaa  :), samat ajatukset pyörii päässä kuin ennen Tommyn hankintaa ja sata uutta aatosta: uskaltaisiko ottaa toisen kissan? Millaisen? Miten kahden kissan kanssa pärjää? ottaako pentu vai aikuinen? jne...

Kaipaisin siis teiltä niitä kahden kissan haittapuolia, jos keltään sellaisia löytyy  :D.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja ksoin 15.07.2006 klo 17:06:59
No, ei kyllä oikein tule mieleen mitään kauhean suuria haittapuolia.  Jos nyt jotakin pitäs mainita, niin tietenkin "hieman" enemmän sitä rahaa menee (ruuat, ell-kulut, hiekka). Mutta se on kuitenkin mielestäni vähäistä siihen verrattuna, miten paljon iloa kahdesta kissasta on toisilleen. :)  Eihän ihminen voi korvata lajitoveria kuitenkaan.  Miten mukava on seurata Veetin ja Moonan hellyydenosoituksia toisilleen.

Kun otin ensimmäisen kissan, Veetin, mieleeni tuli melko pian ottaa toinen kaveriksi. Niin meille otettiinkin sitten Moona kolmen ja puolen kuukauden päästä Veetin saapumisesta.  Enkä ole katunut sitä päivääkään.
Aluksi mullakin meni suostutellessa miestä ajatukseen toisesta kissasta, mutta kun aikani esittelin hänelle maine coon kissavauvojen kuvia ;) , hänenkin sydän suli ja niin Moona käytiin hakemassa meille.
Nyt mieheni on aivan "hulluna" kissoihin eikä luopuisi niistä mistään hinnasta :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Josca 15.07.2006 klo 18:42:17
Nyt minäkin voin jo suitsuttaa, kuinka hyvä päätös toisen kissan ottaminen oli  :) Lempi on asustellut meillä vasta reilun kuukauden, mutta tuntuu kuin se ja Elvis olisivat tunteneet aina.

Ne ovat ihan majakka ja perävaunu, aina toistensa seurassa. Riiviö-Elviksestäkin on kehkeytynyt rauhallisempi (tai ainakaan tavaraa ei säry tai tuhoudu yhtä paljon kuin ennen) ja itsenäisempi kissa. Ennen se teki pahaa ja rellesti mielin määrin, mutta nyt ylimääräinen energia kuluu pikkukissan kanssa puuhaillessa. Enää se ei myöskään vaadi yhtä paljon meidän huomiota, mikä toisaalta vähän harmittaa ja toisaalta helpottaa  :-/

Ainoat huomattavasti nousevat kulut ovat tosiaan nuo hiekat ja ruoat. Varsinkin kun Elvis ei varsinaisesti koskaan ole kamalasti ruoan perään ollut, mutta Lempi taasen syö aivan hillittömällä pennun ruokahalullaan  :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jennulainen 15.07.2006 klo 19:45:34
Tässä vaiheessa täytyy vielä sanoa toisen kissan ottamisen huonoksi puoleksi tämä totutteluvaihe. Meillä on viikon päivät ollut toinen kissa ja itse saan olla sydän huolesta sykkyrällä, kun vanhempi kissamme on aivan masentunut. Juuri kävimme sen kanssa mummolassa kylässä ja kyllä siellä sai kehräystä sun muuta, mutta kotona saa vaan murinaa. Mutta toivottavasti se tästä vielä. Eivät nuo ainakaan juurikaan tappele keskenään, että toivoa sopii, että niistä tulee vielä kaverukset.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja ksoin 15.07.2006 klo 20:26:41
Jennulainen; älä ole huolissasi.  Se vie oman aikansa, että kaksi kissaa tottuu toisiinsa.  Itsekkin olin muutaman viikon ihan paniikissa, kun Veeti jahtasi Moonaa ja pieni ressukka sitten parkui Veetin hyökätessä kimppuun.  :o Mutta jo kuukauden kuluttua oltiin hyviä kavereita. :)
Nykyään Veeti on se joka menee usein (monesti päivässä) nuolemaan Moonaa ja käpertyy nukkumaan Moonan viereen.  Tosin vieläkin leikit saattavat olla rajuja. Juostaan peräkkäin ja purraan, mutta nyt koko ero ei ole enää niin suuri, että Moonakin "pärjää" Veetille painissa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Poorguy 03.08.2006 klo 16:49:11
Joo... On tullut tässä vähän ajateltua tuota toista kissaa. Tuli outo kissakuume päälle, ja toinen kissa voisi olla ihan mukava, ei tarttisi aina potea kissan yksinjättämisestä huonoa omatuntoa, kun neidillä olisi kaveri.
Neiti on vihollinen yhden naapuriston kissan kanssa, joka liikkuu vapaana (oma kissa on sisäkissa, joka kuitenkin tilaisuuden tullessa livahtaa ulos, ja onhan se tuossa liekassakin pihalla näin kesäisen paljon), mutta en usko, että pennun kanssa tulisi kovin suuria ongelmia, kun pentujen tehtävähän on kuitenkin alistua. Varmaan hetkisen päästä kavereiksi tulisivat.

Ongelma onkin lähnnä tuo muu perhe. Sisko julisti tuossa äsken, että jakaa huomiotaan vaan yhdelle kissalle... Vanhemmat nyt ei vielä suoranaisesti sulkeneet poiskaan mitään, mutta eivät kyllä sanoneet ajatusta kannatavansakaan. Olihan tästä tosin vähän samanlaista vänkäämistä, kun ensimmäistä kissaa hankittiin, että olin ainoa idean kannataja, mutta läpi se kuitenkin meni, ja kaikki pitävät kissasta kovasti... Katsotaa nyt, toivottavasti saan kaikki puhuttua samalle kannalle, varmaan ainakin, jos osallistuisin järjestelyihin ja ainakin alustaviin kustannuksiin (toinen hiekkalaatikko jne)...  :P


Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hetzu 04.08.2006 klo 09:55:37
Minä olen kyllä tullut siihen tulokseen, että toinen kissa meille tulee  :). Mies ei ole vielä ajatuksesta ihan yhtä vakuuttunut kuin minä, mutta sama juttu oli Tommynkin kohdalla. Ensin hirveä vastaan vänkääminen ja lopputulos oli se, että Tommy on enemmän miehen kuin minun lellikki  :D. Mies yrittää kaikilta tutuilta, joilla on kokemuskia kahdesta kissasta kysellä, että eikös niistä olekin yhdessä paljon enemmän vaivaa, mutta vastaus on aina ollut sama kuin täälläkin: siinähän se menee kaksi kuin yksikin.

Muutaman kerran mieheltä on lipsahtanut lause, "sitten kun se toinen kissa...", että eiköhän tämä homma ala siltä osin olla paketissa  ;). Millään kiireellä en ole toista kisulia etsimässä, vaan katsellaan rauhassa, mistä se meidän oma mussukka löytyisi. Ja kilpparityttöä tekisi kamalasti mieli...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja anneli 04.08.2006 klo 10:12:10
Meilläkin alkaa miekkonen vähitellen lämmetä ajatukselle, että meille tulisi toinenkin kissa. Tai no onhan se nyt jo ollut selvä, että toinenkin joskus otetaan, mutta lähinnä äijä on ollut sitä mieltä, että nykyinen kämppä on liian pieni :P Ehkä hän ei enää jaksa kuunnella mun vihjailuja ja kun olen näyttänyt ihania kuvia pienistä ja isommistakin kissoista, hän on varmaan ihan oikeastikin innostumassa ;) yhtenä iltana hän jopa kaivoi Gummeruksen Suuren Kissakirjan hyllystä ja selaili sitä ennen nukkumaanmenoa :o Eli mies, joka ennen hädintuskin piittasi kissoista, onkin yhtäkkiä suorastaan kiinnostunut, että miten niitten kanssa elellään!

Mua ei tämän kämpän pienuus huoleta, mutta se kyllä vähän mietityttää, kun meillä ei ole kovin kaksiset mahdollisuudet sulkea kahta kissaa omiin huoneisiinsa siinä vaiheessa, kun kissat tutustuisivat toisiinsa. Ei oikein viitsisi toista vessaankaan teljetä :-/

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Lurt 04.08.2006 klo 21:09:32
Kaksi kissaa ja miinukset:
- enemmän kakkaa ja muita eriteklönttejä
- enemmän karvoja
- (hiukan) enemmän rahanmenoa

Plussat:
- tasapainoisempi Alli (ei enää hyöki minun kimppuuni)
- mielenkiintoiset vauhtiajot (voittaa formulat ihan milloin vain)
- kaksi ihanaa eläinyksilöä meidän kotonamme
- tuijottelevat suihkukaverit
- yölliset nilkanlämmittäjät
- Allille seuraa päivisin, jolloin palvelijat ovat töissä

Tässäpä äkkipäätä keksimäni plussat ja miinukset. Sen nyt arvaa, että plussat ovat voitolla. Tietenkin.  :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hetzu 05.09.2006 klo 15:41:55
Nythän kävi sitten niin, että tuo toisen kissan ajan kanssa etsiminen loppui sitten tykkänään. Palattiin Sunnuntaiyönä lomamatkalta ja maanantai-iltana meille noudettiin samasta paikasta kuin Tommy aikoinaan suunnilleen saman ikäinen kilpparityttö! Ilta ja viime yö meni ihan mukavasti pientä sähinää ja murinaa lukuunottamatta, jota tuli molempien puolelta. Tänään Ronja on sitten muutamaan otteeseen alkanut hyökkäilemään Tommyn kimppuun ja Tommy parka on joutunut kyhjöttämään sängyn tai sohvan alle  :(. Toivon kovasti, että kyseessä on vain alun rähinöintiä ja että tilanne rauhoittuu, eikä tappeluja synny. Mies osti tänään kauppareissulla Feliwaytä ja pistettiin se pöhisemään varmuuden vuoksi tuonne olohuoneen nurkkaan. Huoli on kuitenkin kova tuosta sopeutumisesta  :-/.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Maarit 05.09.2006 klo 16:25:51
Tsemppiä vaan teille  ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mistyli 06.09.2006 klo 03:09:16
Hetzu: Alku "aina" hankalaa. Eiköhän tilanne parane kunhan tottuvat ja tutustuvat toisiinsa :)  Tsemppiä!

Minustakin ois kiva ottaa Fannille kaveri, mutta tällä hetkellä ajatus on mahdoton, koska olen lähdössä reissuun ulkomaille 3 kuukaudeksi (yyh, ikävä tulee :'( ). Fanni jää avokin hoitoon. Pitää miettiä keväällä asiaa uudestaan...ja tärkeintä ois saada avo suostumaan, eihän tässä muita muttia oikeestaan olekaan.

Aihe: Toinen kissa?
Kirjoittaja Blondie 29.12.2006 klo 13:19:00
Tullut tuossa mieleen, että mitä jos ottaisin Esterille ( se on vielä pentu, ollut meillä vajaa 2 vkoa ) kaverin, kun se joutuu päivisin olemaan yksikseen ja kuurokin vielä on. Mietin, josko soittaisin sen ex-perheelle ja kysyisin vieläkö sen musta sisar / veli olisi vapaana. Mutta, mutta... Entäs jos toinen pentu olisikin poika / veli ja Essu on likka. Aion kyllä leikata ne, mutta no, yllätyksiä aina sattuu. Hmm,  aijai, taidan nyt vain haaveilla tästä. Mutta se musta veli / sisko olisi niin kiva kaveri huusholliin sekä Esterille että meille, luulisin Essun tykkäävän kaverista, jonka kanssa leikkiä. Myös pelottaa jos se sisar veli olisi myös kuuro :o Vai mitä jos ottaisin täysin eri perheestä kaverin, pentukissan Essulle? Antakaas neuvoja. Vauvakuume polttelee suonissa, mutta toisaalta haluan Esterin parasta.
Entäs koira? Onko kellään koiranpentua ( chihuahua tmv. pieni rotu ) kissanpennun kaverina? Tulisiko liikaa hommaa?

PS. Eikös se ole niin, että kaikilla kissoilla on oltava oma pytty? Itse sanon, että totta kai mutta kaveri väittää toista, joten päätin ratkaista asian kertaheitolla kysymällä täältä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja kissamummo 29.12.2006 klo 20:37:04
Hanki vain se kaveri, ihan hyvä, jos saat samasta pentueesta. Kuurous taitaa geneettisesti sitoutua tuohon valkoisuuteen ja sinisilmiin, eli välttämättä ei muut sisarukset ole kuuroja. Toisaalta, jos selviät sen yhden kanssa eikö menisi kaksikin. Minun nuorimmat pojat on veljekset, nyt 6 kk ja tosi hyvä, kun on leikkikaveri. Pahantekoon eivät ehdi. Tosin näitä muitakin kavereita on.  ::)
Ei se eri sukupuoli ole ongelma, leikkaus ajoissa pelastaa kyllä ongelmilta.
Pikku Esterille kaveri voi olla tosi tärkeä, yllyttäisin kokeilemaan. ;)
Ai niin, pikku lisäys. Meillä on käytössä vain kaksi hiekkalaatikkoa, niitä siivoilen aina kulkiessa. Olisihan se soma näky, kun 7 hiekkistä rivissä, etenkin nyt tässä tilapäiskodissa, jossa ei ole niin yksinkertaista järjestää asioita kuin oikeassa kodissa. Mutta näyttävät jo parin tunnin jälkeen olevan ihan rauhallisesti.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Muikku 27.01.2007 klo 18:17:21
Täälläkin jyllää kissakuume  :)
Avon porukoilla syntyi kissanpentuja, jotka saivat kaikki hyvät kodit. Siinä vaiheessa ei edes hirmuinen kuume vallannut, mtä nyt sellaista pientä...  ;)
No, sitten yksi niistä pennuista oli tuossa pari päivää sitten meillä hoidossa muutaman tunnin... Ja sen jälkeen en ole tainnu juuri muusta puhuakaan kuin kissasta  ::)
Mutta, noin niinkuin oikeesti kun ajattelee, niin Muikkkuhan tuli meille emon hylkäämänä löytökissana, avon porukoiden navettakissojen jälkeläisiä siis.
Sen jälkeen kun se keskeltä pihaa löytyi huutamasta, ei se ole kissoja nähnyt, vain meidän koiralauman.
Kun taapero oli hoidossa, oli Muikku ihan ihmeissään, mikä tämä on? :-?
Hyvin se suhtautui, kulki perässä ja kiinnosti hirveästi, mutta ei uskaltanut mennä lähelle. Sitten kun kissavaavi nukahti, uskalsi Muikku mennä läpsimään ja härnäämään. Ajattelin, että jos kerran Muikulle meinataan kaveri jossain vaiheessa (siis kun meinataan  ;) ) hommata, niin oiskohan se parempi tehdä nyt ennenkuin siitä kasvaa iso? Että tutustuminen kävisi helpommin? Kun nyt se on vielä kuitenkin aikas pentumainen, suhtautuu kaikkeen uteliaasti ja melko ennakkoluulottomasti, että jos se jossain vaiheessa tuosta "narttuuntuu", niin onko se kaverin ottaminen vaikeampaa sitten... Varsinkin, kun niitä kissakontaktejakaan ei tosiaan ole, välillä tuntuu että Muikkukin luule olevansa koira...  ;D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja saija 29.01.2007 klo 11:14:01
Täytyy omasta kokemusestani sanoa, että kaksi kissaa on niin paljon parempi kuin yksi. Siis minun kohdallani ollut. Nyt ei enää itketä joka kerta, kun Pan jää surkeasti katsomaan, kun aamulla lähden kouluun ja töihin ja palaan vasta illalla väsyneenä. Pan ei enää hyöki käsiin, ei pidä samanlaista meteliä (tosin meteli on korvattu mielettömillä ralleilla ja taistelukohtauksilla), ja mikä ihaninta, PAN ON ALKANUT SYÖMÄÄN LIHAA! Tämä varmasti siksi, kun Maikin syö ja pitäähän sitä syödä jos toinenkin kerran tykkää.

Meillä ensimmäiset pari päivää oli yhtä epäluuloa, sähinää ja murinaa, mutta osin johtui vaikea alku myös siitä, että Mailla oli tosi raskas ja stressaava laivamatka takana Virosta Suomeen. Vähän myöhemmin alkoi kuitenkin muutamat tappelut, joita vähän säikähdin, mutta nyt on sekin tasoittunut ja kamuja ollaan.

Ihanaa!

Nyt vaan päässä on alkanut pyöriä tilavampi asunto ja kolmas kissa. Ehkä turkkilainen angora... vai ehkä pyhä birma. Tai sitten joku ihana maatiainen... Kaikki kissat on niin ihania.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Blondie 31.01.2007 klo 20:08:59
Kysymys kun toinen kissanpentu on tuloillaan meille eli..

Voivatko hiekkapytyt olla vierekkäin vessassa? Kun on näytettävä tulokkaalle pytyn paikka niin teenkö sen heti ensimmäiseksi ja laitan uuteen pyttyyn (sille varta vasten hankittuun) vai kuinka olette te muut toimineet?

Hermostuttaa aivan vietävästi!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Heviatar 01.02.2007 klo 01:27:20

kirjoitti 31.01.2007 klo 20:08:59:

Voivatko hiekkapytyt olla vierekkäin vessassa? Kun on näytettävä tulokkaalle pytyn paikka niin teenkö sen heti ensimmäiseksi ja laitan uuteen pyttyyn (sille varta vasten hankittuun) vai kuinka olette te muut toimineet?

Hermostuttaa aivan vietävästi!


Toisille kissoille sopii se että laatikot ovat vierekkäin, ja toiset taas tykkäävät että ovat eri puolilla asuntoa. Minä kokeilisin ensin toimiiko tuo vierekkäin, koska onhan se jotenkin kivempi että laatikot ovat samassa paikassa, useimmilla kuitenkin toimii. Minä olen aina heti näyttänyt kissalle hiekkalaatikon, kantanut sylissä laatikolle ja päästänyt kissan tutkimaan laatikkoa. Mielestäni on tärkeää että kissalle näytetään ensimmäiseksi se mihin mennä kun hätä tulee.

Älä suotta hermoile, kissat kun vaistoavat jos sinä olet hermona. Hyvin se menee. Onnea uudesta tulokkaasta ja siluja molemmille kisuille.  :-*

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja jannu_n 02.02.2007 klo 21:52:18
Tässä tuli mieleen, kun olen hankkimassa itselleni/meille toista kissaa, tarviiko hankkia toinen kissanhiekkalaatikko. Se, kun on joka tapauksessa hankittava. Edellinen on sen verran pieni.

Meidän Poju on tällä hetkellä 8 kuukautta ja olemme jo jonkin aikaan etsineet toista kissaa täältä Jyväskylästä.  ;)
Se kun on välillä niin yksinäisen oloinen, vaikka olemme kumpikin kotona. Maukuu ja kuljeksii ympäri asuntoa,  :-/ Mut toivottavasti pian löytyisi sopiva kissanpentu meille.  ;)

Onko mahdollista, että toinen kissoista esim. Poju "hylkää" laatikon, vaikka on todella sisäsiisti? Vai täytyykö pelata varman päälle ja pitää aluksi hiekkoja kahdessa astiassa?  :-/


Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Heviatar 02.02.2007 klo 22:08:24
Suosittelen ehdotomasti hommamaan kahdelle kissalle kaksi laatikkoa, yksi käy yleensä ahtaaksi ja omistaja ei kerkiä yhtä laatikkoa niin tiuhaan tahtiin laatikkoa puhditamaankaan, että se miellyttäisi kahta kissa.  ;D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Johna 08.02.2007 klo 12:33:17
Haa, minäkin tulin siihen tulokseen,että kyllä kipsulle kaveri täytyy olla. Uutta tulokasta kävin eilen jo katselemassa löytöeläinsuojasta. Pari viikkoa tässä pitäisi vielä odottaa.
Ollaan muuttamassa tilavampaan asuntoon avon kanssa ja ajattelimme eläinsuojan ihmisten kanssa, että olisi ehken parempi jotta uusi kisu ilmaantuisi muuton mukana alkuperäisen elämään, näin olisi ns. puolueeton maaperä-tilanne eikä kukaan tulisi kenenkään reviirille. Mitäs tuumitte, onko suunnitelmamme aukoton? :D

Sitten, toiseen asiaan.
Eli, kertokaa ihmiset onko odotettavissa millaisia ongelmia tuossa totuttamisessa ja miten olette itse tehneet sen. molemmat leikattuja tyttöjä, (uusi tulokas leikataan ihan näinä päivinä) ja melkein saman ikäisiä (arvioitu molempien ikä koska tarkkaa syntymäaikaa ei ole tiedossa) eli n.3-4 v.

Kylläpä jänskättää... :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Muikku 09.02.2007 klo 09:52:23
Meille tuli eilen se kauan kaivattu kaveri Muikulle!  :)
Oikein kaunis pikkuinen kissaneiti, nimeä ei vielä ole. Laittelen kuvia tuonne esittäytymispulinaan jahka niitä koneelle kerkeän laittaa, nyt en ehdi kun on hiusväri päässä ja töihin meno het kohta...
Mutta Muikku kävelee tulokaan perässä ihmeissään, pikkuine arastelee vielä vähän... Nyt tänään se jo uskaltautui kiipeilytelineeltä lattian tasalle, ja on tainnut hoksata ettei ne koiratkaan niskaan tule.
Tosi hyvin on meidän poppoo suhtautunut, koiria ja Muikkua kiinnostaisi kauheasti, mutta antavat tilliäiselle sen tarvitseman tilan, eivät höngi niskaan, vaan tosiaan pienen matkan päästä tarkkailevat tulokasta  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Piu 17.03.2007 klo 18:04:51
Myös meille toinen kissa tulossa  :) Täytyisi kirjoitella teille tuonne esittelyt meikäläisistä muutenkin, kun olen vähän tälläisena taustailijana pyörinyt.

Olisin mielelläni myös kuullut totuttamisvinkkejä, sillä itselläni kokemusta vain yhdestä kissasta kerrallaan. Ja tosiaan meillekin tulossa samaa ikäluokkaa (~5v) oleva tyttö tytön kaveriksi. Tosi rauhallisia ovat molemmat. Kulutin eilen koko päivän uutta kissaa valitessa. Olipa vaikeaa. Kuitenkin löytyi yhtä tasaisen ja leppoisan oloinen tyttö kun tuo meidän on.

Eilen satuin katsomaan telkkarista neuvoja kahden aikuisen kissan toisiinsa totuttamiseen. Sanoivat että alkuajan vain ruokailisivat saman tilan eri päädyissä, muuten olisivat muuten erillään. Ja että Feliwayn haihdutin olisi hyvä. Meillä tuota Feliwayn suihketta onkin jo, mutta se näyttää enemmän toimivan karkoittimena kuin rauhoittajana tai miellyttävänä, joten en uskalla kokeilla eilisen telkkaneuvon perusteella sitä, että suihkauttaisin Faliwayta käsiini ja silittäisin Faliwaykäsillä toisensa tapaavat kissat.

Kannattaako hiekka vaihtaa puhtaaseen samaan aikaan kun uusi tulee, vai jättää hetkeksi vanhemman mirrin omat hajut sen pottaan? Toinen potta tulossa. Kannattaako uusi potta asetella jo paikalleen hiekkoineen että vanha pääsisi sinnekin vai laitetaanko se vasta uuden tultua?

Täytyy varmasti muistaa huomioida vanhempaa asukkia uuden saapuessa, ettei se pääse luulemaan että se olisi syrjäytetty. Kai se on vähän sama juttu noiden ihmislasten kanssa kun ne saa sisaruksia, niin saattavat äityä huomionkipeiksi tai mustasukkaisiksi.

Jänskättää vähän tämän perheen kasvaminen. Kaksi tai kolme viikkoa menee odotellessa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja eriador 04.04.2007 klo 13:37:41
Itsekin olen miettinyt, että kaipaakohan Lallu seuraa.
Nyt oon ollu sairaslomalla melkein koko sen ajan mitä herra on mulla ollut, eli 1½ kk, mitä muutamia keikkahommia tehnyt. Toukuussa alkaa kuiteskin osa-aikasen työt ja kesäkuussa kokopäiväinen työ. Teen vielä 2-vuorotyötä sairaalassa, niin saatan olla kiinni hyvässä lykyssä 7 päivää putkeen.
Asunto on vaan 26,5 neliötä, tosin haaveissa siintää kaksioon muuttaminen syksyllä, jos tarpeeksi halpa löytyy  :)

Muutenkin tuo Lallukka on yleensä öisin tosi aktiivinen, menee samaa aikaa nukkumaan kun minä, mutta viimeistään parin tunnin unien jälkeen se alkaa leikkimään. Ja sitten kun aika käy pitkäksi, niin herään monta kertaa tuijotukseen ja mouruamiseen  ;D Jos käännän kylkeä, niin alkaa sellanen show, ettei mitää rajaa. Paneeliverhoja revitään, (niistä kun tulee sellanen mukava kalkattava ääni), hypitään ja tiputellaan tavaroita. Päivällä se on taas joskus suorastaan apaattinen, on hereillä, mutta kyhnyttää sängyn alla, mistä kyllä tulee esille heti kun jääkaapin ovi käy  :D

Tuli nyt ehkä aika pitkä ja sekava teksti, mutta tosissaan olen miettinyt haluaisiko se seuraa. Lallu on siis Hesyltä otettu n. 5- vuotias leikattu kolli, hiukan arka, mutta kova leikkimään ja riehumaan.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Varicella 04.04.2007 klo 15:55:01
Minullakin on kamala kissakuume, jota voivottelinkin jo tuolla alempana asunnon kokoa ja kissojen lukumäärää koskevassa keskustelussa. Meitä asuu 50 neliön asunnossa (iso makuuhuone, paljon isompi tupakeittiö, eteinen ja kylppäri) kaksi ihmistä, kissa ja koira. Kiipeilypuita on nyt yksi ehjä, toinen on vasta kokolattiamattoa rullalla ja odottaa rakentumista ja kolmas korjausta vaativa on osina olohuoneen lattialla. Kohta on siis kaksi isoa kiipeilypuuta ja kolmannesta tulee varmaan vain 2m korkea tolppa, jonka päällä on joku taso tai lauta kirjahyllyn päälle. Eli kiipeilyvempeleitä on. Pitäisikö ottaa toinen kissa? Tekisi kamalasti mieli pelastaa joku koditon raukka - mieluiten tietysti aikuinen, kun ihmiset yleensä ottavat mieluiten pentuja ja ne aikuiset jäävät pitkiksi ajoiksi odottelemaan kotia löytöeläinyhdistysten hoiviin. Mutta riittäisikö tila? Koiramme on pieni ja kissamme on aika arka (elokuussa pyydystetty villikissa).  Kissalla ei välttämättä ole mitään aiempia kokemuksia toisista kissoista. Se on siis leikattu kolli, ikää arviolta 1,5 v. Jos tähän asuntoon voisi toisen kissan ottaa, niin pitäisikö ottaa aikuinen vai pentu? Kiikarissa olisi kolme lupaavaa kissaa: yhden tuttavan alle vuoden ikäinen tyttökissa, joka on tottunut toisiin kissoihin ja ihan varhaisessa pentuvaiheessaan ollut tekemisissä myös koirien kanssa, Kouvolan eläinsuojeluyhdistyksellä olisi yksi mukava ja seurallinen kissa, jonka suhtautumisesta toisiin elukoihin ei ole täyttä varmuutta ja Mikkelin eläinsuojeluyhdistyksellä on joku meille vielä tuntematon kissa, jota kuvataan uteliaaksi ja leikkisäksi ja mainitaan, että se pitää koirista. Vai pitäisikö sittenkin ottaa pentu? Vai odottaako isompaa  asuntoa? Muutamme pois kaupungista varmaan vasta kahden vuoden päästä. Toisaalta haluaisin tarjota kissalle/kissoille mahdollisimman paljon tilaa eli omakotitalon maalla, mutta toisaalta huolestuttaa tuo nykyinen kissa, että onko sillä tarpeeksi puuhaa ja virikkeitä, kun se on liian arka ulkoilemaankin. Olisiko lajitoveri kiva juttu vai kauhea stressin aihe?

Ainahan sanotaan, että tilaa pitäisi olla vähintään 10 neliötä per kissa. Meillä sitä  tilaa olisi 25 m2/kissa tai jos koirakin lasketaan kissaksi, niin noin 17 m2. Alkaisikohan kolmen lemmikin kotimme näyttää eläintarhalta? Haluaisin, että tilaa olisi sen verran, että jokainen otus pääsisi halutessaan johonkin piiloon. Miltä kuulostaa? Kamalaa kun en osaa itse päättää, on liikaa liikkuvia osia.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nigella 04.04.2007 klo 18:00:34
Itse pohdiskelin samaa syksyllä kun kesän jälkeen koulu- ja työkiireet veivät aikaani siinä määrin, että Niki joutui päivittäin olemaan yksin n. 8h. Ongelma oli se, että Niki tuli juuri siksi minulle, että ei tullut toimeen Wilpustimen muiden kissojen kanssa. Päätin kuitenkin testata ottamalla pennun, jonka kanssa uskoin Nikin sopeutuvan paremmin yhteiseloon kuin aikuisen kissan kanssa. Hyvin on mennyt enkä ole katunut toisen kissan ottamista. Nyt ei tarvitse murehtia niin paljoa siitä, että kissa joutuisi yksin olemaan kotona kun sillä on kaveri seurana. Niki täyttää pian 6v ja Sirius on tällä hetkellä reilu 1/2v. En usko, että sillä on juurikaan väliä ottaako seuraksi tyttö vai poika kissan.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Alicia 06.04.2007 klo 19:21:13
Täälläkin on jo taas kova kissakuume vaikka edellinen tuli taloon vasta viikko sitten.

Kisu on isosta perheestä (5 sisarusta, ja ja aikuista kissaa) ja tuntuu että se kaipaa lajitovereita kovasti. Varsinkin syksyllä se joutuu sitten olemaan todella paljon yksin opiskeluni takia ja voi tulla vähän yksinäistä.

Muutenkin olisi hauskempaa katsella kahden kissan menoa, ne keksisivät kuitenkin yhdessä enemmän leikkejä kuin yksikseen.

Aihe: Toinen kissa
Kirjoittaja eriador 07.04.2007 klo 18:29:58
Olenkin tuolla muiden kissakuumeisten kanssa vähän jutellut, josko ottaisin Lallulle kaverin.
Lalluhan on ollut vasta vajaa 2 kk mulla ja nauttii kauheasti huomiosta, mutta näyttäisi kaipaavan seuraa, varsinkin kun kohta alkaa pitkät työpäivät ja kesän jälkeen koulu.
Eli pentu/aikuinen, tyttö/poika?
1 vai 2?  :D Mieleletön kissakuume iskenyt nyt kevään myötä...
Taustatietoja sen verran että toivottavasti muutetaan pian 57 m2 asuntoon, jos vain siis saan sen :)
Eli siellä olisi tilaakin uudelle/uusille tulokkaille. Raha-asiat kunnossa, eli kissan ja niiden hyvinvointi menee kaiken muun edelle :)
Lallu ite on n. 5-w leikattu löytökissa (kolli), Hesyllä oli toisen, erittäin aran kissan kaa samassa boxissa.


Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Iidis 11.04.2007 klo 19:00:31
No entäs mitä olette mieltä voiko 18-vuotias kissamuori sopeutua tilanteeseen että tulee taloon toinen kissa? Muori on aina ollut se ainoa kissa ja nyt olisi mahdollinen toinen tulokas. Ovat jo tavanneet toisensa pariin otteeseen ja muorin suhina on kyllä erittäin äänekästä ja kiivasta. Muori, oikealta nimeltään siis Viiru on siis leikattu narttukissa ja tämän uuden tulokkaan sukupuoli on tällä hetkellä vielä epäselvä  ::) (odottelen puhelua äidiltä) Ja mitkä ovat sitten hyviä keinoja tutustuttaa kissat toisiinsa? Vai pitääkö sen antaa tapahtua ihan itsestään? Jos tästä on jo toinen keskustelu niin laittaisitteko linkkiä kun en itse kiireessä huomannyt  ::)
Voiko tämä vanha muori stressaantua tällaisesta tilanteesta liikaa vai onko ihan positiivinen kokemus?  :-/
Kiva jos joku osaisi hiukan kertoa kokemuksia tai mielipiteitä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Qkiss 13.04.2007 klo 15:23:43
Kissakuumetta täälläkin ilmassa. Ja eiköhän ajan kanssa löydy Nörtsykälle kaveri, mutta on niin mammanpoika että tottuukohan lainkaan toiseen kissaan. Lellikki mikä lellikki.  ;D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja heliemilia 11.05.2007 klo 20:17:35
Olemme harkinneet hankkia Vilille kaverin toisesta kissasta ja nyt olisikin mahdollisuus se tehdä. Vili on kohta 5kk vanha, leikkaamaton, riehakas pentu. Työkaverini ilmoitti että heille on syntynyt pentuja jotka ovat nyt 2 viikon ikäisiä ja heiltä saisi hankittua kissanpennun (kissa luovutusikäinen elokuun alussa).
Vili olisi silloin 7½ kuukauden ikäinen. Luinkin että ei väliä ottaako uroksen vai naaraan mutta jos ottaa naaraan, niin pitääkö Vili kastroida ennen pennun tuloa vai vasta kun alkaa ilmetä kollin elkeitä? Uskoisin että Vili nuoren ikänsä puolesta hyväksyisi toisen kissan, vai mitä?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Homelo 11.05.2007 klo 21:08:05
^Varmasti tykkää kaverista. :) Mutta kyllä kastraatio on tuossa iässä jo ajankohtainen tuli toista kissaa tai ei, siinä iässä yleensä alkaa jo olla selviä kollittelun elkeitä. Meillä nyt vasta 4 kk ikäinen poikapentu alkaa jo vähän yrittää Eetun (kastoroitu uros) niskaan, mutta mitään selviä kollin elkeitä ei ole. Varsinkin jos tyttö tulee, niin poika saattaa sitä kiusata, että suosittelen kastraatiota jo tuossa 6 kk paikkeilla. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja heliemilia 11.05.2007 klo 21:23:22

Homelo kirjoitti 11.05.2007 klo 21:08:05:
^Varmasti tykkää kaverista. :) Mutta kyllä kastraatio on tuossa iässä jo ajankohtainen tuli toista kissaa tai ei, siinä iässä yleensä alkaa jo olla selviä kollittelun elkeitä. Meillä nyt vasta 4 kk ikäinen poikapentu alkaa jo vähän yrittää Eetun (kastoroitu uros) niskaan, mutta mitään selviä kollin elkeitä ei ole. Varsinkin jos tyttö tulee, niin poika saattaa sitä kiusata, että suosittelen kastraatiota jo tuossa 6 kk paikkeilla. :)Eläinlääkärimme muuten sanoi ettei kissaa kannata kastroida ainakaan ennen kuin on 8kk vanha JA kollin elkeet alkaa esiintyä (suositteli että siinä joskus vuoden vanhana leikkauttaisi) ?! Mutta kyllä Vili sinne leikkaukseen menee ennen tuota ikää jos tyttökisu tulee. Jos ottaisi uroskissan Vilille kaveriksi, niiin tuleeko reviiritaistelua kun asuntomme vain 53 neliötä??

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja anneli 12.05.2007 klo 17:24:36
^Meillä pojat ystävystyivät aika nopeasti ilman suuria rähinöitä. Niiden paini on alusta asti ollut lähinnä leikittelyä, vaikka ehkä se alussa oli pikkuisen "totisempaa" toimintaa. Meillä ei kämpässä ole neliöitä kuin 41. Kessu oli Simpan tullessa leikattu.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja eriador 17.05.2007 klo 21:40:23
Noniin, meillä edistyy toinen kissa-asia. Meen leikittämään Hesylle Lallua nyt parin viikon sisällä, jotta nähdään miten tullaan toisten kissojen kanssa toimeen. Sitten sen perusteella katsotaan vähän missä asun syksyllä ym. voiko hesyltä ottaa kissaa. Jos kaikki menee hyvin ja Lallu tulee toimeen muiden kanssa hyvin, niin sitten syksyllä otan vaikka Apulasta pennun :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Zaw 18.05.2007 klo 21:51:05
Elikkäs...

Täällä jo huomattavan ajan lurkkerina olleena ajattelin kysäistä neuvoa ongelmaani toisen kissan hankintapäätöksessä. Kaikki apu & mielipiteet siis otetaan hyvillä mielin vastaan.

Taustatietona kerrottakoon että nykyinen kissa on noin kolmevuotias maatiais-naaras, joka on elellyt 90 neliömetrin talon yksinäisenä hallitsijana jo noin 2,5 vuotta. Mitään kunnollista kontaktia muihin kissoihin (saati muihin eläimiin) ei siis pentuaikoja lukuunottamatta ole ollut. Ulkoilutus on hoidettu valjastelulla, sekä valvotulla liikunnalla pihapiirissä, johon tosin todennäköisesti tulee lisäksi vielä kesäksi suunniteltu ikkuna-sisäänkäynnillä varusteltu tarha terassilla. Normaaleina työaikatauluina kisu on joutunut yksin elelemään. Kissaa ei vielä myöskään ole sterilisoitu, johtuen sen hyvin lievistä kiima-oireista, sekä valvotusta ulkoilutuksesta

Harmittavasti samasta pentueesta emme siis älynneet kaveria ottaa, ja sen jälkeen kissakaverin hankkiminen kaatui muiden perheenjäsenten empimisiin. Nyt kun siis ajatuksia uuden kissan hankkimisesta nykyiselle kaveriksi on ollut, on mieleen hiipinyt muutamia pelonsekaisia uhkakuvia. Mitä jos ne eivät tule toimeen? Kerta kaveria ollaan hankkimassa nimenomaan kaveriksi nykyiselle, eikä mistään muusta syystä - tulee tämä ajatus pakotetusti mieleen. Kuinka todennäköistä on että nykyinen naaras tottuu toiseen naaraaseen, ottaen huomioon sen yksinvaltiusaseman? Mikäli niistä ei parhaita kaveruksia tule, onko kissakaveri jota siedetään kuitenkin parempi kuin ei muuta kissaa laisinkaan?

Aa niin, ja vielä muutamia käytännön kysymyksiä jotka ovat jääneet vaivaamaan.

1. Olisiko suositeltavaa hoitaa sterilisaatio pois alta? Aiheuttaako sen poisjättäminen toistaiseksi vielä huomattavampia ongelmia reviirikamppailuun? (Ja muuten, (vaikka eläinlääkäri kiistikin,) täytyy kysäistä että onko perää näkemyksillä joissa steriloimattoman kissan kiimat rasittaisivat tämän elimistöä jopa vähentämällä elinikää?)

2. Tulisiko uuden kissan olla samaa ikäluokkaa reviirin haltijan kanssa, kuten jotkut lähteet neuvovat, vai pentu, kuten kerrotaan toisissa?

3. Koska asunnossamme mahdollisuus on järjestää erillinen huone uudelle tulokkaalle ensimmäiseksi viikoksi, onko tämän järjestelyn toteuttaminen suositeltavaa jotta uuden kissan hajut levittäytyisivät alueelle ennenkuin vanha itse olennon näkee? (Vai lisääkö uusi järjestely vanhan kissan stressiä?)

Pahoitteluni pitkästä postauksesta, ja todellakin kiitollinen kaikesta mahdollisesta avusta :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Homelo 24.05.2007 klo 16:38:55
^Zaw: Ehdottomasti kannattaa hoitaa ihan ensin sterilaatio alta pois. Se on kissan hyvinvoinninkin kannalta järkevintä - on totta, että leikatut kissat elävät luultavasti pidempään kuin leikkaamattomat. Leikkaamattomilla naarailla on riski saada esimerkiksi nisäkasvaimia, märkäkohtu tai muita sairauksia. Leikattuna voi myös hyväksyä uuden tulokkaan paremmin reviirilleen.

Ehkä järkevintä toisen kissan kannalta on ottaa pentu, yleensä aikuiset hyväksyvät pennun paremmin kuin toisen aikuisen, varsinkin jos on kyse kissasta joka ei ole ollut paljon tekemisissä muiden kissojen kanssa.

Uuden ja vanhan kissan erottaminen toisistaan riippuu ihan tilanteesta, jos tutustuminen lähtee käyntiin hyvin, kumpikaan ei ole agressiivinen tms, ei ole syytä miksi ne pitäisi laittaa eri huoneisiin. Nopeimmin tutustuminen käy yleensä kun ihminen ei puutu mitenkään erityisemmin tilanteeseen, tietenkään mitään tappelua ei pidä hyväksyä. Jos mahdollista, uuden kissan hajuja (esim. peitto jolla se on nukkunut) voi tuoda jo ennen sen kotiin tuomista vanhalle kissalle, joka voi rauhassa tutustua niihin.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja eriador 18.06.2007 klo 21:32:56
Tänään tuli tieto että olisi Hesyllä sopiva kaverikanditaatti ehdokas Lallulle. Sitä nyt sitten menen niin pian kun mahdollista katsastamaan.. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja eriador 19.06.2007 klo 13:31:24
Piti vielä lisätä että jos otan toisen kissan, niin riittääkö vähän alle 30m2 asunto meille kaikille hetkiseksi? Asun nyt siis yksin Lallun kanssa. Ja tasoja on nytkin ja niitä voi tehdä tehdä lisää sisustusratkaisulla. Syksyllä oltaisi 1½ kk ainakin maalla isossa omakotitalossa. Tässä asumme ainakin joulun yli, sen jälkeen, riippuen pääsenkö uuteen kouluun, vaihdamme asuntoa ja paikkakuntaa. Joka tapauksessa viimeistään vuoden sisällä on muutto isompaan asuntoon.
Jänskättää kauheasti mennä katsomaan tota kisulia  :P :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja eriador 25.06.2007 klo 17:50:26
Noniin, loppuviikosta menen katsastamaan kaveriehdokkaita Lallulle :)
Saa nähdä millaisia ehdokaita on ja miten tulevat tutustumiskäynnillä sitten toimeen. Silloin selviää tuleeko kaveri vai ei...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Cramps 28.06.2007 klo 14:46:27
Tunnustan heti, että kyse on oikeastaan kolmannesta kissasta. Laitoin tämän kuitenkin tähän viestiketjuun, sillä samasta asiasta on kyse, vaikka lukumäärä onkin eri.

Minua siis vaivaa pahanlaatuinen kissakuume - taas. Yritän vakuuttaa itseäni, että vielä ei ole hyvä aika eikä tilaakaan ole, mutta en ikävä kyllä usko itseäni. On niin monia asioita, joita yritän ottaa huomioon ja saada jotain tolkkua tilanteeseen. Ehkäpä joku osaisi antaa neuvoja tämän selostukseni perusteella. Olen uusi tällä foorumilla, joten hieman taustatietoa kissatilanteestani seuraa.

Vanhempi kissani on ollut minulla vähän päälle puoli vuotta ja nuorempi vasta kuukauden (molemmat ovat leikattuja kolleja). Vanhemmassa näkyy selvästi vielä merkkejä siitä, että se on loukkaantunut uuden kissan tulosta (on passiivinen, nukkuu paljon), vaikka pojat tulevatkin jo ihan hyvin juttuun. Tämä puhuu sen puolesta, että ainakin uuden kissan ottamista kannattaisi odottaa vielä, että vanhempi kissani ehtii tottua kunnolla tuohon kaveriin. Toisaalta, vielä yhteen kissaan tottuminenhan menisi siinä samassa! No ei vais, kaipa siitä tulisi vain lisää stressiä. (Mutta onko sekään reilua, että toinen juuri on toipunut alkukiukkuisuudestaan ja rauhoittunut, ja taas tuodaan uusi naama ihmeteltäväksi. Tein niin tai näin, kaikki ratkaisut kuulostavat huonoilta.)

Luin juuri ketjua kissojen tarvitsemasta tilasta, mutta en ole vakuuttunut, että 34 neliötä yhdelle ihmiselle ja kolmelle kissalle on tarpeeksi. Kiipeilypuu minulla on, ja toisen tekemistä/ostamista suunnittelen. Asunnossani on myös onneton ranskalainen parveke, jonka olen verkottanut. Ei se tilaa pahemmin lisää, mutta kissoilla on kuitenkin terassi, jossa mielellään istuvat katselemassa ulos. Suureksi onneksi yksiöni on mallia tupakeittiö + makuuhuone, ja ovi välissä. Eli eristystilaa on, jos tarvetta tulee. En myöskään aio asua tässä loppuelämääni, korkeintaan vuoden vielä. Silti epäilen, että voisi tulla liian ahdasta.

Nuorempi kissani on todella leikkisä, se kun on vasta 10 kk vanha. Vanhempi (parivuotias) taas on rauhallinen, mutta kyllä tykkäsi leikkiä vielä ainoana kissana ollessaan. Nyt sen leikkiminen on vähentynyt, eikä se jaksa innostua, vaikka mitä yrittäisin. Luulen, että tämä johtuu uudesta kissasta ja toivon hartaasti, että menee ohi. Ongelmana on myös se, että vanhempi kissani on hidas, ja nuorempi taas hyppää lelun kimppuun, kun näkee sen liikahtavan kerrankin. Eli nuorempi varastaa yleensä show'n ja lelut. (Ehkä pitäisi joskus koittaa laittaa pojat eri huoneisiin ja leikittää vanhempaa. Tosin yleensä, jos kissojen välissä on suljettu ovi, ne eivät pysty keskittymään muuhun kuin toistensa nuuskimiseen ovenraosta.) Vanhempi kissani on nyt siis hieman paitsiossa nuoremman kaverin takia, vaikka yritänkin huomioida sitä paljon. Nuoremmalle taas olisi kiva saada leikkikaveri. Vaikka kyllä nuo välillä painivat ja touhuavat yhdessä, mutta tuolla pienellä on virtaa leikkiä loputtomiin, eikä ihminen kuitenkaan korvaa kissakaveria.

Sitäkin mietin, että mitä nuorempana kissat totuttaa uusiin kissoihin, sitä helpommin se käy. Vaikka tuo vanhempi on vasta parivuotias, niin on luonteeltaan sellainen, ettei pahemmin ole kiinnostunut muista kissoista. Pikkuinen taas on avoin ja rakastaa kaikkia kissoja, ihmisiä kohtaan taas on varautunut ja pelokas. Kyllä nuo jo ihan hyvin tulevat toimeen, mutta ovat vain niin erilaisia. Toisaalta pelkään, että jos venytän kolmannen kissan hankkimista kovin kauan, nuo kaksi muodostavat tiukan tiimin, joka ei hyväksykään uutta tulokasta. Tai että jos hankin nyt kolmannen, vanhin kissani jää täysin ulkopuolelle kahden muun leikeistä ja ryhtyy vieläkin passiivisemmaksi (en tosin tiedä onko se enää mahdollista).

Vielä yksi asia huolettaa. Jos jollakulla kolmen kissan autottomalla omistajalla on kokemuksia kissojen kanssa reissaamisesta, kertokaa tuleeko siitä mitään. Kun on raskasta raahata yhtäkin kissaa kantokopassa (no lähinnä tuota isompaa ja painavampaa kaveria), niin entäs sitten kolmea, kun olisi kaksi koppaa yhteensä! En ikävä kyllä ole bodari. Jos yksin lähtisin kaikkien kolmen kanssa niin junalla ei ainakaan olisi mitään järkeä matkustaa, tulee lisämaksua niin paljon. Ilmeisesti expressbussilla lemmikit yleensä kulkevat ilmaiseksi. Toisaalta, tilanteita joissa minun täytyisi ottaa kissat mukaan ei tule usein. Yleensä kuitenkin saan hoitajan. Eli jos kerran vuodessa lähtee niin, että kissat tulevat mukaan, niin ehkä sitä sitten jaksaisi ponnistella sen verran.

Tästä tuli ikävä kyllä pidempi kuin oli tarkoitus. On vain niin paljon miettimistä. Yritän tässä parhaani mukaan ajatella kissojen kannalta asioita, enkä vain tunkea asuntoa täyteen lemmikkejä, koska MINÄ haluan. En halua lemmikeilleni kuitenkaan tuottaa turhaa ja ylitsepääsemätöntä stressiä. Liian vaikeaa tämä päättäminen! Kokemuksia, mielipiteitä ynnä muuta otetaan mielellään vastaan.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pinkie 28.06.2007 klo 15:13:27
Olen minäkin miettinyt kaverin ottamista Juusolle. Mutta edelleen minua vaivaa ajatus että ei saada nukkua sitten senkään vertaa kuin nyt. Juusohan aina meidät herättää siinä neljän ja viiden välillä. Muu ei auta, makuuhuoneen ovi vain kiinni. Jos niitä on kaksi niin ajavatko sitten rallia kahdestaan koko yön?  :-? Toinen asia, mikä voi olla ylitsepääsemätön, on se ettei avoni kovin ole innostunut asiasta. Olen yrittänyt tuosta nukkumisasiasta miettiä sitäkin puolta, että jos Juusolla olisi kaveri, ehkä saataisiinkin nukkua rauhassa jos rälläisivät päivän aikana eikä yöllä.

Yksi päivä kokeiltiin sitä että leikitettiin Juusoa oikein kunnolla (niin että läähättämään oikein rupesi), ja silloin oli ainut kerta kun ei tarvinnut herätä yöllä. Mutta joka päivä ei ole valitettavasti aikaa leikittää niin paljoa. Leikitetään me toki aina kun mahdollista, ei sillä etteikö leikitettäisi Juusoa ollenkaan. Ihan Juusonkin kannalta olisi hyvä, että sillä olisi kaveri, jos on sellainen kiireisempi päivä.

Minua mietityttää myös, osaanko antaa tarpeeksi ja tasapuolisesti huomiota toisellekin kissalle. Jotenkin on niin tottunut tuohon yhteen karvapalloon joka pyörii jaloissa, mutta haluaisin siltikin että Juusolla olisi hyvä olla eikä olisi tylsää silloin kun olemme töissä/koulussa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jansku 28.06.2007 klo 21:47:41
Puolitoista vuotta sitten minuun iski kova kissakuume. Oma kisuni (Ronja) on tällä hetkellä 13,5 v ja ajattelin hänelle kaveria. Puhuttiin avokin kanssa ja oltiin samaa mieltä asiasta, kuinka ihanaa se olisi jos meidän perhe lisääntyisi uudella jäsenellä. Minulla on jopa tietty kissa ollut kiikarissa (oisin tuonut sen Kreikasta).

Mutta nyt olen koittanut ajatella kissani kannalta. Ronjalla ei ole ollut 10 vuoteen kaveria, se on helposti stressaava tyyppi. Aiemmin kun Ronja oli pieni ja asui entisen emäntänsä kanssa sillä oli siis kaveri. Ei se silloinkaan kuulemani perusteella ollut paras kaveri toisen kissan kanssa. Ja kaiken lisäksi olemme nyt muuttamassa pienempään asuntoon elokuussa ja tarkoitus oli hakea kissa seuraavassa kuussa meille. Tässä olisi luultavasti ihan liikaa muutoksia kissamme elämään kerralla. Tuntuu ikävältä luopua jo valitusta pikkuisesta. Onneksi siellä Kreikassa asuva kaverini lupasi pitää huolta valitustamme   :'(

Toinen vaihtoehto olisi tietenkin hankkia Ronjalle vanhuskaveri, joka ei ehkä olisi liian vaativa saamaan Ronjalta huomiota, mutta epäilen sitäkin. Ehkä kaikkein parasta on antaa Ronjalle rauhallinen vanhuus ja helliä ja lelliä sitä. Paitsi olen tainnut lelliä sen jo ihan piloille. Typyllä kun on tavaksi lähiaikoina tullut komennella minua  :D

Päätimmekin hankkia sitten kun Ronja on mennyt pois täältä -en tahdo edes ajatella asiaa- kaksi kissaa kerralla ja mieluiten jostain löytöeläintalosta.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Tinttu 30.06.2007 klo 18:58:16
Meille on tulossa toinen kissa Hempalle kaveriksi. Jännittää vaan miten Hemppa suhtautuu, kun se ei ole nähnyt muita kissoja sen jälkeen kun tuli meille ihan pentuna. Se on nyt 8 ja puoli kuukautta. Me ollaan kuitenkin aika paljon päivisin poissa (koulu ja työ), niin on niistä sitten toisilleen seuraa.  :) Ja onhan nuo kissat aivan ihania.  ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Muusa 30.06.2007 klo 22:36:50
Laitanpa samaan ketjuun ;)
Samassa rapussa on muutaman kerran pyörinyt tyttökissa, joka on karannut omistajaltaan. Olemme ottaneet sen yöksi meillekin, kun omistaja ei ollut kotona. No, eilen Paku taas seikkaili rapussa ja otimme sen kotiimme. Kun se pääsi sisään, niin Muusa, 10 vko, sähisi sille ja näytti kyntensä.
Olemme harkinneet kaverin ottamista Muusalle, kun se on vanhempi, mutta onko se jotenkin huono merkki, että pentu "rähjää" vanhemmalle kissalle, joka ei ole moksiskaan pennusta?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Heviatar 01.07.2007 klo 01:30:15
Käsitääkseni moisessa ei ole mitään epänormaalia, kissa tuntee toisen kissan tunkeutujaksi reviirillään ja on totta kai tälle "vihainen". Näinhän on aluksi uuden kissankin kanssa joka tulee taloon, siksi alku on aina yleensä hankalaa. Ja ihmisen silmin näyttää isolta jo pieni murina ja sähinä, vaikka se onkin aivan normaalia. Eli ei tuon perusteella kannata tosiaankaan vaipua epätoivon toisen kissan suhteen. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja eriador 02.07.2007 klo 19:45:06
Noniin, meillä on toisen kissan ottamisasia edistynyt hyvin :)
Hesyllä kävin tutustumassa tänään mahdolisiin kavereihin Lallun kanssa. Ja nyt on alustavassa varauksessa nuori kissaneiti.  :) Iästä ei tarkkaa tietoa, sellainen 2-3 vuotias nähtävästi.
Elikä neuvoja nyt kyselisinkin. Tutustuminen meni suht hyvin, alussa Lallu sähähti pari kertaa, mutta lopussa "pussailivat" jo. Luonteeltaan tuo kisu on myös ujohko mutta kuitenkin seurallinen.

Kuinka kauan kestää jotta näkee tulevatko kissat keskenään toimeen kunnolla vai eivät? Otan uuden kisun sellaiseen ajankohtaan että olisi töistä 2-3 päivää vapaata. Riittääkö tuo "vahtimisaika"? Miten valmistautua uuden kaverin tuloon? Ruokakuppi ja vessa asian tiedänkin, mutta pitäisikö tehdä piilopaikkoja toiselle vaikka?Miten voisi auttaa kissoja hyväksymään/tulemaan toimeen? Olisi ikävää joutua palauttamaan kisu, jos eivät tule toimeen :(

Aihe: Toinen kissa
Kirjoittaja Jensku 03.07.2007 klo 18:19:29
Äidilleni tuli uusi kissa kotiin ja mietimme miten mahtaa käydä. No vanha kissa murisi tälle uudelle ja kun tämä uusi on vielä supersäikky... Mietimme vain jos saisimme muutaman hyvän vinkin. Yhteenottoja ei ole vielä tullut mutta odottelemme niitä. Molemmat ovat siis aikuisia ja tyttöjä. Vanha kissa on tiinenä ja uusi leikattu. Kiitos neuvoista jo etukäteen  :)

Aihe: Kannattaako hankkia toista kissaa?
Kirjoittaja Emppu93 04.08.2007 klo 17:13:05
Omistan yhden 6v poikakissan. Kissa on sekarotuinen. Haluaisin toisen kissan ja vielä pennun, niin kannattaako sellaista hankkia? Tuleeko tämä minun 6v kissani toimeen uuden pennun kanssa, kun muutenkin joskus tappelee naapurin kissan kanssa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Rosalicious 28.08.2007 klo 15:49:40
Tärkeä kysymys! Minulla täällä hääräilee tämmöinen kohta 6 vuotias ragdollpoika, ja olemme nyt hankkimassa toista ragdollia.

Eli sijoituskotiin olisi nyt siis tulossa ragdolltyttö, tollainen 5-6 kuukautta suurinpiirtein. Ja kyselin kasvattajaltakin että sopiiko nyt siis leikattu uros ja leikkaamaton siitosnaaras keskenään? Hän sanoi että aikuisen on helpompi hyväksyä kotiinsa pentu, kuin pennun aikuinen. Todella seurallinenhan tämä meidän poika on, aina mukana kaikessa ja mun lellikki <'3

Kysymys kuuluukin, että miten ne pitäisi sitten tutustuttaa toisiinsa? Ja onko tämä hyvä yhdistelmä? Tunkeeko ne vaan samaan huoneeseen ja kuunnellaan oven takaa että kuuluuko sähinää? 8D

Molemmat siis sisäkissoja.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja romppu 28.08.2007 klo 15:52:30

kirjoitti 28.08.2007 klo 15:49:40:
Kysymys kuuluukin, että miten ne pitäisi sitten tutustuttaa toisiinsa?

Teemaa käsittelevä ketju löytyy täältä.

Aihe: Kissakaveri...
Kirjoittaja Mutteri 09.09.2007 klo 11:41:40
Ollaan pähkäilty tässä jo kovin kauan toisen kissan hankkimista eikä millään osata päättää, mitä tehtäisiin. Ajattelin tulla siis kyselemään kokemuksia teiltä, jotka joskus olette käyneet saman tapahtuman läpi...

Meillä siis on ennestään leikattu kolli, joka on aivan mahtava, ihana kissavanhus. Yhteistä taivalta on takana jo 14 vuotta :) Häntä on pidetty suurilta osin sisäkissana, joten muita kissakontakteja on kertynyt hyvin hyvin vähän, ja ne vähäisetkin kontaktit ovat tapahtuneet ulkona ja olleet jokseenkin, miten sen nyt sanoisi... väkivaltaisia :-/

Joskus ehkä kymmenisen vuotta sitten meillä oli hoidossa yksi narttukissa. Alku oli sähinää, murinaa ja raapimista, mutta loppu pelkkää leikkimistä ja kylki kyljessä lekottelua. Aikaa tästä on siis tosi paljon ja meidän papparainen on tässä vuosien varrella aika paljon muuttunut luonteeltaan ja käytökseltään.
Olisi ihanaa, että Kissellä olisi kaveri, joku jonka kanssa voisi leikkiä ja nukkua. Heillä olisi seuraa toisistaan, kun me ollaan töissä ja koulussa joskus aika pitkiäkin päiviä.

Mutta sitten on se toinen puoli. Mitä jos se ei onnistukaan? Se olisi aivan kamalaa. Ei ikinä tahtoisi tehdä toiselle kissalle niin, että ensin se luulisi löytäneen ne oikeat ihmiset ja sitten se vietäisiinkin pois. Varsinkin kun ottaisin kissan niin mielelläni löytöeläinkodista Turussa, kun siellä on tälläkin hetkellä n. 80 koditonta kissakaista :-[

Mutta haluaisin tietää miten teillä muilla on sujunut? Ja olisiko järkevä ottaa vanhempi vai nuorempi? Tyttö vai poika? Itse olen ajatellut pentutyttöä. Kolli ei välttämättä olisi niin hyvä ajatus. Ja miten se ensi kohtaaminen olisi hyvä toteuttaa? Viedä jotain toistensa hajuisia kankaita tai leluja ensin toisen luo vai miten?

Ja ensinnäkin kannattaako se? Petänkö Kissen, jos otan toisen kissan ja saan monta kiukkuista mulkaisua vai teenkö sille palveluksen ja se saa itselleen ihanan kissakaverin :)

Mitä mieltä olette?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja MissSpookiness 19.10.2007 klo 10:37:54
Iiik. Meille tulee tänään toinen kissa Hämeenlinnasta. Nykyinen omistaja oli pelastanut pojan piikiltä ja etsi kisulle uutta kotia kun oma mies oli allerginen. No enhän mää voinut edes ajatella sanovani ei kun muuten olisi pojan käynyt huonosti.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja ksoin 20.10.2007 klo 14:28:49
Miten mukava, että tarjouduit antamaan kodin pojalle.  :) Kerrohan miten yhteiselo alkaa sujumaan ja kuvia tietenkin odotellaan.  ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja kisumisu 22.10.2007 klo 10:47:18
Meille on tulossa kahden viikon päästä ainakin yksi maatiaiskissanpentu, en malttaisi millään odottaa tätä uutta perheenjäsentä!  :) Mutta nyt pähkäilemmekin kovasti ottaisimmeko samalla toisen pennun sen kaveriksi samasta pentueesta vai pitäisikö ensin katsoa, miten yhden kanssa pärjää ja miten se sopeutuu? Ja sitten myöhemmin mahdollisesti harkita sille kaveria, JOS näyttää siltä, että se sitä kaipaa? Toisaalta sitten voi taas olla sopeutumisongelmia.

Mikäli otamme kaksi, niin ne olisivat tyttö ja poika. Voiko tästä tulla ongelmia? Kissat on ilmeisesti mahdollista leikata ennen sukukypsyyttä? Ettei vahinkoja vaan pääsisi tapahtumaan, kun ovat vielä sisaruksiakin.

Mietityttää myös kovasti onko kahdesta paljon enemmän vaivaa ja riittääkö kissoille yksi hiekkalaatikko? Meillä on niin pieni vessakin, ettei sinne kahta oikein edes järkevästi mahdu. Neliöitä asunnossa muuten on ~40, pitäisi käsittääkseni riittää kahdelle kisulle?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja iitukka 22.10.2007 klo 11:47:15
Ehdottomasti kannattaa ottaa kaksi pentua heti samantien. Itseä harmittaa, etten samaa hoksannut, koska nyt meillä on ollut tosi vaikea saada vanhempaa kissaa sopeutumaan uuden pennun tuloon. Joten parasta on ottaa kaksi kerralla.
Ja kissat sopeutuvat varmasti uuteen kotiinkin paremmin, kun niillä on oma kaveri mukana, jotain tuttua ja turvallista.
Se on ihan ok, että kissat ovat eri sukupuolta. Ei sillä mun mielestä ole mitään merkitystä ja vieläpä, kun nuo olisi sisaruksia. Kunhan tosiaan huolehtii, että kissat leikataan ajoissa, jottei niitä pentusia pääse tulemaan.  ;) Ja voi siis leikkauttaa ennen sukukyspyyttä. Meillä juuri jokin aika sitten leikattiin kollipoika, jolla ikää oli nelisen kuukautta silloin.
Kahdesta kissasta ei ole yhtään sen enempää vaivaa, kuin yhdestä. Samalla vaivallahan sitä ruokaa laittaa kahdelle tai siivoaa kahdet jätökset laatikosta.
Mutta iloa näistä saa sitten tuplasti!  :D Minusta on ihanaa, kun on kaksi kissaa helliteltävänä ja rapsuteltavana. Ja kaksi ihanaa karvapalloa jaloissa pyörimässä ja kerjäämässä herkkuja.  ;D
Toiset kissat käy ihan mielellään samalla hiekkiksella. Äidillänikin kaikki kolme kissaa käy sulassa sovussa samalla laatikolla, ihan ongelmitta. Toiset kissat kuulemma "vaatii" omat laatikot. Mutta jos kerran sinulla kissat olisivat sisarukset, jotka alusta asti käy samalla laatikolla, niin mikseipä ne jatkossakin hyväksyisi yhteistä laatikkoa?

Kovasti onnea tulevaisuuteen kissan/kissojen kanssa. Kumpaan tulokseen sitten päädytkin. Mutta siis ehdottomasti suosittelen ottamaan kaksi kissaa kerralla. Niistä on kovasti seuraa toisilleenkin silloin, kun ihmiset ei ole paikalla.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja kisumisu 22.10.2007 klo 12:24:28
Kiitos vastauksestasi! Luulen, että päädymme kuitenkin ottamaan sekä tytön että pojan, niin on sitten leikkikaveri! Tiedän, että joudun kuljettamaan niitä mukanani noin kerran kahdessa kuukaudessa, mahtuvatko kaksi kissaa niin kokonsa kuin egonsa ;) puolesta yleensä samaan (isoon) kuljetuslaatikkoon?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Tinttu 22.10.2007 klo 21:28:24
Varmaan riippuu ihan kissoista. Me jouduimme ostamaan toisen kuljetuskopan, kun pojilla meinasi välillä mennä rähinäksi ja alappa siinä kesken matkan niitä sitten paimentamaan.  ;D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja romppu 22.10.2007 klo 23:34:26
Meillä lapset käyttivät sopuisasti yhtä kuljetusboxia niin pitkään, kunnes kissojen kasvamisen vuoksi täytyi hankkia Röllille ikioma.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja breathe 30.10.2007 klo 14:05:39
Meille tuli 1kk sitten meidän 1v5kk tyttöselle kissakaveri, 5kk (nyt 6kk) poika. Yllättävän kivuttomasti meni, eristämisiä sun muita ei ole tarvittu. Vielä ne päivittäin nahistelevat, mutta myös vierekkäin nukkuillaan ja poika on välillä päässyt pesemään tyttösen päätä :)

Me ostimme suoraan pojalle oman kuljetuskopan- onneksi- koska kissa oli jo tuon ikäinen, mutta ei ole ollut koskaan ennen kopassa. Kaksi tuntia kolmetuntisesta matkasta riehui, sitten nukahti eikä aloittanut uusiksi. Tyttö vaan nukkuu kaiket matkat.. Jos olisin ottanut alunperin jo kaksi pentua, olisin varmaan suoraan ostanut vain isomman kuljetuskopan molemille. Tässä tilanteessa parempi näin!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja kisumisu 05.11.2007 klo 08:34:00
Päädyimme kahteen pentuun, meillä on nyt tyttö Niisku ja poika Albert. Olen kyllä tosi tyytyväinen, että tuli otettua kaksi pentua samasta poikueesta! Niillä on todella paljon seuraa toisistaan ja niiden leikkejä on ihan mahdottoman hauska seurata  :D Eli jos joku pähkäilee saman dilemman kanssa(ottaako yksi vai kaksi pentua), niin suosittelen minäkin ottamaan heti kaksi. Samalla vaivalla nuo tuossa menevät.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Freja 07.02.2008 klo 17:42:31
Minulla on myös ainoastaan yksi melkein nelivuotias leikattu naaraskissa, ja mietin, pitäisikö sille hankkia kaveri.
Kissamme (Viima) on luovutettu pentuna liian aikaisin, eli n. kahdeksanviikkoisena. Ja jos pentu luovutetaan liian aikaisin, siitähän
tulee usein aggressiivinen ihmisiä sekä muita kissoja kohtaan.
Nyt minusta kuitenkin alkoi tuntua, että Viima on hiukan kyllästynyt, kun sillä ei ole kaveria.  :(  
Onko ollenkaan järkevää hankkia Viimalle kaveria, kun se on ollut nämä neljä vuotta ainoana kissana?
Voisiko feromonihaihdutin auttaa edes vähän?
Suuret kiitokset jos joku jaksaa vastata.  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja -Piia- 07.02.2008 klo 18:14:14
Tuo meidän vanhus oli kans luovutuksessa liian aikaisin. Mutta oli pakko otta kun muuten se olis joutunu navetan taa :( Vanhus oli melkeen 10v kun hankin sille sit kaverin ja kaikki meni hyvin. Eikä vanhus kyllä oo agressiivisuutta nähnykää vaikka liian nuorena meille tulikkin.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jansku 10.02.2008 klo 12:36:42
Freja: Olen sitä mieltä, että voit ihan hyvin hankkia toisen kissan, jos siltä tuntuu. Eiköhän Viima totu uuteen kaveriinsa ajan kanssa. Vaikka onhan kisut monesti hyvin erilaisia, ja kaikki eivät kissa kavereista tykkääkään. Nelivuotias kissa on kuitenkin aika nuori.  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Freja 10.02.2008 klo 14:08:47
Kiitoksia vastauksista.  :)

Kyllä Viima saattaa hyvinkin toiseen kissaan tottua, kun se on nykyään meidän koiramme kaveri.
Tosin Viima kyllä leikillään ärsyttää koiraa joskus, joten se tuleva kissakaan ei saisi olla heikkohermoinen.  ;)  

Aihe: Karvaiselle herralle kaveri?
Kirjoittaja niisku 06.04.2008 klo 12:23:03
Olen miettinyt  Rallelle kaveria. Ikää Rallella on 3 vuotta ja nyt mietityttää että miten Ralle suhtautuisi kissakaveriin. Ralle kun on niin omistushaluinen. Siksipä kysynkin olisiko kaverin oltava samoja ikiä kuin herra itse vai tottuisiko vielä pentuun? Puhuin ukkoni kanssa toisen kissan ottamisesta ja Ralle sattui kuulemaan mistä puhutaan ja sai ihan kauhean hepulin. Ei tullut syliin kahteen päivään. Olisiko edes hyvä idea hankkia kissakaveria noin itsekkäälle herralle?

Aihe: Re: Karvaiselle herralle kaveri?
Kirjoittaja MissSpookiness 06.04.2008 klo 14:35:00
Tietääkseni pentukissaan on helpompi tottua kuin aikuiseen. Jostain kissakirjasta tämä jäänyt mieleen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hitsi 11.06.2008 klo 00:42:06
Entäs jos kissoilla on pieni ikä ero esim. 3kk?
Tyttö olisi silloin kohta puoleen leikkuu iässä ja kamuksi olisi poika ajatuksissani ::). Senkin voisi sitten leikkuuttaa vaikka samalla reissulla typyn kanssa :-?.

Juu olen huomannut näin koiraimmeisenä, että kissat osaa hiipiä hiiren hiljaa suoraan sydämeen sinne koiruuksien viereen :-* 8-) ;)
Eikä tältä tieltä ole paluuta! ;D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Tiina 09.07.2008 klo 09:34:05
Kaipaisin kokeneempien nouvoa. Meillä on ollut vajaan puoli vuotta nyt kaksivuotias löytökissa ja olen miettinyt kannattaisiko hänelle hommata seuralainen. Elvis on kovin seurankipeä ja maukuu aika paljon. Usein iltaisin, kun Elvis jää yksin johonkin huoneeseen hän alkaa maukumaan ja lopettaa kun menen juttelemaan tai leikkimään. Elvis ulkoilee valjaissa joka päivä noin tunnin ja pyytääkin aika usein ulos. Välillä elvis herättää öisinkin, mutta ei onneksi kovin usein.

Haluisinkin tietää, onko muilla ollut vastaavanlaista ennen toisen kissan hankintaa ja mitä sitten on tapahtunut, kun toinen kissa on tullut. Onko maukuminen ja ulos pyytäminen vähentynyt, kun toinen kissa on tullut kaveriksi? Vai ovatko kissat edelleen vaatineet yhtä paljon ihmisten huomiota ja leikkimistä ja ulos pääsyä?

Elvis on päivät yksin kotona. Iltaisin ja viikonloppuisin pyrimme viettämään sen kanssa mahdollisimman paljon aikaa. Elvis asui ennen meille tuloa sijaiskodissa noin viikon, jossa tuli hyvin toimeen muitten kissojen kanssa. Elvis on myös leikattu, joten maukumisen ei pitäisi siitä johtua. Minun mielestäni se vaikuttaa ihan huomion pyytämiseltä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja eriador 09.07.2008 klo 18:38:05
Täällä Lallu oli samanlainen seurankaipaaja, mutta kun otin hiukan nuoremman tyttökissan, niin yhteiselo ei sujunut millään  :-/ Eipä tuo nyttenkaan Ollin kanssa tule kauhean hyvin toimeen, mutta ehkä ajan kanssa...

Seuran kaipailultahan tuo vaikuttaa, ehkä kannattaisia käydä paikallisessa löyteläin kodissa vaikka leikkityttämässä Elvistä mahdollisten kaveriehdokkaiden kanssa?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja marsu 10.07.2008 klo 02:27:46
Kyllähän kissakin aina seuraa kaipaa! Onhan se mukavampi touhuta kun on toinen samanhenkinen touhuaja kaverina leikeissä! Ja aika varmaksi uskaltaisin sanoa että vähenee varmasti turhat huutelut ja huomion hakeminen! Tottakai kissa edelleen kaverin tulon jälkeenkin haluaa ihmiseltä huomiota, mutta ei kumminkaan rasittavuuteen asti!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Tiina 10.07.2008 klo 08:05:32
Kiitos vastauksista  :)

Sitä olen vähän pelännyt, että jos päädymme ottamaan toisen kissan ettei se tulekkaan Elviksen kanssa toimeen vaan molemmat kaipaavat sitten seuraa ihmisiltä kun eivät keskenään viihdy.

Tuo ei ole tullutkaan mieleen, että jos kissoja voisi mennä Elviksen kanssa katsomaan. Sitä täytyykin kysyä, jos rupeamme uutta kissaa etsimään.

Olisiko muilla vielä kokemuksia siitä, mitä on tapahtunut kun huomion kipeä kissa on saanut kaverin?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja -nadia- 18.07.2008 klo 14:13:40
Mites löytöeläintalo kissat? Kun on sanottu, että siellä voi olla kissoja jotka ovat hyvin pelokkaita ja arkoja. (ymmärrän kyllä syyt.) Mutta haluaisin antaa parivuotiaalle kissalle sieltä hyvän kodin ja saisi meidän 10kk poju samalla toverin :)
Onko kenelläkään kokemuksia näistä kissoista? Varmasti kotiutuminen voisi kestää paljon kauemmin, mutta mietin kanssa, että voivatko kissat siellä olla agressiivisiä toisia kissoja kohtaan? Vai luovutetaanko semmoisia edes uusiinkotiin?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Vyo 26.07.2008 klo 18:36:58
Mun 2v Laku kissa on virolainen löytökissa. Se tuli meille Pelastetaan Koirat ryn kautta,joka pelastaa kissoja ja koiria Virosta,tuo ne suomeen ja etsii niille kodin.

Minä ja siskoni haluaisimme sille toisen kissa kaverin, mutta vanhemmat ei suostu. Onko kellään mitään neuvoja miten saisi vanhemmat suostumaan ostamaan toisen kissan? ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jyrge 27.07.2008 klo 17:18:10
Yritä puhua järkeä vanhemmillesi ja yritä saada ne vakuuttumaan, että pidät huolen siitä. Minä jouduin suostuttelemaan vanhempiani puoli vuotta ennen kuin hankimme tämän kissan. Se on tosin vanhempiesi päätös, että suostuvatko he siihen vai eivät.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja anneli 27.07.2008 klo 20:16:38
Jos vanhemmat tai vaikkapa poikaystävä pistää hanttiin kissahaaveille, niin kannattaa perustella asiallisesti ja fiksusti, miksi toinen kissa ensimmäisen kaveriksi on hyvä juttu. Pelkkä itsepäinen inttäminen ja "kun kissat olis niin kivoja" -jäkätys tuskin auttaa asiaa yhtä hyvin.

Etsikää tietoa siitä, mitä etua on siitä, että kissalla on kaveri ja miten vähän se oikeastaan tuottaa vaivaa yhden kissan hoitamisen lisäksi. Tältäkin foorumilta löytyy varmasti runsaasti keskustelua aiheesta. Jos vanhemmat eivät ota uskoakseen, heitä voi pyytää itse kyselemään asiasta kahden (tai useamman) kissan omistajilta tai lukemaan heidän kokemuksistaan vaikka juuri keskustelufoorumeilta.

Tehkää selväksi, että ette ole mankumassa toista kissaa hetken mielijohteesta tai juuri siksi, kun "kisut on niin ihQui". Osoittakaa halunne ja valmiutenne sitoutua kahdesta kissasta huolehtimiseen sekä tehkää jotain suunnitelmia ja laskelmia, paljonko esim. tulee kulumaan enemmän rahaa kun hankkii ruokaa, hiekkaa sun muuta toisenkin kissan tarpeisiin, unohtamatta tietenkään eläinlääkärikuluja.

Tietysti täytyy myös vanhempien mielipidettä kunnioittaa, koska usein he kumminkin joutuvat auttamaan kissojen hoidossa sekä maksamaan ainakin osan tarvikkeista ja ruuista, mitä kissat tarvitsevat. Mutta jos vanhemmat suhtautuvat toisen kissan ottamiseen kielteisesti vain sen vuoksi, että he luulevat kahdesta kissasta olevan vain kaksin verroin enemmän vaivaa, heidän mielensä voi muuttua, jos heille kertoo, miten asiat ovat oikeasti :)

Minun kokemukseni on ainakin se, että kahdesta kissasta ei ole vaivaa tuplaten. Kaksi kissaa tietenkin syövät ja kuluttavat hiekkaa kahden edestä ja tarvitsevat kahdet valjaat, mutta kumminkin ne leikkivät yksillä leluilla ja kiipivät samassa kiipeilytelineessä ja mahtuvat kulkemaan yhdessä kuljetuslaatikossa. Ruokinnan ja hiekkalaatikon puhtaanapitämisen kanssa on melkeinpä ihan sama, onko kissoja yksi vai kaksi, kun samalla säheltämisellä omistaja pistää ruokaa kuppiin niin yhdelle kuin kahdellekin ja samalla lapioimisella lähtevät laatikosta kahdenkin kissan tuotkset. Meillä on myös riittänyt, kun kerran päivässä putsaa hiekkalaatikosta kikkarat, vaikka kissoja on kaksi.

Tärkeintä minusta on ollut se, että kissoille on seuraa toisistaan. Ne eivät yksin kotona ollessaan turhaudu niin helposti, kun voivat touhuilla keskenään ja ylimääräisen tihutyöenergian ne purkavat toistensa kanssa painiskeluun, eivätkä käytä omistajiaan painivastustajina :P

Joskus voi toki käydä niin, että kissat eivät opi sietämään toisiaan kuukausienkaan yhdessäolon jälkeen, eli siihen on myös varauduttava että uuden kissan voi joutua palauttamaan tai etsimään sille uuden kodin. Mutta useammin olen kyllä kuullut tapahtuneen niin, että kissat ovat alkuvaikeuksienkin jälkeen sopeutuneet kissakaveriin :)

Siitä vain pehmittämään vanhempia ja vaikka poikaystävää ;) Nimimerkillä kahdesti oman äijänsä taivutellut ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Vyo 28.07.2008 klo 11:11:13

anneli kirjoitti 27.07.2008 klo 20:16:38:
Jos vanhemmat tai vaikkapa poikaystävä pistää hanttiin kissahaaveille, niin kannattaa perustella asiallisesti ja fiksusti, miksi toinen kissa ensimmäisen kaveriksi on hyvä juttu. Pelkkä itsepäinen inttäminen ja "kun kissat olis niin kivoja" -jäkätys tuskin auttaa asiaa yhtä hyvin.

Etsikää tietoa siitä, mitä etua on siitä, että kissalla on kaveri ja miten vähän se oikeastaan tuottaa vaivaa yhden kissan hoitamisen lisäksi. Tältäkin foorumilta löytyy varmasti runsaasti keskustelua aiheesta. Jos vanhemmat eivät ota uskoakseen, heitä voi pyytää itse kyselemään asiasta kahden (tai useamman) kissan omistajilta tai lukemaan heidän kokemuksistaan vaikka juuri keskustelufoorumeilta.

Tehkää selväksi, että ette ole mankumassa toista kissaa hetken mielijohteesta tai juuri siksi, kun "kisut on niin ihQui". Osoittakaa halunne ja valmiutenne sitoutua kahdesta kissasta huolehtimiseen sekä tehkää jotain suunnitelmia ja laskelmia, paljonko esim. tulee kulumaan enemmän rahaa kun hankkii ruokaa, hiekkaa sun muuta toisenkin kissan tarpeisiin, unohtamatta tietenkään eläinlääkärikuluja.

Tietysti täytyy myös vanhempien mielipidettä kunnioittaa, koska usein he kumminkin joutuvat auttamaan kissojen hoidossa sekä maksamaan ainakin osan tarvikkeista ja ruuista, mitä kissat tarvitsevat. Mutta jos vanhemmat suhtautuvat toisen kissan ottamiseen kielteisesti vain sen vuoksi, että he luulevat kahdesta kissasta olevan vain kaksin verroin enemmän vaivaa, heidän mielensä voi muuttua, jos heille kertoo, miten asiat ovat oikeasti :)

Minun kokemukseni on ainakin se, että kahdesta kissasta ei ole vaivaa tuplaten. Kaksi kissaa tietenkin syövät ja kuluttavat hiekkaa kahden edestä ja tarvitsevat kahdet valjaat, mutta kumminkin ne leikkivät yksillä leluilla ja kiipivät samassa kiipeilytelineessä ja mahtuvat kulkemaan yhdessä kuljetuslaatikossa. Ruokinnan ja hiekkalaatikon puhtaanapitämisen kanssa on melkeinpä ihan sama, onko kissoja yksi vai kaksi, kun samalla säheltämisellä omistaja pistää ruokaa kuppiin niin yhdelle kuin kahdellekin ja samalla lapioimisella lähtevät laatikosta kahdenkin kissan tuotkset. Meillä on myös riittänyt, kun kerran päivässä putsaa hiekkalaatikosta kikkarat, vaikka kissoja on kaksi.

Tärkeintä minusta on ollut se, että kissoille on seuraa toisistaan. Ne eivät yksin kotona ollessaan turhaudu niin helposti, kun voivat touhuilla keskenään ja ylimääräisen tihutyöenergian ne purkavat toistensa kanssa painiskeluun, eivätkä käytä omistajiaan painivastustajina :P

Joskus voi toki käydä niin, että kissat eivät opi sietämään toisiaan kuukausienkaan yhdessäolon jälkeen, eli siihen on myös varauduttava että uuden kissan voi joutua palauttamaan tai etsimään sille uuden kodin. Mutta useammin olen kyllä kuullut tapahtuneen niin, että kissat ovat alkuvaikeuksienkin jälkeen sopeutuneet kissakaveriin :)

Siitä vain pehmittämään vanhempia ja vaikka poikaystävää ;) Nimimerkillä kahdesti oman äijänsä taivutellut ;)


Kiitos, nyt tuli selväks aika plajoki hyvää tietoa :) Vanhemmilleni olen sanonut juuri tuon tapaista, ja että kissa tarvitsee kaverin jne. ,mutta vielä pitää yrittää:D Sanoin heille myös että minä säästän kissan kuluihin itsekin rahaa, toivottavasti siitäkin on jotain hyötyä:D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Eleina 06.08.2008 klo 09:46:42
Mulla on yksi 2v maatiaskissa ja nyt varauksessa Maine coon tyttö.. Vielä pitäisi jaksaa odotella joitain viikkoja.. Jännittää vaan hirmusti miten tulevat toistensa kanssa toimeen... Kissi tottui nopeasti kahteen kaniin, joten eiköhän toinen kissa sovi myös joukkoon  :-? Kanien kanssa Kiss käy päivittäin painimassa  :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kalis 07.08.2008 klo 23:43:03
Minulla oli yksi kissa, kun tapasin kihlattuni. Yhdessä asuessamme kaverini tuli allergiseksi ja joutui luopumaan kissastaan. Sanoin miehelleni, että kissa jää ilman kotia jos emme sitä ota. Näin sain suostuteltua mieheni toiseen kissaan, mutta tämän kolmannen kohdalla oli jo pienoisia vaikeuksia. Kaikkia keinoja tuli kokeiltua, mutta järkipuhe tepsi parhaiten. Kunnon perustelut ovat paras keino saada kuka tahansa hyväksymään kissan ottaminen.

Tarpeeksi monta kertaa kun selittää samat asiat, niin kyllä luulisi ymmärtävän.  ;D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Emma 20.08.2008 klo 14:28:53
Minun ei tarvinnut katsella Emman ylienergistä riekkumista ja jatkuvaa läheisyydenkipeyttä kuin kuukausi, ja olen jo varannut sille nyt kaverin ::) Varsinaisesti ehdin asiaa harkita ehkä muutaman päivän ja nyt on tänäaamuna jo varaus tehty lokakuun lopussa luovutukseen tulevasta maatiaispennusta. Sukupuolesta tai väristä ei vielä ole varmaa tietoa, sillä tiettyä yksilöä en vielä pentueesta ole varannut. Jos pentueen kokovalkoinen yksilö on poika, niin se olisi toivelistalla ykkösenä ;) Kaikki pennut ovat valkoisia, osassa on pieniä värillisiä "merkkejä". Kaikki ovat kuitenkin ilmeisesti kuulevia. Pennut ovat vasta 3-viikkoisia, joten sukupuolesta ei ole vielä täyttä varmuutta. Se on kuitenkin sivuseikka, pääasia on että pentu on terve ja hyvin hoidettu. Tämä vastuuntuntoinen luovuttaja madottaa pennut ja käyttää ne eläinlääkärillä, jossa ne tietysti tarkastetaan sekä ne saavat rokotukset ja varmuuden vuoksi Strongholdin (taloudessa ollut korvapunkkeja) ennen luovutusta. Ja emo leikataan, ettei vastaavaa vahinkoa enää tapahtuisi :)

En malta odottaa uutta tulokasta, mutta jos Emma tietäisi mitä on tulossa niin se olisi vielä 1000000 kertaa kärsimättömämpi kuin minä ;) :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jennuli 11.09.2008 klo 16:41:13
Ei mennyt kauan minullakaan kun aloin jo miettiä toisen kissan ottamista Ellille kaveriksi. Nyt kun Onni on tullut taloon, voin kyllä sanoa ettei ole hetkeäkään kaduttanut ja suosittelisin muillekin asiaa pohdiskeleville toisen/kahden kissan ottamista kerralla! Aivan erilailla se toinen kissa tuo virikettä elämään ja itsekin saa puuhastella omia juttujaan kotona rauhassa kun ei toinen ole koko ajan huomiota tai leikkiä vailla. Ja ihanaahan se on katsella kahden höpsön kissan puuhia keskenään :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Petsku 17.09.2008 klo 08:35:53
Itsekin mietin jokin aika sitten kaverin ottamista Nefille. Tytöllä on nyt ikää noin 3 vuotta. Toisaalta, meillä menee niin hyvin, Nefi on ihannekissa (alkuun oli kuitenkin sopeutumista). Maukuu, purisee, tykkää silittelystä, ei tee juurikaan pahojaan ja nuoleskelee mun nenää :D Ei vois paremmin mennä. Ja olen lueskellut noista kissojen välisistä riidoista tältäkin foorumilta, niin kaverin otto epäilyttää. Mitä jos ei sujukaan? Kahta kissaa on koetettu Nefille tutustuttaa (tuttujen kissoja), niin sähinäähän siitä seurasi.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja vivesteri 17.09.2008 klo 09:01:30
^
Ainakin mitä näitä kokemuksia täältä olen lukenut, ja omakohtaistakin löytyy, voisin sanoa että useimmat kissat oppivat ajan kuluessa ainakin sietämään toisiaan. Viikko-pari on todella lyhyt aika kissojen toisiinsa tutustumisessa. Varmasti 99,9% kissoista sähisee ja murisee alussa toisilleen, mutta melkein yhtä iso osa tottuu lopulta toisiinsa.
Itse olimme sen verran onnekkaita, että kolmanteen kissaan totuttiin jo viikon jälkeen ja nyt kaikki ovat parhaimpia kaveruksia keskenään. Eli omakohtaisesti suosittelisin todellakin toista kissaa. Ihminen kun ei koskaan valitettavasti voi korvata lajitoveria.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kisssa 18.09.2008 klo 15:11:15
Siis kannattaisiko ottaa pentukissa yhden 5v leikatun poikakisssan seuraksi, saisin kaveriltani ilmaiseksi.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jyrge 18.09.2008 klo 17:22:48
Kyllä kannattaa, mutta varmista, että sitä on hoidettu hyvin ja se luovutetaan 12 viikon ikäisenä (luovutusikä).

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Havu 30.09.2008 klo 23:03:23
Mullakin tässä kisukaverihaaveita. Maine Coon tai siperiankissa... Tai sitten vaan haaveillaan. ::)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja katja 19.10.2008 klo 18:23:01
Itselläni on yksi melkein 1,5 vuotta vanha tyttökissa, ja kaveri olisi selvästi paikallaan, koska aina kun tulen kotiin, niin neiti on vastassa ja maukuu heti. Ainut ongelma on saada äiti haluamaan toista kissaa... Kai minun täytyy vain alkaa hoitaa Maisaa vielä paremmin. Erityisesti pitäisi muistaa tyhjentää hiekkalaatikko joka päivä, koska se vielä vähän jää.
Mitenköhän saisin äitin edes harkitsemaan toista kissaa?

Vai kannattaako toista kissaa edes miettiä, kun ainakin ulkona Maisa kyllä päästää muita kissoja lähelle, mutta heti kun se haistaa että se on toinen kissa, niin alkaa sähinä. Tosin tämä sama pätee kaikkiin eläimiin, eli myös kanit, marsut, koirat ja muut kissat tietty saavat kuunnella Maisan sähinää.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja tikkki 13.11.2008 klo 22:37:35
Meidän neidolle olen kaveria miettinyt jo melkein pari kuukautta sen jälkeen kun tuo saapui meille. No, nyt kun on vuosi neitosen saapumisesta tullut, on pentukamu tiedossa alustavasti. Vähän jänskättää tämä totuttaminen, kun kisu on tottunut olemaan ja elämään yksin täällä meillä. Muutenkin kun on vasta oppinut luottamaan meihin, ottanut tämän kodikseen, löytökissataustojensa jälkeen. Mietin että miten hän ottaa uuden kaverin reviirilleen, tuleeko siitä vain pelkkä tappelu.. No, otamme haasteen silti vastaan ja toivon että kaikki menisi hyvin. Toivon että jotkin äidinvaistot vaikka heräisi tuossa kisussa kun pentu saapuu taloon : )

Täälläkin saattaa olla jotain vinkkejä totuttamiseen liittyen, täytynee selailla paremmalla ajalla sivuja : )

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Havu 01.02.2009 klo 14:02:56
Voisin kertoa kokemukseni toisen kissan vaikutuksista meidän huushollissamme. Ensimmäinen kissahan meille saapui vasta kesäkuussa, jolloin olin toki noteerannut "kaksin aina kaunihimpi"- propagandan, mutta aloittelijalle sellainen kertarysäys tuntui liioittelulta. Entäpä, jos me ei pärjätä sen yhdenkään kanssa?

No, tuolta terveydenhoito-osiosta löytyy murheenpurkua aiheesta kissan hyökkäily. Sitä alkoi ilmaantua ainokaisellemme, ja välillä se  jopa tarrasi lapsiinkin kiinni. Leikkiä se kai oli, mutta ei lainkaan mukavaa. Lisäksi pahanteko etnkin öiseen aikaan oli aikamoista; aamuisin vietin aina rikkasetin tai imurin sekä rätin seurassa ensimmäisen tunnin ennen kuin saatoin alkaa aamutoimeni.

Päädyimme ottamaan salamaratkaisuna toisen kissan joulunalusviikolla. Nyt, kissojen oltua yhdessä lähes puoitoista kuukautta voimme todeta, että ratkaisu oli se ainoa oikea. Isompi ei tee enää lainkaan pahojaan, hyökkäily on loppunut kuin seinään. Se leikkii ja purkaa energiaansa pienemmän kanssa -ikäero on kissoillamme tosiaan vain puolisen vuotta, vaikka koon puolesta ei sitä aina muistakaan. Isompi painaa yli neljä kiloa, ja pienempi puolitoista. Myös turkki lisää ulkonäköön näyttävyyttä isommalla. Kuitenkin leikit ovat leikkejä, helliä ja vähän raisujakin välillä, mutta kumpaakaan ei ole satutettu touhujen aikana.

Yhdessä nukutaan kerässä, ja sen kohdan, johon eka loppuu ja toinen alkaa, erottaa vain karvan värityksestä. Syödään yhdessä, pissitään kimpassa, peitellään toisten jätökset ja kiipeillään ja vedetään rallia. Onko ihmisestä sellaiseen leikkiin?  Lisäksi liikuttavaa on seurata kissojen kommunikointia, miten ne etsivät toisiaan heti herättyään ja toteuttavat lajityypillisiä toimintojaan. Myös isomman ajoittainen seuranpuuteitku öiseen aikaan on loppunut, onneksi. Se oli sydäntäsärkevää!

Kustannukset ovat toki kohonneet, mutta eivät hallitsemattomiksi. Hiekkaa kuluu enemmän, koska hankimme toisenkin vessan. Ruokaa tietysti myös kuluu, mutta niinhän sen pitääkin olla. Ainoana kissanomistajalle koituneena murheena voisin pitää tilapäisesti kohonneita lääkärikuluja, joita on nyt syntynyt mm. masuvaivojen vuoksi normaalien rokotus- ja tarkastuskäyntien lisäksi. Mutta nekin murheet näyttävät nyt olevan takanapäin. Huomenna pienempi saa tehosterokotteen ja apua jalkavaivaansa, joka aiheuttaa ajoittaista ontumista.

Ihanaa on kuitenkin huomata, että kissat ovat onnellisia ja viihtyvät meillä. Nauratti eilen, kun mies istui nojatuolissa ja minä hänen jaloissaan katselemassa televisiota. Jaa että eikö meillä ole sohvaa? No on tietysti, mutta sille oli juuri sillä hetkellä muuta käyttöä ::)

Myös isomman kissan persoonallisuus on tullut hyvin esille. Siitä löytyy paljon erilaisia ääniä, tapoja liikkua ja muita mainioita ominaisuuksia, jotka olisivat saattaneet jäädä ainoan kissan ominaisuudessa kokonaan ihmiselle näyttäytymättä.

Eli voin siis liittyyä virallisessti tähän kuoroon: Ottakaa toinen kissa. Meillä siis kastroidun uroksen seuraksi otettiin luovutusikäinen kollipentu, ja sopeutuminen meni yli odotusten, koska arvojärjestys oli aivan selvä. Lisäksi olen kuullut, että nimenomaan kastroidut urokset suhtautuisivat kaikkein suopeimmin uusiin tulokkaisiin.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja MiuMau^^ 01.02.2009 klo 16:24:44
Minulla on yksi kissa ja se ei tule toimeen muiden kissojen kanssa. Mutta sehän riippuu aina kissasta, joten kannattaa miettiä myös se että tuleeko toimeen. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Muulikuski 01.02.2009 klo 17:30:56
Näin neljän kissan lauman onnellisena omistajana voin vain sanoa että kyllä kissan paras kaveri on toinen kissa. Älkääkä pelätkö että se on jotenkin siltä omistajalta pois. Tämä lauma ainakin osoittaa sitä kiintymystä ja rakkauttaan minulle yhdessä ja erikseen yllin kyllin. Kyllä se toinenkin katti menee sillä samalla vaivalla jos sitä pohditte.   ;) Ja sitä kissojen keskinäistä puuhastelua, leikkimistä ja äänetöntä kommunikointia on niin ihana seurata. Se tuo suurta iloa itsellekkin. Mikä on ihannampi näky kuin kasa kissoja yhdessä nukkumassa?  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jenna 02.02.2009 klo 13:02:11
Meillä oli aluksi yksi kissa, kollikisu. Ikää Onnilla on nyt reilut 9kk. Ja saatiin sille sattumalta kaveriksi toinen kollikissa, ikäarvio 3-4kk. Aluksi ei tulleet toimeen, Onni murisi ja sähisi uudelle tulokkaalle, mutta nyt sen huomaa että onnellisempia ne on kun niitä on kaksi kipaletta! kolleja molemmat, ja vanhempi kissumme on leikattu vastottain..hyvin toimeen tulevat nykysin! Suosittelen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja sadettaja 20.02.2009 klo 15:32:40
Meille tulee Sirun seuraksi toinen kisu, kunhan rahallinen tilanne on hieman parempi. Kissan ensimmäisenä vuotena kuitenkin kuluja on paljon rokotuksien ja leikkauksen takia, vaikka tietysti niitä lääkärikuluja tulee myöhemminkin.

Mulla olis jo niin hirveä kissakuume. :o Siru on muutenkin niin energinen neiti, että kaipailisi jo kovasti painikaveria. Olisi myös kiva, että sillä olisi joku kaverina kun olen koulussa, mutta onneksi olen nyt aika paljon kotona ettei pirpanalla ole niin yksinäistä. Toivottavasti toinen kissa olisi kuitenkin mahdollista ennen kuin olen taas täyspäiväsemmin koulussa/kesätyössä.

Mutta mitä olette mieltä, että paljonko yhdellä kissalla pitäisi olla tilaa? Meillä on 43m2 asunto, jossa on kyllä yhdelle kissalle mielestäni ihan tarpeeksi, mutta onko se jo kahdelle liian pieni, vai kuvittelenko vain? Jotenkin hämärästi muistan, että tästä olisi jo keskustelua, mutta en löytänyt kyseistä topicia. ::)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja anneli 20.02.2009 klo 16:39:40
Täällä ainakin on keskustelua kissan ottamisesta kerrostalokämppään.

Meillä on kaksi ihmistä ja kaksi kissaa 41 neliön kämpässä ja hyvin sovitaan olemaan täällä :) Oli asunto sitten iso tai pieni, kissoille saa helposti lisätilaa kiipeilytelineiden ja -tasojen avulla, ja toki kiipeilytelineistä jne on muutenkin iloa kissalle.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Wilpustin 20.02.2009 klo 21:20:55
Ja meillä on 40,5 neliön asunnossa 2 ihmistä ja 3 kissaa. Hyvin mahdutaan olemaan ja samaten kissat. Toki varmaan olisivat innoissaan jos olis vielä enemmän tilaa, mutta näyttävät olevan tyytyväisiä näinkin :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja naira 26.02.2009 klo 10:25:13
Hui, huomenna meillekin tulee toinen karvatassu Manun seuraneidiksi. 12-viikkoinen ahne ja omapäinen tyttölapsi, luonnollisesti pentueen suurin yksilö. Pitää kuulemma huolen siitä, että hän syö ensin (ja eniten), muut saavat sitten (ehkä) tähteet. Näiltä osin sopii oikein hyvin Manun kaveriksi ;D.

Toisen kissan ottamista alettiin miettiä jo parin kuukauden kuluttua Manun tulosta. Manu kun on yltiöseurallinen tyyppi ja aina mukana kaikessa touhussa. Enenevässä määrin on kuitenkin alkanut olla merkkejä siitä, että herralla on tylsää - huutaa ihan jatkuvasti, hyökkäilee käsiin ja jalkoihin jos ei saa huomiota jne. Toivottavasti uusi tulokas kelpaa sitten herralle leikkikaveriksi (ja päinvastoin). Hiukan kieltämättä jännittää, miten tässä käy kun Manu on tottunut olemaan mamman ainoa pikku lellikki, mutta eiköhän se siitä :-/.  
Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja sadettaja 09.03.2009 klo 18:44:58
Tässä on ollut jonkin aikaa jo haku päällä. Oranssi tyttö olisi erityisesti mielessä.  :-* Mutta varmasti muunkin värinen voi helpostikin valoittaa tämän sydämen.

Tänään sitten tuli ilmoitukseen ensimmäinen vastaus, eikä kauaa mennyt kun tajusin, että kyseessä on surullisen kuuluisa pentutehtailija. Myy jalorotumixejänsä harvasen päivä samalla sivulla. Jotenkin tuo ilmaus "tasokas pentu" herätti huomioni.
Huh, pistää vihaksi. >:( Ehdin jo laittaa ensin sähköpostia takaisin ennen kuin vahvistin epäilyni.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja sadettaja 13.03.2009 klo 21:37:05
Meille kotiutui tänään uusi perheenjäsen, joka sai nimekseen Ruska.Rohkea neiti, mutta Siru vielä sähisee ja murisee sille. Silti ensimmäiset kakatkin on uskallettu käydä tekemässä ja vähän syömässä. On se niin suloinen.  :-*

Muoks. Anteeksi tuplapostaus.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Menina 14.03.2009 klo 00:01:15
Voi pikkuruinen Ruska!  :-* Onneksi olkoon uudesta tulokkaasta!
Me annoimme alkuasukkaallemme triplasti huomiota kun uusi tulokas tuli ja onhan tuo alkanut uskoa että ei häntä hylätä ;) Kyllä se Sirukin siitä leppyy - halirapsutuksia molemmille!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja sadettaja 14.03.2009 klo 09:01:47

kirjoitti 14.03.2009 klo 00:01:15:
Me annoimme alkuasukkaallemme triplasti huomiota kun uusi tulokas tuli ja onhan tuo alkanut uskoa että ei häntä hylätä

Kyllä on Sirulle koitettu antaa paljon huomiota. En usko että se on kovin mustasukkainen, mutta se ei vaan oikein osaa suhtautua tähän pieneen tulokkaaseen.

Viime yö nukuttiin erikseen. Minä nukuin Ruskan kanssa makuuhuoneessa ja mies Sirun kanssa olohuoneessa. Aamulla taas alkoi sähinä ja murina, mutta joskus Siru unohtaa murisemisen ja vain seuraa Ruskaa kiinostuneena tämän leikkiessä tai syödessä. Ruska ei ole Sirusta hirveästi moksiskaan, eikä Siru ole muutamia kevyitä läpsäyksiä lukuunottamatta ole Ruskaan kajonnut. Ehkä niistä vielä kaverit tulee. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Tabby 14.03.2009 klo 09:18:47
Ihanan pikkuruinen kilppari :-*

Meillä tosiaan Pekun tullessa taloon Laku oli ihan hurjana vaikka ajateltiin että se tykkäisi uudesta leikkikaverista kun kerran muista kissoista tykkäsi. En sitten tiedä oliko ongelma siinä, että Peku oli pentu tai että se tuli Lakun reviirille - ehkä molemmissa oli omat ongelmansa. Laku ei ollut nimittäin ikinä ennen tavannut kissanpentua. 5 päivää Laku jaksoi kiukutella, sitten se alkoi salaa sohvalla maatessaan imettää Pekua, mutta JarZa huomasi sen ja sen jälkeen on imettänyt Pekua päivittäin. Imettää muuten edelleen, vaikka Peku täyttää huhtikuussa 7 vuotta ::)

Sitten taas Lulan tullessa oli ihan toinen ääni kellossa. Pekua vähän jänskättiin, kun se on tositositosi mustasukkainen minusta. JarZan vanhempien luonakin jos mulla on ollut toinen kissa sylissä kun Peku on ollut mukana, se tunkee välittömästi väliin ja ajaa toisen kissan pois. Samoin kun harjasin keräilemieni My Little Ponyjen harjoja ja häntiä siistimmiksi, tuli Peku väliin tosi mustasukkaisena koska saan harjata vain Häntä. Piti sitten harjata Pekua sillä pienellä muovisella harjalla niin se lopetti murjottamisen mun sylissä :D Noh, joka tapauksessa mietittiin että Peku saattaa olla se vaikein nakki. Homma meni kuitenkin niin, että tulin Lulan kanssa ovesta sisään, avasin kuljetusboxin ja Peku meni välittömästi boxiin pesemään uutta tulokasta. Vähän Lula sähisi, mutta Peku on Lakun kanssa oppinut että sähinästä ei kannata välittää (joskus kyllä ihan oikeasti kannattaisi). Siitä lähtien Lula on roikkunut Pekun kimpussa kuin takiainen ja nämä kaksi ovat kyllä ihan erottamattomat ystävykset :-* Lula ei edes suostu syömään sillä aikaa kun Peku on näyttelyssä. Myös Laku hyväksyi uuden pikkuruisen tulokkaan parilla murinalla, samana iltana jo leikitti pentua omalla hännällään. Lakulta on vanhemmiten vähän karissut se hurjaluonteisen matamin maine joka sillä on ollut ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja sadettaja 15.03.2009 klo 11:41:37
En olisi uskonut, että näin paljon oltaisiin edistytty kahdessa päivässä. Viime yö voitiin jo nukkua yhdessä, ja tytöt jo leikkivät keskenään. Siru vaan ei vielä ihan ymmärrä, että Ruskan kanssa ei voi leikkiä niin kauhean rajusti, kun toinen on vielä sen verra pienempi. Välillä Siru vielä sähisee Ruskalle ja päinvastoin, mutta välillä ne taas pesevät toisiaan.

Vessanrauhan kanssa on kuitenkin vielä pieniä ongelmia. Siru menee yleensä kiusaamaan Ruskaa, kun se koittaa tehdä tarpeitaan. Mietinkin, että miten tässä nyt tehdään tuon vessa-asian kanssa, kun huomenna ne joutuvat olemaan ensimmäistä kertaa keskenään. Kyllä Ruska on silti saanut tarpeensa tehtyä, kun siihen ollaan vähän puututtu. Ei viitsisi kuitenkaan erottaa niitä enää huomenna, kun jo noin siivosti käyttäytyvät. Ideoita?

Aihe: Toinen kissa?
Kirjoittaja Elaisah 21.03.2009 klo 22:56:23
Minulla on uros kissa nimeltään Simba joka on nyt n. 7 kk vanha. Olen miettinyt toisen kissan ottamista ja siksi haluaisinkin nyt viisaammilta vastauksia seuraaviin kysymyksiin.

-En haluaisi leikkauttaa Simbaa vielä joten onko mahdollista ottaa kaveriksi kissa joka on jo leikattu?

-Kumpaa sukupuolta uuden kissan kannattaisi olla vai onko sillä väliä?

Kiitos jo etukäteen  :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja petrea 18.05.2009 klo 21:30:20
Meille tulee tyttöpentu heinäkuussa reilun vuoden ikäisen Ullan seuraksi. Ulla tuli meille viime kesänä ja varmasti ensihämmennyksen jälkeen ilahtuu kun saa seuraa. :-) Molemmat siis ihan maatiaisia.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Tyttö 03.06.2009 klo 20:51:59
Meille tuli tänään uusi pentu ja vanhempi neiti (6 kk) ei ottanut uutta pentua hyvillä mielin vastaan. Mietin vaan että tottuuko hän sitten pentuun ja onko muilla mennyt kauan että vanhempi kissa on tottunut uuteen kissaan?
Onhan tämä vasta ensimmäinen päivä. Ja ymmärettävää se on että Liinu neiti osoittaa mieltänsä pennulle.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Wilpustin 03.06.2009 klo 20:59:30
Meillä tuollaisessa tilanteessa kesti noin viikko ja sen jälkeen kaikki on olleet kavereita keskenään. Pentu on helpompi hyväksyä :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja anneli 03.06.2009 klo 21:42:45
Meillä meni vain pari päivää, kun eka kissamme (silloin 1v) alkoi sietää 13-viikkoista tulokasta. Tosin tämä "esikoinen" oli usean viikon vähän outo, varautunut ja jokseenkin hermostunut, kesti kauan ennenkuin se esimerkiksi rupesi taas kehräämään.

Meillä päästiin kuitenkin vähällä, kissoilla voi kesää viikkoja, jopa kuukausia ennenkuin on rauha maassa ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja ksoin 04.06.2009 klo 20:32:02
Meidän nelivuotiaat mököttivät ensin piilossa vuorokauden, kun Zico saapui taloon. Sitten pientä sähinää puolin ja toisin viikon verran ja sen jälkeen oltiinkin sitten jo ihan hyviä ystäviä.  :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Tyttö 04.06.2009 klo 21:56:22
Onko se normaalia että Liinu 6kk ei ole tänään syönyt tai käynyt vadilla? Eilen tosiaan tuli uusi tulokas taloon. Voisiko tämä johtua siitä?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja anneli 05.06.2009 klo 07:31:20
^Voi hyvinkin johtua, ja olisi kyllä hyvä saada kissa syömään ja tekemään vessa-asiansa :-/ Jos Liinu stressaa uuden kissan takia, olisiko mahdollista eristää kissat edes osaksi päivää toisistaan, jotta Liinu saisi olla rauhassa? Ja sitten tietty laittaa molemmille omat hiekkalaatikot ja ruuat kun ovat omissa tiloissaan, niin saisivat häiriöttä koittaa syödä ja käydä laatikolla.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja ksoin 06.06.2009 klo 14:16:03
On hyvinkin mahdollista, että syömättömyys johtuu toisen kissan tulemisesta taloon. Meillä Moona ei syönyt päivällä ollenkaan, kun Zico saapui. Yöllä oli sitten ruoka maistunut, kun nukuin Zicon kanssa eri huoneessa.
Kannattaa ehkä eristää kissat vähäksi aikaa, että Liinu tottuu tilanteeseen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hinza 06.06.2009 klo 14:51:42
Mä olen miettinyt tässä nyt kun olen alkanut tohon Veetiin tutustua, että hankin sille kaverin varmaan kesän lopussa tai syksyn alussa kun se on niin hellyydenkipeä ja seurallinen kaveri, että luulen, että se tulee aika yksinäiseksi muuten kun olen kesällä koko ajan kotona ja yhtäkkiä menenkin taas jokapäiväisesti kouluun niin se vois olla aika kova isku sille kun se on tottunut että olen melkein koko ajan kotona.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hinza 07.06.2009 klo 14:52:22
Mua mietityttää tässä kun Veeti on ollut minun luona vasta alle viikon ja olisin löytänyt sille oikein loistavan narttu kissan kaveriksi, mutta mietin olenko tyhmä kun hankin näin aikaisin jo toisen kissan? Eniten ehkä ajattelen sitä mitä muut ajattelee... Mutta asia on tietysti minun päätettävissäni mutta en tiedä... Muutenkin pyörii kaikkea ihmeellistä päässä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Tyttö 07.06.2009 klo 19:02:38
Liinu on nyt parin päivän aikana käynyt illalla syömässä, ja silloinkin pennun pitää olla eri huoneessa. Vieläkin Liinu sähisee, mutta pikku hiljaa alkaa hyväksyä Leenun.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja tikru81 15.06.2009 klo 23:55:39

Me aateltiin ekaks ottaa vaan yks kissa, mutta kun käytiin kattoon pentuja, sydän suli ja kaks maatiaiskollia on tulossa sunnuntaina.  Emän omistaja suositteli kahta kissaa jo siitä syystä, että asutaan kerrostalossa ja ollaan päivisin paljon poissa kotoa. Niille on seuraa toisistaan, eikä aika tuu pitkäks.

Joten, suosittelen kahta kissaa.   :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Oanna 29.07.2009 klo 14:53:36
Meille tuli eilen pitkään odotettu pentu, Pepin pikkusisko. Alkuun pentu oli tosi pelokas ja ujelsi Pepille, molemmilla selät köyryssä ja hännät pörheinä. Nyt enää murisevat toisilleen jos sattuvat liian lähelle.
Pentu tuntuu kotiutuneen oikein hyvin, söi heti eilenkin jo paljon ja on saanut käytyä laatikolla.
Kumpikaan ei juuri häiritse toistaan, välillä Peppi katselee pennun puuhia vähän kauempaa ja välillä nukkuvat ja puuhailevat omiaan. Nytkin Peppi taitaa olla parvekkeella, sinne ei pieni vielä pääse.

Yökin meni hyvin. Alkuyön nukuin pennun kanssa makuuhuoneessa ja mies Pepin kanssa sohvalla mutta neljästä eteenpäin jo kaikki samassa sängyssä. Pentu toisessa kainalossa ja Peppi toisessa. Ne nukkuvat aivan onnellisesti lähekkäin, kunhan välissä on vaikka ihmisen jalka ;).

Tässä pentu on juuri tullut. Näiden ensimmäisten haisteluiden jälkeen ei näin läheiseen kontaktiin juuri ole päästy...


Illalla nukkuivat olohuoneen lattialla. Kuvasta ei oikein saa selvää mutta ovat samassa asennossa, päät "vastakkain" ja naamat kohti kameraa ;D.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Petsku 15.08.2009 klo 11:07:55
Noniin, tännekin on tulossa uusi perheenjäsen. Haen tänään löytökissan, noin puolivuotiaan kollipennun nykyisen 4 vuotiaan tytön kaveriksi :) Pentu on tosi leikkisä eikä vierasta tai pelkää yhtään, etenkään muita kissoja. Raportoin sitten tunnelmista tänne. Ajattelin ostaa varoiksi feliwayn, koska se saattaa helpottaa tutustumista.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kilippa 15.08.2009 klo 18:45:37
Petsku, miten sijoitat Feliwayn asunnossa? Meille tulee vk:n päästä aikuinen narttu 8-vuotiaan kollin kaveriksi ja mietin mihin ois järkevin pistää se haihdutin. Kai se feromoni leviää ympäri asuntoa kuitenkin eikä ole vain siinä pienellä aluellaa missä haihdutin toimii? Muutossa käytetty meillä aiemmin, ja toimi hyvin mutta nyt varmaan pitää olla vielä ärtsymmät feromonit kun kaveri on tulossa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Purrrna 15.08.2009 klo 18:53:14
^Meillä ainakin on ollut eteiskäytävässä, josta on kyllä ihan hyvin levinnyt koko asuntoon. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Petsku 15.08.2009 klo 21:59:31

kirjoitti 15.08.2009 klo 18:45:37:
Petsku, miten sijoitat Feliwayn asunnossa? Meille tulee vk:n päästä aikuinen narttu 8-vuotiaan kollin kaveriksi ja mietin mihin ois järkevin pistää se haihdutin. Kai se feromoni leviää ympäri asuntoa kuitenkin eikä ole vain siinä pienellä aluellaa missä haihdutin toimii? Muutossa käytetty meillä aiemmin, ja toimi hyvin mutta nyt varmaan pitää olla vielä ärtsymmät feromonit kun kaveri on tulossa.


Olohuoneeseen laitoin tässä kaksiossa. Paketin mukaan yksi haihdutin soveltuu 50-70 neliölle, joten melko hyvin pitäisi levitä itsekseen.

Nyt on tosiaan kollipentu (n. 6 kk) tullut. Nefi näyttäisi ennemminkin pelkäävän uutta kaveria. Nefi ei köyristele tai pörhistele, mutta murisee ja sähisee jos uusi kisu tulee lähelle ja pysyy sohvan alla tarkkailemassa. Feliway pöhisee seinässä, toivottavasti siitä on hyötyä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kilippa 15.08.2009 klo 23:42:48
^ Joo, olkkariin mäki sen sijoitin. Meillä on 50m2 kämppä eli eiköhän se sitten tuosta leviä. Piti ilmanpuhdistin sammuttaa, pitää sen nyt jonku aikaa pois päältä ettei ime feromoneja itseensä.  :)

Uskoisin, että se sinun 4-vuotias tottuu tulijaan melko nopiasti. Meillä tuo meidän 8-vuotias tottuu yleensä pentuihin 3 pvässä. :) Pariin otteeseen sillä on ollut hoitopentuja pidempiä aikoja kaverina. Vieny joka kerta sen 3 pvää, tuijottanut niitä eteisestä ja sitten yhtäkkiä ollut niin isiä kuin olla ja voi.  ;D Nyt on tulossa aikuinen narttu, saapa nähä mitä sanoo...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Petsku 18.08.2009 klo 21:27:55
Äsken ekaa kertaa näin, kun Nefi yritti pestä Pojua :D Ainoa vaan, että Poju haluaisi painia, joten pesusta ei tullut sillä kertaa mitään.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kilippa 21.08.2009 klo 18:32:54
Tänään meille tuli pieni Cara-neiti! :) Ensi reaktio Costin kanssa oli, että Cara katseli vähän pelokkaana kuljetuskopin ritilästä ja Costi flexissä haisteli ja vähän sähisi.

Nyt Cara on makkarissa sängyn alla tutustelemassa meidän elämän menoon ja Costi mököttää saunassa. Eivät ainakaan vielä ole yhteen ottaneet, Costi lähinnä käy vaan ovella vähän maukumassa kuin sanoakseen, että minä määrään täälä, elä edes yritä mitään söpöilyjä. Nyt kun vähän hiljaista Costin mökötyksen takia, niin Cara uskaltautui jo vähän tuohon ovelle katsomaan mutta palasi sitten äkkiä sängyn alle takaisin. :)

Voi että se on lutunen!!!! :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Petsku 22.08.2009 klo 10:43:42
^ Jokos on kuvia :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kilippa 22.08.2009 klo 14:03:22
^ no on! :D

Nyt siis alle vuorokausi mennyt. Kissat ovat tavanneet muutaman kerran. Meidän uusi tulokas on niin kiinnostunut Costista, ettei malta olla menemättä häkeltymättä kiidolla kimppuun. Se ei ole vihamielinen vaan näyttää lähinnä siltä, kuin se hyppäisi Costin päälle leikkimielellä innoissaan. Costi ei oikein lämpene ja päästelee teatraalisia huutoja ja sähinöitä, jonka jälkeen juoksee takaisin tukikohtaansa Saunaan mököttämään.

Alla kuva Carasta (siitä on muuten yllättävän vaikea saada kuvaa kun se on liikkeessä nonstop):


Cara näyttää ja vaikuttaa aika nuorelta. Liekö reppana vielä kunnolla kahta täyttänyt, on jotenkin niin pienen oloinen kooltaan, ääneltään ja mielentilaltaan. Voin olla kyllä väärässäkin kun on kokemusta lähinnä kolleista.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Petsku 22.08.2009 klo 22:07:54
Söpö kisunen :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja miisulu 06.09.2009 klo 14:27:17
Meille tuli perheeseen juuri toinen kissa, 3 kk ikäinen pentu. Syy pennun hankkimiseen oli se, että siitä olisi seuraa ensimmäiselle kissalle, jotta sen ei tarvise olla yksin kotona.

No siitä ne ongelmat sitten alkoivat.

Ensinnäkin ensimmäinen kissa ei oikein hyväksynyt tätä uutta tulokasta, sähisee, murisee ja hyökkäilee pennun kimppuun. Ja on aivan selkeästi stressaantuu siitä.

Ja minä olen huolissani molempien puolesta. Ensimmäisestä kissasta siksi, että se on stressaantunut, eikä pidä tilanteesta. Ja toisesta kissasta siksi, että se on vasta pieni pentu ja sen pitäisi saada rakkautta ja huolenpitoa tullessaan uuteen kotiin.

Toinen ongelma onkin sitten minulla itselläni. Jotenkin vierastan tätä uutta pentua itsekin. Kuulostaa itsestänikin aika kurjalta. Luulisi, että pieni pentu saa kaikkien sydämet sulamaan, mutta minua se jotenkin ärsyttää. Se on aika rohkea kissa, ei pelkää mitään ja tunkee itsensä joka paikkaan. Ja pentu ärsyttää itsekkin ensimmäistä kissaa hyökkäämällä tämän kimppuun. Jotenkin se ei vaan nyt saa sydäntäni lämpenemään, enkä pysty kiintymään siihen.

Olen kyllä yrittänyt antaa molemmille huomiota ja silitellä niitä vuorotellen. Kuitenkin mietityttää, pitäisikö antaa tämä toinen kissa takaisin kasvattajalle kun selvästi vierastamme sitä molemmat?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hinza 06.09.2009 klo 16:51:45
Olen tässä vakavasti miettinyt jos hankkisin viimeistään ensi kevään puolella tuolle maatiais herralleni kaveriksi Ragdollin. Olen kiinnostunut näyttelyistä todella paljon, mutta minulla ei ole kokemusta ollenkaan niistä, joten mietin mitenhän niistä saisin eniten tietoa (olen kyllä lukenut kaiken mahdollisen netistä läpi) ja kannattaisitko minun ostaa näyttely tasoinen Ragdoll vai harkita enemmin sijoitusta.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja jammi 06.09.2009 klo 19:11:29
miisulu -> Kuinka kauan pentu on teillä ollut? Aika harvoin sopeutuminen uuteen kissaan käy siinä samassa, kun uusi kissa tulee kotiin. Ongelmat ja tappelut kuuluvat asiaan eivätkä ne ole mitenkään poikkeavia. Kannattaa hankkia Feliway-haihdutin, joka vähentää vanhan kissasi stressiä tilanteessa. Älä "pakota" kissoja tutustumaan, vaan anna sen tapahtua omalla painollaan. Jos vanha kissasi käy uuden kimppuun, niin erota kissat toisistaan ja tutustuta aluksi toistensa hajuihin. Vaihtele huoneita, joissa kissat ovat.

Mitä sinun vierastamiseesi tulee, niin kuulostaa mielestäni siltä, että yksinkertaisesti vanha kissa on sinulle se tuttu ja turvallinen, ja kun sitä ahdistaa tilanne, myös sinua ahdistaa siksi. Uusi kissa on myös sinulle vieras ja uusi, ei pelkästään vanha kissasi. Kuvailusi uudesta tulokkaasta kuulostaa ihan normaalilta pennulta, sellaisia meilläkin ollaan oltu. Kun meille tuli nuorempi kissa, itsekin olin ahdistunut isomman puolesta, koska se stressasi niin kovasti tilannetta ja pyrin kiinnittämään suuren osan huomiosta siihen. Meilläkin kuitenkin totuttiin toisiimme ja ensimmäiset viisi päivää nukuin vanhan kissan kanssa olohuoneessa ja isäntä nukkui pikkuisen kanssa makuuhuoneessa. Päivisin kissat tutustuivat pikku hiljaa pitempiä ja pitempiä aikoja toisiinsa ja minä olin nuo ajat vieressä vaanimassa patakintaat kädessä!  ;D Jokaiseen tilanteeseen ei kuitenkaan kannata väliinkään mennä, ellei todella vaikuta siltä, että on tosi kyseessä.

Aihe: Toisen kissan ottaminen
Kirjoittaja KooKy- 09.09.2009 klo 00:01:50
Minulla on 3 vuotias tyttö kissa, se on ollut meillä nyt noin puoli vuotta. Haettiin se eläinsuojeluyhdistykseltä, missä se oli omassa häkissä, koska ei tullut toimeen toisten aikuisten kissojen kanssa. Muutaman kerran ollaan Zilyn (siis kissan:) kanssa oltu toisten kissojen kanssa tekemisissä, ja Zily on sähissyt ja antanut tassua. Nyt siis ollaan ottamassa pentukissaa. Se on poika. Onko miten suuri mahdollisuus että Zily ottaa hyvin vastaan uuden tulokkaan, koska se on pentu. Vai kannattaako varautua siihen että joudutaan antamaan pentu pois. Jos jollain samanlaisia kokemuksia, niin laittakaa ihmeessä tänne miten tilanne meni. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja muiJJa 22.11.2009 klo 16:08:21
Tuleeko kaksi urosta toimeen?  ::)
Jos eivät ole sisaruksia, esim. tulevat n. 1-2vkon viiveellä eri paikoista? Mutta suh nuorina kuitenkin jos tulevat.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Piiku 28.11.2009 klo 23:18:30
Olen haaveillut toisesta kissasta käytännössä katsoen siitä asti kun Ninja muutti luokseni. Nyt kun Ninja on leikattu ja kunhan isompi kämppä löytyy, olisi toisen kissan hankinta mahdollisesti ajankohtainen. Ninjahan on ehta maatiaiskissa ja samoin haluan tulevankin kissan olevan. Mietityttää vain kahden maatiaisen terveysjutut. Ninjaltahan ei ole esim. FIP ja Felv-testejä otettu (madotettu ja rokotettu on tietenkin) eikä Ninja sairas ole ollutkaan. Silti mietityttää että mitä jos uudella tulokkaalla onkin joku sairaus jonka se sitten Ninjaan tartuttaa. Tai jos Ninjalla sittenkin olisi jotakin ja se tartuttaisi sitten taudin tulokkaaseen. Miten tällaisissa tilanteissa yleensä toimitaan kun uusi maatiainen tulee taloon? Rotukissojen kohdalla tilannehan olisi aivan eri kun vanhemmat testattaisiin.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pärskis 29.11.2009 klo 00:41:58
Mulla on yksi ragdoll- leikkattu uros ja haaveilen toisesta. Kesällä tulee pentu, ja kun aikuistuu hänetkin leikkataan- myös ragdoll, eli samarotuiset, vaan varmasti eri väriset..odotan jo kovasti.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja xuxa 05.02.2010 klo 23:00:18
Tai oikeastaan kolmas. Meillä on 13- ja 15-vuotiaat vanhat rouvat, jotka ovat eläneet kahdestaan tuon lähes 13-vuotta. Sydämemme on nyt vienyt löytökissa, jonka toimitimme pari päivää sitten löytöeläintaloon. Pidimme sitä talteenotettuna kotonamme vuorokauden.

Samaan aikaan toivon, että löytökissa (nuori tyttökissa) löytäisi oman kotinsa... ja samaan aikaan, että saisin haettua sen meille, jos omaa kotia ei löydy. Järki ja tunne taistelevat.

Huoli on, että iäkkäämmät neitomme ehkä eivät sulata tulokasta ja tietysti miten sitä yleisesti kolmen sulo-otuksen kanssa elää. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja lara 02.03.2010 klo 18:52:00
Me käytiin tänään avokin kanssa Hesyssä kysymässä, oisko niillä jo kissanpentuja. Eipä ollut vielä, mutta viimekesäisiä pentuja oli muutama. Yksi asia johti (luonnollisesti) toiseen, ja me sitten varattiin sieltä yksi suloisuus.

Kaitsu on samanlainen ujo villikissa kuin Kedikin, mutta antaa jo koskea itseensä. Pojalla on nyt giardia, ja se, onko tartunta saatu hoidettua, selviää 14. päivä. Jos kaikki menee hyvin, niin Kaitsu muuttaa meille samana päivänä Kedin kaveriksi. :)

Ikinä aikaisemmin en oo ollut itse tilanteessa, että kotona jo asuvan kissan kaveriksi otetaan toinen kissa. Toivottavasti kaikki menee hyvin, molemmat kun ovat asuneet koko elämänsä kissalaumassa...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja elosalama 02.03.2010 klo 19:18:16
Toivotamme leppoisia kissanpäiviä  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Destinova 02.03.2010 klo 19:32:49
Meille on nyt sitten muuttamassa perjantaina Jasper-poika Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykseltä. Kyseessä on mustavalkoinen noin parivuotias kollipoika, joka on oikein ihana tapaus. Jasper on aiemmin yrittänyt muuttaa yhteen kotiin, mutta ongelmia oli tullut perheen aiemman kissan kanssa. Tämä kun ei tykännyt yhtään siitä, että Jasper taisi olla liiankin sosiaalinen ja innokas tutustumaan. Sehän lupaisi (kai?) hyvää meille, koska Liljakin on sosiaalinen ja kiinnostunut muista kissoista. Toinen kissahan meillä on aiemmin Liljan kaverina ollutkin.

Jännittää!  :D Toivottavasti kaikki menee hyvin, ja yhteiselo alkaa meidän kissojen osalta rauhallisesti. Feliwayn tökkäsin tänään seinään, joten perjantaina täällä pitäisi sitten olla kaikki valmiina uutta tulokasta varten. Enemmän kuulumisia löytyy myös blogistani, jonka linkki on tuossa allekirjoituksessa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Muulikuski 02.03.2010 klo 20:48:14
Onnea Destinova!  :D Kuvia odotellessa.  ;)


Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mirinda 04.03.2010 klo 21:14:46
Millaiset luonteet sopii yhteen, jos toista kissaa meinaa?
Meillä on neiti aika "päällekäyvä", ei vieraissakaan ujostele vaan juoksee paikasta toiseen niin toisen raapimapuulle kuin hiekkiksellekkin jos vaan tilausuus tulee.
Agressiivisesti ei siis käyttäydy, mutta jotenkin heti aina yrittää olla paikan pomo.
Vanhemmille en voi oikeen sisälle edes enään meidän kissaa viedä, kun niiden kissa linnoittautuu lopuksi yläkertaan - kun tuo neiti sen sinne ajaa. Myöskin vanhempien kissa saattaa olla pari päivää aika stressaantunut meidän vierailusta.
Tosin meidän neiti kyllä nauttii vierailuista ja taas siskon kissa oli ihan normaali, kun sieltä lähettiin (vaikkakin sähinää tuli aina kun raapimapuulle meni), tosin kyseessä on n.10v kissa, vanhempien kissa taas 3v, muutenkin vähän mielialakissa ja stressaa vieraista ihmisistäkin.

Leikkikaveria tuntuu kaipaavan kovasti (ei oikein ymmärrä, et puput ei leiki samalla lailla kuin kissat - saaliseläiminä juoksee karkuun - josta kissa kyllä riemastuisi jos antaisin jahtata, mitä tosin ei saa tehdä. Tai vaihtoehtoisesti pupujen reviirillä taas saa kovaakin kyytiä, karvatuppojakin irtoaa kissasta jos tarpeeksi kokeilee onneaan).

Mut tosiaan pelottaa, et tuo joko sortaa toisen ihan ahdistuksiin tai ovat täysin napit vastakkain..
Ajankohtainen asia tosin ei vielä ole, syksyyn/talveen saa odotella (kun noista kesäkissoista alkaa tulemaan ongelma, mielummin otan nuoren kotia tarvitsevan maatiaisen, enkä mitään rotumixiä pentutehtaasta).

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pärskis 08.03.2010 klo 19:37:25
Meillä on 1 ragdoll 1.5 nuori herra, leikkattu, ja nyt huhtikuussa tulee hänelle kaveri, taas ragdoll-uros pentu.
Toivon että kaikki menee hyvin, Alvi on tosi kiltti, ei osaa edes sähistä, ja uskon että hän kaipaa kaveria, ja varmasti menee hyvin, kun ovat saman rotuiset pojat.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Wanda 25.04.2010 klo 22:14:14
Mä haluaisin ottaa kovasti meidän siperiankissaneito Iinekselle kaverin, mutta muutama asia epäilyttää. Iines (pian 1 v.) on ollut meillä ainoana kissana kolmekuukautisesta lähtien, eikä ole nähnyt muita kissoja pentuaikojen jälkeen. N. kk meille tulonsa jälkeen Iines oli näyttelyssä, mutta näkyi jo unohtaneen, että muitakin kissoja on maailmassa ja muun muassa sähisi ja murisi siskolleen, eikä halunnut olla muiden kissojen kanssa tekemisissä.

Nyt mua vähän epäilyttääkin, että miten tutustuminen mahdollisen uuden kissan kanssa sujuisi. Iines on melko arka vieraita kohtaan, juoksee lujaa yläkertaan piiloon, jos meille tulee vieraita ja pysyttelee siellä. Minun ja avon seurassa Iines käyttäytyy kuin kuningatar ;D. Lähinnä mua kauhistuttaa, että mitäs jos kissat eivät totukkaan toisiinsa, tai jos Iines hyljeksii uutta tulokasta tai tuntee olonsa uhatuksi?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja lara 26.04.2010 klo 16:40:29
^ Mitä nuorempi uusi kissa on, sitä todennäköisemmin tulevat toimeen. Mäkin pelkäsin Kedin suhteen tota samaa: mitä jos se ei tulisi uuden kissan kanssa toimeen, tai mitä jos toinen kissa kyykyttäisi sitä kunnolla?

Kedi on elänyt noin 1,5 vuotta kissalaumassa, eli odotettavissa oli, että se tykkäisi kissakaverista. Meidän tilanne helpottui huomattavasti, kun Hesyssä oli kotia vailla viimevuotinen poika"pentu", joka rakasti toisia kissoja, etenkin itseään vanhempia. :)

Eläinsuojeluyhdistyksen kautta olisi varmaan helpointa saada sellainen kissa, josta tiedetään, tuleeko se toisten kissojen kanssa toimeen, ja miten se käyttäytyy. Nuori aikuinen kissa sopeutuu hyvin, ja iän lisääntyessä sen ei pitäisi alkaa pomottaa. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja elosalama 26.04.2010 klo 17:10:58
Kyllä kannattaa, siis ottaa nuorelle kissalle kaveri, ne ovat vielä pentuja ja sopeutuvia.
Jos vain voi, kannattaa ottaa toinen kissa sellaisesta perheestä, jossa on muitakin kissoja, silloin tulokas on jo tottunut muiden eläinten kanssa elämiseen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Gënuhani 01.07.2010 klo 17:46:54
Minä kanssa tässä olen ruvennut miettimään... Ostin Edwardin kolme päivää sitten alle luovutusikäisenä (eli nyt se on 8vk), ja kun en tiedä kauaksi aikaa sitä voi jättää yksin, kun elokuussa kuitenkin alkaa taas koulu, niin että olisiko se toinen kissa nytten sitten hyvä.
Tietysti kun ajattelee, että Edulla olisi kaveri, ja olisi kaksinkertainen ilo, ja luin kaikki viestit täältä niin kukaan ei suosi pelkkää yhtä kissaa, mutta jos luulee, että rahat ei oikeasti riitä kahteen kissaan tai ainakaan niihin 'hyviin' tarpeisiin eli muita tuotteita kuin marketista ostettuja.
Haluaisin kuitenkin, että Edward olisi mahdollisimman onnellinen, eli onko se niin, että kun ostaa kissan, niin aina pitäisi ostaa toinenkin? Vai voiko kissa olla onnellinen myös yksin, vaikka olisikin päivässä 6 tuntia koulussa?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Katya 29.08.2010 klo 23:44:31
Olen jo jonkin aikaa pyöritellyt mielessäni ajatusta hankkia meidän kissalle kaveri. Nykyinen poju on hieman päälle vuoden ikäinen ja hillittömän seurallinen. Vaikka pyrin olemaan kissani kanssa niin paljon kuin mahdollista niin tuskin pystyn kissakaveria korvaamaan.

Kaukosuhteen takia reissaan paljon junalla, kuussa tulee helposti 1200km kasaan. Nykyisen kanssa matkaaminen sujuu suht kivuttomasti, mutta hermoilen jo valmiiksi sitä miten tulokas suhtautuisi matkailuun. Olenkin ihan kahden vaiheilla odotanko vielä vuoden kunnes kaukosuhteilu toivottavasti päättyy vai otanko toisen kissan nyt. Onko täällä muita säännöllisesti kahden kissan kanssa matkaavia? Kuulisin mielelläni kokemuksia, sekä positiivisia että negatiivisiakin.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kellitys 30.08.2010 klo 17:48:03
Itse en enää reissaa junalla juurikaan, mutta vielä muutama vuosi sitten tuli aika paljon matkustettua junalla kissan tai kahden tai joskus kolmenkin kanssa. Kun kissoja oli kaksi (Elli ja Siru), niin ne matkustivat nätisti samassa kopassa, jolloin eroa yhden kissan kanssa matkustamiseen ei ollut muuta kuin se, että painoa kopalla oli tuplaten. Me siis reissasimme kattien kanssa Joensuu-Kauhava -väliä junalla, nykyisin samaa väliä on kuljettu koko lauman kanssa autolla.

Kissan kannalta varmasti olisi kivempi, jos se saisi kaverin nyt eikä vuoden päästä. Meillä nyt katit ovat olleet kaikki helppoja matkustajia, ja jos teilläkin sitten kissat tulisivat toimeen keskenään niin hyvin, että voisivat matkustaa samassa kopassa, niin reissut sujuisivat varmaan ihan hyvin. Meillä osa kissoista ainakin tykkää selkeästi siitä, että niillä on kopassa seuraa, mutta löytyy meiltä kyllä niitäkin, jotka eivät juuri ketään samassa kopassa siedä. Kanssamme asuvat neljä kissaa kyllä menevät kahdessa kopassa ja Anskukin ehkä nykyisin voisi sietää Mistin samassa kopassa kanssaan, aiemmin Ansku suostui ottamaan kaverikseen ainoastaan äitinsä.

Kun sinua nimenomaan jännittää se, miten tulokas suhtautuisi matkusteluun, niin kannattaa mahdollisuuksien mukaan ottaa kissa kodista, jossa sitä on jo totutettu matkustamiseen pienessä määrin. Tietysti jos ottaa kotikissan/maatiaisen, niin niitä ei ehkä kuskailla mukana minnekään, mutta esim. meillä birmapennut kulkevat toki eläinlääkäriin autolla (eka reissu emon kanssa, toinen ilman), mutta meillä on tehty yleensä pentujen kanssa vähän pidempikin autoreissu ennen muuttoa. Tietääkseni niiden kanssa on jatkossakin matkustaminen sujunut kivuttomasti. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Katya 31.08.2010 klo 17:58:23
Kiitos Kellitys, ehkäpä se junassa reissaaminen kahden kissan kanssa ei eroaisi niin paljon yhden kissan kanssa matkustamisesta. Olenkin jo aika hyvin perustellut itselleni miksi toisen kissan hankkiminen olisi järkevää nyt eikä myöhemmin.  :) Rotukin on jo selvä, eli oma american curl on haaveissa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja jeniitta 09.10.2010 klo 19:32:02
Minäkin olen nyt alkanut miettimään tuolle meidän pertille kaveria. Yksin kun joutuu aina päivisin olemaan sen suunnilleen seitsemän tuntia.
Pertti on nyt hieman yli vuoden ikäinen, leikattu. Mietin vain, kun itse olen alaikäinen (17) ja asun kotona (tosin huolehdin itse kissasta ja asunkin kissan kanssa kellarissa), että millä saisin iskän suostuteltua toisen kissan hankintaan. Kun eihän toisesta kissasta periaatteessa kauheasti enempää vaivaa olisi :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kisuliina 10.11.2010 klo 00:18:33
Täällä ollaan kahden vaiheilla että otetaanko kolmas kisuli meidän taloon :) Vähän pelottaa miten tottuvat sitten taas..

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja H 17.02.2011 klo 06:20:06
Olen myös haaveillut viimeaikoina "perheenlisäyksestä" yhden kissan verran.

Meillä on nyt 5-vuotias leikattu poikakissa. Sillä oli aiemmin seuranaan vanhempi leikattu tyttökissa, mutta heidän kemiansa eivät toimineet. Tyttö oli tosi arka, ei uskaltanut tehdä juuri mitään, jos toinen kissa oli maisemissa. Poikakissa on tosi leikkisä ja tahtoi aina painia tytön kanssa, ja tyttörukka juoksi aina sähisten karkuun.  :-/ Eläinlääkärin suosituksesta luovutin tytön uuteen kotiin. Poika on nyt ollut 1 1/2 vuotta ainoana kissana.

Tämän tapauksen vuoksi hiukan epäilyttää kannattaako toista kissaa ottaa. En tahtoisi olla mikään kissojen kierrättäjä ja etsiä sitten taas uutta kotia toiselle, jos eivät tulekaan toimeen...

Mutta taas toisaalta, eikös leikkisä kissa ehdottomasti kaipaisi toisen leikkisän kissan seuraa?  ;) Edellinen tyttö oli pojan kanssa luonteenpiirteiltään toistensa ääripäät. Yksin jäätyään, pojasta on tullut entistä pahempi mammanpoika  :-* Eli selvästi seuraa vailla... ;)

Ottaisin mieluiten "vanhan" pennun (n. 6 kk ->), jotta sen luonteenpiirteet olisivat jo vähän selvillä, mutta sopeutuisi toisen kanssa paremmin kuin täysin aikuinen.

Kannattaako vai eikö kannata?  :-?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Petsku 17.02.2011 klo 07:52:46
Kannattaa ottaa mahdollisimman nuori pentu, niin sopeutuminenkin todennäköisemmin onnistuu. Pennuilla kun ei ole vielä reviirikäytös välttämättä alkanut. Toki etukäteen ei voi tietää sopeutuvatko kissat vai eivät. Mulla on 2 kokemusta pennun lisäämisestä 4-5-vuotiaan kissan seuraksi. Kumpikin sopeutui mainiosti :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja lara 17.02.2011 klo 11:22:23
Meidän Kaitsu muutti meille 8 kk:n iässä, ja oli suht hyvätapainen kissanpentu, ei ihan niin riiviö kuin pikkupennut mutta pentumaisuutta löytyi. Kyllä puolivuotias on vielä niin vauva, että uskoisin toisen kissan sulattavan sen helposti. Plussaa on myös se, että sen ikäisen pennun voi ottaa valmiiksi leikattuna, niin eivät hormonit ala hyrrätä. :) Kyllä leikkisälle kissalle varmasti lajitoveri kelpaa. Jos vaan pystyy, niin kannattaa ottaa pentu sellaisesta paikasta, jossa se on tottunut olemaan muiden kissojen kanssa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja H 20.02.2011 klo 13:25:37
Ihan pienen pennun uskoisinkin sopeutuvan hyvin, mutta tahtoisin ottaa vähän vanhemman kaverin, mieluiten rescue-kissan. Ainoa huoli on vaan, että sulattaisiko kollipojuni tulokasta  :-/

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja H 25.02.2011 klo 23:35:20
Tilanne on nyt edennyt niin, että saisin mahdollisesti antaa kodin 7 kk:n ikäiselle rescue-tytölle. Tyttö on kuulemma hiukan arka, ainakin ihmisiä kohtaan, mutta "kissasosiaalinen", joskin alistuvampi. Pikkuisen pelottaa, kävisikö siinä "vanhanaikaisesti". :-/

Olen myös iskenyt silmäni pentuun yksityistä kautta, puolivuotiaaseen kilpparityttöön (väri, josta olen pikkuisen haaveillutkin), joka olisi ilmeisesti reippaampi tapaus. En ole vielä kerinnyt saamaan vastausta, miksi kissasta luovutaan...

Täytynee nyt punnita vaihtoehtoja muutama päivä ja keskustella asianomaisten kanssa... Ehkä sitten osaisin tehdä päätöksiä :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Herukka 26.02.2011 klo 10:35:24
Ehkä se reippaampi olis kuitenkin varmempi valinta. Ja jos olis vielä sun värinenkin. Miten valitsetkin niin toivotan tsemppiä. Eiköhän se ihan hyvin mene.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja mettew 13.03.2011 klo 09:38:46
Kyselen nyt samaa aihetta, kannattaisiko teidän mielestä ottaa toinen kisu 20v. Britille kamuksi? En nyt oo varma, olisiko pennusta sitten britille kaveriksi, mutta omaa etua kans ajattelen. Kertokaa jooko mielipiteitä siitä, kaikki kommentit tervetulleita! :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Purrrna 17.03.2011 klo 17:00:47
Onko vanhuksella koskaan ollut kavereita? Jos ei, silloin voi olla aika pitkässä kuusessa että toista kissaa hyväksyy. Ja sitten kannattaa muutenkin miettiä sitä oman kissan stressiherkkyyttä; vanhalla kissalla saattaa stressi laukaista vaikka mitä.

Itse tuossa tilanteessa odottaisin että kunnioitettavaan ikään ehtinyt kissa siirtyy sateenkaarisillalle, ja ottaisin sitten vasta pennun. Tai kaksi.  ;) Saisi sitten nauttia pentuajasta ilman huolta vanhuksen jaksamisesta. Mutta, tämä on vain minun mielipiteeni, enkä tunne kissaasi, ainoastaan sinä osaat arvioida miten se muutoksen ottaisi. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja elosalama 17.03.2011 klo 17:16:17
Minä en ottaisi enää tuon ikäiselle kissalle kiusaksi ja stressin aiheuttajaksi toista kissaa. Kuten itsekin sanoit, ajattelet enemmän itseäsi kuin vanhusta, mutta voisit hyvinkin odottaa että vanhus lähtee omia aikojaan vanhuuteen, ei stressin laukaisemiin sairauksiin.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 21.05.2011 klo 12:53:59
Mietin tässä kun mulla on tuo Oliver 4kk ja sille pitäisi saada kaveri. Iskin silmäni yhteen siamilaismieheen joka tosin on "jo" 3v. Mahtaako se olla liian vanha pennun kaveriksi?
Minusta ainakaan Oliver ei ole mitenkään todella aktiivinen tai riehuva vaan ihan tavis jos näin voi sanoa :P Riippuu tietenkin minkä luontoinen tuo 3v kissa on mutta silti, onko ikäero liikaa?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Bamboo 21.06.2011 klo 11:55:30
Mitenkäs sitten, kun on kissa meidän tapauksessa 3v, joka aina kissan nähdessään on varautunut ja jopa sähisee , niin onko turvallista ottaa toinen kissa kaveriksi ? Sopeutuisiko se toiseen kissaan ja oppisi olemaan kiltti ? Kaikki joilla on kokemusta (tai vaikka ei olisikaan) kommentoikaa !   :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja BlackCat 21.06.2011 klo 12:05:06
Kumpaa sukupuolta kissasi on? Voisin kuvitella, että tyttökissa hyväksyy paremmin uroksen ja päinvastoin, mutta tämäkin on varmaan kissakohtaista.

Aikuiset kissat voivat myös hyväksyä paremmin pennun (paitsi jos se on hirveä rasavilli ja aina hännillä  :D).

Isäni kotona on paljon kissoja ja aikuiset kissat ovat ihan hyvin hyväksyneet uudet pennut, joita sinne on otettu yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Rontti-tyttö ei suvainnut uusinta urospentua Roikaletta, mutta kyllä nekin nykyään voivat saman katon alla asua, eivät vain ole ylimpiä ystäviä. Tutustuttaminen kannattaa tehdä rauhassa, eikä pakottaa kissoja heti kasvotusten, mutta jos kissasi stressaantuu liikaa uudesta tulokkaasta, ei ehkä kannata pitää kahta kissaa. Kannattaa harkita tarkkaan, sillä ei varmastikaan olisi helppoa luopua tulokkaasta ja etsiä uutta kotia, jos kissat eivät tulisikaan toimeen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Rayyzz 21.06.2011 klo 13:05:53
Bamboo, tuo on tosiaan ihan kissakohtaista. : ) Meidän ensimmäinen kissa Peto on todella kiltti ja leikkisä ja tullut aina toimeen toisten kissojen kanssa. Myöhemmin otimme Miskan katastrofiyhdistykseltä. Miska oli palautettu parista kodista koska se ei tullut toimeen perheiden kissojen kanssa (+ se oli todella arka) mutta meille tullessaan se oli heti hyvää pataa Pedon kanssa ja sopeutuikin todella vähässä ajassa.
Mutta niinkun BlackCatkin sanoi, että noista sukupuolista, että todennäköisesti ainakin uros kissa hyväksyy reviirilleen mielummin narttukissan kun toisen uroksen, ettei sitten tule noita reviiritappeluita.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja elosalama 21.06.2011 klo 13:38:27
Peppi oli asustellut meillä 9 kk, ennenkuin tajusimme, että se tarvitsee ehdottomasti kaverin ja etsimme Mintun käsiimme.
Ensi alkuun Peppi ärhenteli kovasti ja päivysti Mintun olemista niin, että toinen muutti vaatehuoneen sukkalaatikkoon asumaan. Parin viikon kuluttua ne olivat jo sopeutuneet toisiinsa ja hienosti on mennyt, Peppi on pomo ja Minttu ihaileva alainen. Koska päällikkyys selvitettiin noinkin nopeasti, katit elävät sulassa sovussa, mitä nyt välillä Pepin pitää huitaista toista.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 21.06.2011 klo 13:53:56
Täällä on kaksi mieskissaa ja tulevat todella hyvin toimeen! Toki Oliver sähisi ja läpsi Chanelia aluksi mutta seuraavana päivänä jo nukkuivat vierekkäin. Nyt kun Oliver on kipeä ja aika voimaton niin enpä tiedä kumpi oikeastaan on se pomo. Chanel kuitekin aika pian jättää Oliverin rauhaan kun toista ei kiinnosta leikkiä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja BlackCat 21.06.2011 klo 14:20:21
Uroksetkin voivat kyllä tulla mallikkaasti juttuun keskenään. Isäni kotona on viisi poikaa ja yksi tyttökissa. Pojat tulevat kaikki mainiosti juttuun keskenään. Ainoastaan Rontti-tyttö pitää etäisyyttä. Ehkä se on vain sen luontoinen, ettei tykkää toisten lähentelystä.  ;D

Kissat on yksilöitä. Vaikea tehdä yleistyksiä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Rayyzz 21.06.2011 klo 20:29:14
^ Juu tiedän itsekin tapauksia joissa uroskissat ovat tulleet hyvin toimeen. Kaverillani on 3 uroskissaa, ja aika tarkka arvojärjestys siellä on mutta hyvin on mennyt. Kissoilla on kuitenkin kaikilla oma luonteensa joten eipä sitä oikein etukäteen voi arvioida miten kissat tulisivat keskenään toimeen. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja ksoin 22.06.2011 klo 15:56:15
Meillä asustaa kolme urosta ja yksi  naaras. Meillä arvojärjestys menee saapumisjärjestyksen mukaan.
Uuden kissan saapuessa taloon, ketään ei ole eristetty toisistaan. Muutaman päivän sähinän jälkeen on oltu jo kavereita.  :)
Kuitenkin kissojen luonteista voisi kertoa, että Veeti ensimmäisenä saapunut, on oikein leppoisa kaikkia kohtaan ja toiset taas myös Veetiä kohtaan.
Toiseksi tullut Moona (maine coon) tulee hyvin toimeen Veetin ja Zicon kanssa, mutta Zorroa (viimeksi tullutta) joskus jahtaa ja antaa tassua.
Kolmanneksi tuli Zico (maine coon, uros), joka tuli heti toimeen Moonan ja Veetin kanssa ja nämäkin hyväksyi Zicon heti joukkoonsa.
Hännän huippuna Zorro, pieni musta valkea puolipitkäkarvainen kotikissa, on kastin alimpana. Mutta hyvin tämä kissalauma tulee keskenään toimeen.  :D
Enkä pelkäisi sen takia ottaa uutta kissaa etteikö nämä tuli toimeen keskenään. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Wilpertti 27.06.2011 klo 11:03:30
Meille taitaa tulla toinen kissa tässä vuoden sisällä, haaveissa olisi jo syksyllä saada toinen kissa taloon. Nyt juhannuksena kun oltiin Vilin kanssa reissussa ja tämä näki "ensimmäistä" kertaa muita kissoja (ei ole siis meillä ollessaan nähnyt muita kissoja), niin omat ajatukseni kissakaverista saivat vaan vahvistusta. Vili oli niin tohkeissaan muista kissoista, kovasti yritti hieroa tuttavuutta, vaikka mummin vanhat pojat eivät kovin innokkaita olleetkaan. Vili ei tuolla mummilassa ollessaan käyttäytynyt ollenkaan "huonosti", vaan oli aivan ihana kaikinpuolin. Sellaista turhautumisesta aiheutuvaa postien tai kirjojen syöntiä ei ollut lainkaan, ei myöskään yöllistä varvasjahtia tai yleistä nilkkoihin hyökkäilyä. Olin ajatellut, että tuo Vilin ajoittain ärsyttäväkin käytös johtuu nuoresta iästä, mutta kyllä se taitaa olla ihan vaan turhautumista ja tylsistymistä.  :-[

-Nyt ihan ensimmäiseksi pitää kuitenkin saada Vililtä pallit pois ja selviytyä siitä. Katella myös muuttuuko Vilin käytös pallittomana.

-Sitten pitää saada selvitettyä perheemme allergia/astmatilanne, ettei sitten käy niin, että piilevä astma voimistuukin toisesta kissasta. Ihan yllärinä tuli, että nyt minä itse jouduin astmatesteihin, mutta koska tunnen itseni terveeksi, en usko mitään löytyvän. Parempi kuitenkin varmistua myös vanhemman pojan osalta, tällä kun on ihan syntyjään ollut keuhko-ongelmia.

-Syksyn tullen selviää myös miten pärjätään taloudellisesti opintotuella. Kahden kissan kulut nyt on suuremmat ja riskit esim.sairastumisille kasvavat. Pakko ajatella tätäkin puolta.

Toinen kissa voisi olla nuori aikuinenkin, kunhan olisi lapsiin tottunut. Olen ajatellut, että juurikin sellainen "luovutaan lapsen allergian vuoksi" voisi olla meille oikein hyvä, mutta toki myös isompi pentu kävisi, esim. toinen nurkkiin jäänyt pahnanpohjimmainen. Olisi kuitenkin mukava, jos voisi tarjota kodin sitä oikeasti tarvitsevalle, pennuilla on kuitenkin paremmat mahdollisuudet löytää koti.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Rayyzz 27.06.2011 klo 15:10:44
Wilpertti, käyhän tarkistelemassa välillä katastrofiyhdistyksen ja eläinsuojeluyhdistyksien sivuja. Sieltä löytyy nuoriakin kissoja, jotka tulevat hyvin toimeen lapsienkin kanssa, mutta ovat vain syystä tai toisesta vailla perhettä ja kotia. :) Hienoa että sinulla on tuollainen ajatus antaa koti juuri sellaiselle kissalle joka sitä oikeasti tarvitsisi.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Layui 19.07.2011 klo 15:35:53
Me ollaan alettu harkitsemaan toisen kissan hankkimista, josta olisi sitten seuraa latelle kun syksyllä jatkan opiskeluja. Ja muutenki kaksi kissaa olisi sopiva määrä. Late on vasta puolivuotta joten vielä ei olla leikattu. Eli kannattaisiko toinen hankkia vasta leikkaamisen jälkeen. Siis toista uroskissaa ollaan mietitty, mutta leikattu naaraskin kävisi. Vai onko sillä mitään merkitystä ottaako ennen leikkausta vai jälkeen  ::) ?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 19.07.2011 klo 16:26:47
Voi olla että tulee herkemmin reviirijuttuja, merkkaamista, tappeluita yms. mutta toisaalta jos Late on puolivuotiaanakin "rauhallinen" niin ehkä toinen kissa ei tuo kilpailu. Vaikka sitten taas jos kissa on tarkoitus leikata pian niin miksipä ei hankkia kaveria vasta sen jälkeen. Tuskin kauheesti väliä  ;D Hyvin täällä on mennyt leikatun ja leikkaamattoman pojan kanssa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Rayyzz 22.07.2011 klo 12:25:21
Meilläkin Peto leikkautettiin vasta Miskan tulon jälkeen, eikä mitään ongelmia ollut. Meillä kävi myös pari kertaa hoidossa avon äidin ja siskon kissat, jotka olivat molemmat leikkaamattomia uroksia, eikä täällä päin ollut koskaan mitään merkkailua tai reviiritappelua. Ehkä Peto on vaan niin höhlä ettei tajua pitää huolta omasta alueestaan. :D
Mutta kun Late on vielä kuitenkin noin nuori, niin toisen kissan tulo ei varmaan olisi sille vielä mikään "uhka" vaan juurikin enemmän leikkikaveri. Jos alkaa paljon tulemaan merkkailua ja uhittelua niin ehkä siinä vaiheessa kannattaa tuota leikkausaikaa alkaa varailemaan, mutta jos teille tulee eteen joku sellainen katti jonka ehdottomasti haluaisitte ottaa, niin en pitäisi Laten leikkaamattomuutta esteenä. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Layui 22.07.2011 klo 13:38:28
Jep vielä on aika pentumaista meininkiä. Helposti kissaa etsiessä kuukaus jos toinenki hujahtaa.. :) Elokuussa jatkuu opiskelut ni olishan se kiva että ois kaveri ettei yksin tarvi olla. Late on kuiteki hereillä ollessaa tosi aktiivinen ja seurallinen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja sandra 20.09.2011 klo 15:13:48
Täällä on vakavasti harkinnassa toisen kissan hankinta. Alunperin tarkoitus oli etsiä Mandylle kissakaveri vasta myöhemmin, mutta aloin miettiä, että tyttö voisi olla hyvä totuttaa toiseen kisuun nyt nuorella iällä. Neiti on menossa tällä viikolla leikattavaksi ja sen jälkeen haluan antaa sen toipua rauhassa. Toisen kissan tulo taloon olisi ajankohtaista siis myöhemmin tänä vuonna tai ties vaikka pidemmänkin ajan kuluttua. Haluaisin Mandylle seuraksi kollin, joko luovutusikäisen tai hieman vanhemman. Mietintä eri rotujen välillä on vielä käynnissä, ja olenpa harkinnut myös kodin tarjoamista jollekin ihanalle rescue-kissalle. Rotukissaa hankkiessa sopivan kasvattajan ja pennun löytäminen kesti viimeksi useita kuukausia, joten odottelua voi olla edessä vielä pitkäänkin. On kyllä hirmu vaikea tehdä päätöstä eri rotujen väliltä, kun kaikki ovat omalla tavallaan niin ihania.  :-* Erityisesti olen mieltynyt ragdolliin, norskiin, siperiankissaan ja eurooppalaiseen. Voitte vain arvata, kuinka kissakuume nousee kasvattajien ja esy:jen nettisivuja selatessa. :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Layui 22.09.2011 klo 12:56:43
Täälläkin on nyt kulunut 2kk siitä kun päätin että toinen kissa tulee. Maatiaiskissaa olen etsinyt ja muutamat myyjän kanssa "jutellut" mutta on mennyt nenän edestä ne pennut.
Aika vaikea on hyvin hoidettuja löytää ja vielä suht läheltä kotia.
Taidan loppujen lopuksi päätyä toisen burman hankintaan :) Jotenki turvallinen vaihtoehto.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Toscana 22.09.2011 klo 14:09:46
Layui - koska huomasin, että olet Lahdesta niin voisiko jokin esy-kissa saada luotasi kodin ?

Täällä olisi omaa kotia kaipaavia
http://koti.phnet.fi/kodittomatkissat/   

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Ansi 22.09.2011 klo 15:15:47
Ja näin syksyllä tuolla esyllä saattaa olla runsaasti pentujakin jos nimenomaan pennun haluat. Ja esyllä hoitavat ne varmasti hyvin.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja gatis 22.09.2011 klo 20:03:07
^veikkaan, että moni esy ei tarkoituksella laita pentuja nettisivuille, joten kannattaa varmaan mennä käymään.

Itse suhtaudun hieman varauksella näihin yksittäisiin ihmisiin, jotka maatiaispentuja myyvät. Maatiaisten / kotikissojen pennuttaminen tarkoituksella -esyjen ollessa pullollaan kodittomia kissoja- on mielestäni kyseenalaista. Jos taas on kyse vahinkopentueesta, silloin jotain on jo lähtökohtaisesti pielessä, sillä vastuuntuntoisen omistajan kissat eivät juokse vapaana sikiämässä ja tauteja levittämässä.

[esyfloodausvaroitus] Esyn kissat ainakin teoriassa ovat hyvin hoidettuja. Perustoimenpiteistä luistelu on kuin ampuisi itseään jalkaan; itse ainakin mieluummin hoidan alkukaranteenissa olevan kissan giardian kunnolla pois kuin että myöhemmin joudun hoitamaan sitä pois aitauksen 20+ kissasta... Toki esyjäkin on moneen lähtöön ja parhaimmillakin voi virheitä sattua. Tämä nyt on täysin off topic, pyydän anteeksi, tämänpäiväinen esimerkki esy-ihmisten "hulluudesta": eräs esy-kaverini antaa ottaa omalta kissaltaan verta siirrettäväksi vakavasta anemiasta kärsivälle esyn kissalle. [/esyfloodausvaroitus]

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Fisu 22.09.2011 klo 21:00:33
Rekuilta kanssa löytyy niin pikkuisia kuin isompiakin kodin etsijöitä  ;):
http://www.rekkurescue.com/kissat_koditta.phpAihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pumpuli 23.09.2011 klo 12:46:42
^^ Lahdessa Päijät-Hämeen esy:llä on ollut viime aikoina kymmeniä pentuja mitä olen heidän sivujaan seurannut. Niitä näkyy myös heidän nettisivuillaan, mutta oletan ettei kaikki sijaiskodeissa vielä olevat ole ehkä vielä kerenneet sivuille. Pentuja tulee tällä hetkellä esyille kuitenkin niin paljon, ja ne toisaalta menevät nopeasti, ettei varmaan mikään esy pysy päivityksissä täysin ajan tasalla. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja janneUu 23.09.2011 klo 20:27:46
Käyn huomenna hakemassa Peijjoonille kaverin. Pikku poika maatiainen ja on vielä 17 vkoa vanha. Peijjooni on about 1,5 vuotta vanha, ehkä tulevat toimeen. Ainaskin muiden kissojen kanssa Peijjooni on innolla leikkinyt, tosin tunne ei ole ollu aina molemminpuolinen :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Layui 24.09.2011 klo 11:26:21
^^ Juu Päijät-hämeen esyllä oon käyny muutaman kerran, viimeksi 3vk sitten. Mutta kun meillä kaksi lasta (pian 5v ja 1.5v) niin se rajottaa jonkun verran. Ja tuntuu että monilla on ennakkoluuloja siitä että miksi kissaa ollaan ottamassa, kun on lapsiperhe kyseessä. Mutta eipä tässä mikään kiire ole.

Muutamaa sopivaa kysellyt mutta ne oli kerenny löytää jo uuden kodin. Tiuhaan oon sivuja kyllä selannut ja niin pennut menee kyllä tosi nopeesti. Paha mieli välillä tulee kun osa kissoista on ollu siellä jo monta vuotta  :(

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Toscana 24.09.2011 klo 12:23:48

Lainaa:
Paha mieli välillä tulee kun osa kissoista on ollu siellä jo monta vuotta  Surullinen


Sama täällä - vaikka kuitenkin on ajateltava, että kissalla on siellä esyn hoivissa parempi kuitenkin olla kuin taivasalla !

Se on valitettavan harmillista, että ihmiset yleensä haluavat ottaa pennun ja sitten nämä aikuiset kissat jäävät - ja mitä vanhempi kissa on, niin sitä varmemmin nille ei tarjota kotia.  Tässäkin kohtaa olisi "ennakkoluulojen poistokoneella" työtä !  Tuolla esyllä kuitenkin tälläkin hetkellä aivan ihania kilttejä, kesyjä nuoria ( ja vähän vanhempiakin ) aikuisia kissoja - toivoisi niin kovasti että saisivat sen oman loppuelämän kodin !  :)

Meille tuli esyltä n. 1,5 vuotta sitten seniori-ikäinen kissa ( iästä ei tarkkaa tietoa, mutta vähintäänkin 9 vuotta ja hyvinkin voi olla jo reilusti yli 10 vuotias )...yhtään päivää en vaihtaisi pois...niin rakastettavan ihana...sydämensulattaja !  :) 

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja elosalama 24.09.2011 klo 12:34:10
vaikka Minttu tulikin aikuisena, sain siitä aivan ihanan karvaturrin itselleni. Jostakin syystä perhe halusi luopua kattineitosestaan ja olen tosi tyytyväinen löytäessäni Apulan ilmoituksen ensimmäisten joukossa. Pahimmat kakruhaihatukset oli menneet ja nyt minulla on tällainen näppiskaveri tässä aina seurana, mamman oma pieni punainen :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja gatis 26.09.2011 klo 14:02:53
^mistäköhän noista "poistokoneita" voisi hommata...

Ihmiset ovat turhan hyvin sisäistäneet vanhan väittämän, että kissat kiintyvät paikkaan, eivätkä ihmisiin, eikä aikuinen kissa siten sopeudu uuteen kotiin (saatikka uusiin omistajiin). Tämähän nyt on ihan höpöhöpöä, ja monille ihmisille se jo hieman rauhallisempi aikuinen kissa olisi pientä pentua paljon sopivampi kaveri.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Layui 26.09.2011 klo 19:23:56
Niin ja silloin kun käytiin niin mulla oli tuo pienin lapsi mukana. Siihen heti kun astuttiin ensimmäiseen huoneeseen tuli kilppari tyttö iloisesti miukuen ja kehräten vastaan. Ei pelännyt yhtään kun siliteltiin.
Kysyin sitten siltä naiselta että käviskö tämä meille hän sit sanoi et "mitä enemmän kissa tykkää ihmisistä sen vähemmän toisista kissoista" :-/ Kyllä harmitti, sulonen tapaus oli tämä.
En tiiä pitääkö paikkansa, kun oon ollu kissanomistaja vasta niin vähän aikaa  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pumpuli 26.09.2011 klo 19:32:46
^ Varmasti poikkeus vahvistaa säännön, mutta jollakin tasolla olen ollut havaitsevinani, että arat kissat yleensä tukeutuvat muihin kissoihin ja sopeutuvat uusiin kissoihin usein jopa samantien. Kovin ihmisrakkaat ja ennen kaikkea kissat, jotka hakevat kovasti huomiota, saattavat näemmä ainakin joskus kokea toisen kissan kilpailijana ja jonain, joka vähentää hänen saamaansa huomiota. Ainakin Lahden esy:n työntekijöiltä olen kuullut, että usein kissat jotka eivät tule toimeen muiden kissojen kanssa ovat juuri todella ihmisrakkaita ja ns. superkesyjä. Omillekin aroille tunnun olevan joskus se vaihtoehto B jota vaivaudutaan katselemaan, ellei kissaseuraa ole tarjolla.  ::)

Kuvitelmat, että kissa leimautuu ympäristöönsä ovat kyllä täyttä roskaa! Toki kissa tuskin koskaan luottaa vaarojen arvioinnissa 100 %:sti ihmisen arvostelukykyyn, mutta kun viikko on mennyt ja uuteen paikkaan on sopeuduttu, kissa on ihan sama oma itsensä kuin ennen muuttoakin.

Muoks. Kollimme on kyllä aika kesy tapaus, ei nyt ehkä ihan ja pelkää hieman vieraita jne, mutta se tulee kyllä hyvin juttuun kissojenkin kanssa. Ei se kyllä vieraiden ihmisten anna koskea, mutta perheen kesken se on kesy.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja lara 28.09.2011 klo 12:46:54
Täällä taisi joskus olla joku kolmas kissa? -ketju, mutta se on vissiin siirtynyt arkistoon. Laitanpa siis tyhmän kysymykseni tänne, eikä kissan hankinta ole vielä ajankohtainen. ;D

Kysymykseni kuuluu siis, että miten kolmen kissan taloudessa hoidetaan kissojen silittäminen yhtä aikaa, jos silittäjiä on vain yksi. Kedi ja Kaitsu on sen verran huomionkipeitä ja silitysnarkkareita, että silityksiä pitää saada ehdottomasti samaan aikaan ja Kaitsu ei saa saada enemmän silityksiä kuin Kedi. Siitä herra pitää huolen puskemalla kaveria kauemmaksi musta ja tunkemalla silitettäväksi... Yhdellä ihmisellä kun on vaan kaksi kättä, ja näiden lapsosten kanssa se on välillä juuri ja juuri riittävästi. Onko mitään nerokkaita vinkkejä, miten saisi parhaiten hoidettua kolmen kissan silitykset kahdella kädellä siten, että yksikään kissoista ei ole saamatta silityksiä?  ;)


Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Ansi 28.09.2011 klo 13:26:38
^Onpa kysymys  ;D.

Meillä ei onneksi tuota ongelmaa ole, kun jokainen kissa hakee hellittelynsä ihan eri aikoihin. Meillä isompi ongelma on jos jokainen haluaa leikkiä juuri samaan aikaan ihmisen leikittämänä ja kaikki ihan eri leluilla ja itse sattuu olemaan ainoa ihminen kotosalla.

Ehkä sun pitää lara rakentaa joku robottikäsi kolmatta kissaa varten tai hommata sinne kotiin toinen silittäjä  ;).

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pumpuli 28.09.2011 klo 16:38:11
Aiemmat kissamme olivat ratkaisseet asiat tosi kätevästi, koska kukaan ei halunnut olla ihmisten kanssa, jos kissojakin oli tarjolla. Lähinnä sitten joku raukka, joka ei sillä hetkellä mahtunut mukaan, joutui tyytymään ihmisiin. Nykyisetkään kissamme eivät oikeastaan juuri koskaan oma-aloitteisesti halua hellyyttä. Pipari tosin saattaa tulla mukaan sohvalle/sänkyyn, mutta Maxie on niin arka ettei koskaan tule yhtä aikaa, joten ongelmia en synny. Näiden kanssa saa enemmän miettiä, että molemmat tulee huomioitua = Maxie suostuisi edes kerran päivässä tulemaan sängylle silitykseen. Sängyllä voi joskus harvoin olla kaksi kissaa yhtä aikaa ja silloin Maxie kyllä vaikuttaisi haluavan, ettei Piparia silitetä yhtä aikaa. Piparia ei tunnu haittaavan toisen läsnäolo, jos sitä edes välillä silittelee Maxien silityksen lomassa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja alexa 25.11.2011 klo 22:01:42
Meilläkin on tää kysymys nyt todella ajankohtainen... Tää keskustelu antanut kyllä varmuutta siihen että kaippa se toinen katti pitäis hankkia!

Kolli on nyt 6.5kk, pian leikattava ja sisäkissa. Kärsii selvästi virikkeiden puutteesta (vaikka kaikkea mahdollista viihdykettä sille on kyllä kehitetty) ja vaikka onkin koirakaveri niin uskoisin että olisi onnellisempi kissakaverin kanssa. Hankintaa ei viitsisi kauheasti viivyttää, sillä sitten saattaa olla ettei enää sopeutuisi niin hyvin toiseen kattiin. Käyn myös töissä ja koulussa, ja vaikka kissa viihtyy päivät nähtävästi mainiosti yksinkin, niin varmaan paremmin viihtyisi toisen kissan kanssa.

Kuitenkin, olen opiskelija ja tulen olemaankin vielä joitakin vuosia. Rahaa ruokkia kissat tulee kyllä olemaan, ja varmaan muuhunkin, mutta liikun paljon ympäriinsä ja kahden kissan kanssa tästä tulis toki vaikeampaa... Pitäisi löytää luotettava hoitaja/hoitopaikka täältä tai sitten ottaa aina kaksin verroin kantokoppia mukaan...
Lisäksi itseäni kiinnostaisi kovasti ottaa vanhempi kissa, mutta ehkä olisi kuitenkin turvallisempaa hankkia tuolle kaveriksi nuori / nuori aikuinen..?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 26.11.2011 klo 10:44:09
No jaa en nyt tiedä onko paljon vaikeampaa pakata autoon yksi tai kaksi kissaa vaikka toki esim. ruokaa pitää ottaa matkaa enemmän. Mutta on se kissakaveri kuitenkin kissalle yleensä sen verran tärkeä että mitäpä sitä ei tekisi kullanmurun takia  ::)
Toisaalta vanhempi kissa saattaa olla vähän kangistunut kaavoihin eikä jaksa pennun innokkaita leikkejä mutta toisaalta yhtä hyvin kissa ei tule toimeen toisen pennun kanssa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja muput 26.11.2011 klo 18:46:23
Kissa tykkää lajitoverista.  :) Hoitopolitiikka voi olla tosiaan ongelmallinen nm. kärvistelee ko. ongelman kanssa tällä hetkellä, mutta useinmiten asioilla on tapana järjestyä. Vaikkei meillä suurta ikäjakaumaa ole, on tuo nuoriso saanut iso Beben (6,5v) tassuihin vähän vipinää. Eikä pistä pahakseen.  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja pettta 26.11.2011 klo 18:58:55
Muputilla taisikin nyt olla v8 ?

Jaha meille on tulossa nyt alkuvuodesta neljäs kissa, innolla odottelen vauvvaa saapuvaksi, mutta vähän jänskättää noitten tyttöjen reagointi. Onneks on näitten toisiinsa totuttaminen ollut liiankin helppoa. Mutta silti se jänskättää.

Toinen on se että mites neljä kissaa kannetaan kopeissa? ;D hampaissa yks molemmissa käsissä ja selkään? Tai sit hankitaan kärrit :) Kun tykkään käyttää kaikki kissat kerralla lääkärissä. Ja kun kuljetaan pitkin maailmaa. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja muput 27.11.2011 klo 00:51:08
^Juu, näin on päässyt käymään.  :)

Mää oon alkanu harkita niittä rattaita. Varmasti ovat kätevä juttu!  :)
Meillä kun on ns. kuppikunnat, jokainen vieras katti otetaan "kunnan" yleisen mielipiteen mukaan vastaan. Isot pojat on selvästi sopeutuvaisempia, "jaksa" hötkyillä. Ensikotiaikaan se meni aina niin, että jos hoitokissa oli samanikäinen jonku oman kissan kanssa, siitä syntyi aina ressiä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja sipsu 28.11.2011 klo 08:48:05
Huoh, munkin täytyy nyt miettiä, että pitäisikö Nikille ottaa kaveri, kun Nöpö jouduttiin lopettamaan  :'(
He eivät kylläkään ollut mitään parhaimpia kavereita. Niki koitti leikkiä Nöpön kanssa ja Nöpö ei halunnut. Niki on kyllä koko ajan elänyt toisen kissan kanssa.

Muutenkin on sosiaalinen poika ja äitin pikku kinniäinen, mutta nyt tuntuu siltä kun Niki seurais mua ihan joka paikkaan ja hakis huomiota vielä enemmän kun normaalisti. :-/

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Eikkanen 29.11.2011 klo 21:22:42
Ajattelin nyt kysellä teiltä kokeneemmilta, jotka ovat kissoja toisiinsa totuttaneet.. Meillä asustaa 3v. kastroimaton birmakolli ja nyt on alkanut tuntua siltä että kaverin tarvetta olisi. Mietin uutta pentua ja yhtä kollipoikaa on jo tarjottukin. Tuli vaan huoli noista totuttamisvaikeuksista lueskellessani, että mahtaako aikuinen kolli tehdä pahaa pienelle?  :( Oma kissa on vielä tosi leikkisä ja aktiivinen, eli pennun seura voisi muuten olla loistava vaihtoehto, mutta huolestuttaa silti. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka näin itsekseen Eikka tosi "nössöltä" vaikuttaakin.. Kastroimaankaan en vielä haluaisi Eikkaa lähteä kun ei merkkaile eikä mourua, tai muutenkaan juuri osoita kollin oireita.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 29.11.2011 klo 21:35:49
Onko kissalla rekisteripaperit? Yleensä kasvattajat myyvät vain leikkautussopimuksella jossei kissa ole kasvatusta varten. Kissa kannattaa leikkauttaa ennenkuin kollin oireita ilmenee ettei vaan jää tavaksi.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Eikkanen 29.11.2011 klo 22:02:03
Kyllä on ihan rekisteripaperit ja kasvattaja nimenomaan pyysi olemaan leikkauttamatta kun ehkä haluaisi pennut tai kahdet teettää. Ei kyllä olla näyttelyissä käyty, koska Eikka on luonteeltaan sen verran ujo, että luulen stressaantuvan liikaa. Eli se varmaan niistä pentuhaaveista..toki yhdet pennut saa teettää ilman näyttelymeriittejä ja kasvatukseen hyväksyntääkin, mutta siihen se sitten jää..

Mutta niin, vastauksia kysymykseeni edelleen kaipaan..  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mintan 30.11.2011 klo 17:40:10
Huonossa tapauksessa pentu saa köniinsä, jos tuo tullessaan mukana esim. muitten kollien hajuja ja Eikka pitää sitä uhkana.
Hyvässä tapauksessa tutustuttamisessa ei ole oikeastaan yhtään vaikeuksia.

Aika vaikea sanoa, kun se riippuu niin paljon kissasta.

Itse pitäisi tosin ehkä tyttöpentua pienempänä uhkana, mutta silloin pitää vaan huolehtia tytön aikaisesta leikkaamisesta.

Myös miten tutustuttaa voi vaikuttaa lopputulokseen. Jos et ole varma niin mieluummin pidemmän kaavan kautta ja samaan tilaan ilman mitään väliestettä vasta, kun ei enää vieraat hajut tunnu pahemmin häiritsevän jne.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Eikkanen 30.11.2011 klo 20:45:07
Juup, meille nyt sit ensi viikolla tulee toinen kissa. Ei kylläkään se pentu mistä aiemmin kerroin, vaan 1-vuotias kollipoika. Saa nyt sitten nähdä  :o Sovittiin kyllä vanhan omistajan kanssa "palautusoikeudesta", jos eivät kerta kaikkiaan tule toimeen. Jänskättää!  :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja muput 30.11.2011 klo 22:40:01
^Toitsi kaikki menee hyvin!  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja kalimur 11.12.2011 klo 08:54:29
Meille tulee tammikussa toinen kissa ja jännittää jo kyllä valmiiksi, vaikka aivan ihanaa onkin. Ensisijaisesti tietenkin huolena on se, että tulevatko kissat hyvin toimeen...

Toiseksi pelkään sitä, että entä jos en kiinny siihen toiseen kissaan samalla lailla. Onko monilla ollut tällainen tilanne? Oletteko aina kuitenkin saanut hyvän siteen tulokkaaseen, vai onko ensimmäinen kissa aina se ehdoton ykkönen? Onko muuten monikissaisissa perheissä yleensä joku yksi suosikkikissa, vai ovatko kaikki yhtä tärkeitä?


Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 11.12.2011 klo 10:27:55
Jotenki mulla on vähän erilainen kiintymys Oliveriin kun se on mun ihan eka oma kissa ja elettiin jonkun aikaa ihan kahestaan. Molemmat kisut on tottakai rakkaita kullanmuruja enkä suosi toista sen enempää.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Eikkanen 11.12.2011 klo 11:30:30
Voi itku sentään, eilen tuli siis Eikalle karvainen kaveri ja kaikki vaikutti jo tosi hyvältä! Ihan ilman murinaa ja sähinää nuuhkivat toisiaan kuljetuskopan ristikon läpi ja uusi tulokas tuntui kotiutuvan hyvin. Uskalsin siis illalla päästää Pöksyn vapaaksi eteisen ja kylppärin puolelta tutustumaan Eikkaan ja koko asuntoon. Hiljaa siinä hiiviskeltiin ja kierreltiin tunnin pari ja mietin voiko näin helposti mennäkään, kunnes..en tiedä mitä olohuoneessa tapahtui mutta yhtäkkiä Eikka painaa pitkin seiniä ja ympäri kämppää Pöksy perässä. Katkaisin tilanteen ja suljin Pöksyn takaisin eteisen puolelle. Eikka tuntui toipuvan tästä nopeasti ja myöhemmin kokeilin uudelleen, Pöksy näki Eikan heti kun avasin eteisen ja keittiön välisen oven, ja säntäsi saman tien kimppuun ja Eikka tietty paniikissa karkuun. Pöksy vietti yönsä kylppärissä ja Eikka sängyn alla. Jossain vaiheessa aamulla uskaltautui mun viereen mutta heti kun toisen naukuna kuului oven takaa pakeni takaisin sängyn alle. Ei uskalla syömään eikä hiekkalaatikolle, koska nämä ovat keittiössä..  :'( Mitä mä teen?! Pitääkö vaan antaa niiden selvittää välinsä ja olla sekaantumatta? Itkettää ihan kauheasti, koska rakas kärsii mun takia ja toinen itkee tuolla eteisessä.. :'(

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 11.12.2011 klo 11:45:58
Onko Feliway seinässä? Sitä kannattaa kokeilla. Sitten vaan rauhallista tutustumista. Pitäähän kissojen selvittää välinsä mutta rajansa kaikella, jos alkaa silmät lentelemään päästä niin ei sekään ole hyvä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Eikkanen 11.12.2011 klo 11:54:12
Sitä Feliwayta täytyy kyllä kokeilla. Mutta miten ton raukkaparan saa houkuteltua tuolta sängyn alta ja enhän mä voi tuota toistakaan loputtomiin tuolla eteisessä pitää.. :'(

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 11.12.2011 klo 12:05:12
Maanittelulla, ruualla ja leikillä. Molemmat kissat vaikka narun päähän ja sitten lähietäisyydelle. En tiedä auttaisiko jos kissoje leikittäisi samaan aikaan..?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Eikkanen 11.12.2011 klo 13:16:08
Sain houkuteltua Eikan astialle ja syömään kun siirsin kaikki olohuoneen puolelle. Saman tien kyllä pakenee piiloon kun avaan eteisen oven, vaikken todellakaan ole Pöksyä päästänyt eteisestä pois. Mutta ehkä tää tästä, hiljalleen. Arvasin kyllä että Eikka varmasti pelkää uutta tulokasta alkuun, koska on semmonen ujo ja arkajalka, mutta että näin paljon.. Tuntuu pahalta.  :(

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Leelou 11.12.2011 klo 14:45:12
Täytyy myöntää, että Matilda on omista kissoista edelleen vähän rakkaampi. Kun se tulee tähän työtuolin viereen ja kurottaa etutassulla reiteen, että ota syliin. Ja sitten jää siihen kehräämään ja työntää pään kainaloon. Matilda oli aluksi arka, mutta sitten kun se alkoi luottaa niin se luotti saman tien jotenkin täysillä.

Silun kanssa on henkisesti ehkä ollut vähän haastavampaa se, että sille ei yksinkertaisesti ihmisseura tunnu olevan ole niin tärkeää, vaan se on enemmän kissojen kissa. Mutta hiljalleen se kuroo suloisuudellaan välimatkaa kiinni, ja onhan se palkitsevaa kun alussa aina karkuun pötkinyt kisu tunkee nyt vessaankin mukaan jos on rapsutuspäällä. Ihaninta tässä on silti ollut katsoa, miten tytöt touhuilevat keskenään ja miten paljon sisältöä kissakaverukset tuovat toistensa elämään.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja muput 11.12.2011 klo 16:32:38
kalimur, voisin sanoa, enkä paljoa valehtele, että jokaiseen kissaan on omanlaisensa kiinteä ja syvä side. Mutta kuitenkin se syvin side on varmasti Ladyyn, joka on meidän ensimmäisistä yhteisistä 2 kissasta toinen. Miehelle oli Ladyn veli tärkein ja rakkain, mitä ollaan juteltu, ei kehenkään toiseen kissaan ole sellaista sidettä kuin Rebeliin oli.

Leelou, meidän Badding on vieläkin sellainen, että ihmisseura on toissijainen juttu kissaseuraan nähden. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mintan 11.12.2011 klo 16:36:35
Kyllä mä oon huomannut että mulle ainakin meillä on "esikoiset" ja vauva. Topi ja Tessa on meillä ollut jo yli puoli vuotta, joten niiden kanssa on ehtinyt kehittyä ihan erilainen suhde kuin Minttuun, joka on ollut alle 2kk. Tytöt on ihania mussukoita, mutta kyllä se Topi on se mamin sylivauva, Mun kissa. Tessa vaikuttaa olevan enemmän isin kainalokisu ja Minttukin vaikuttaa olevan isin tyttö. Toki kaikki saa paijata kaikkia, mutta Topille mun syli on se paras.

Kaikkia silti rakastan, mutta Topin puuttumisen huomaisin ekana.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja henni 11.12.2011 klo 17:30:49
Mullahan on Nikki ollut pennusta asti. Se oli mulla vuoden verran yksinään, kunnes Nuno tuli sen kaveriksi. Nemo taas liittyi perheeseen vasta tämän vuoden alussa. Vaikka mä kaikkia kisujani rakastan enemmän kuin mitään muuta, niin kyllä mun rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että Nikkin kanssa meillä on ihan erityinen side. En tiedä johtuuko se välttämättä siitä, että se on se ensimmäinen kissa, koska yhtä hyvin samanlainen side olisi voinut kehkeytyä muidenkin kanssa, mutta Nikki vaan nyt on semmoinen mamman mussukka ja enemmän mun kissa kuin nämä muut. Se ei kuitenkaan tee muista yhtään vähemmän rakkaita :)

Edit: Esim. mun äiti varmaankin pitää Nunosta eniten, sillä Nuno on jo siitä lähtien kun se ensimmäisiä kertoja oli äidin luona hoidossa, siis mummulassa, ottanut mun äidin vähän kuin omakseen :) Se tykkäsi jopa niin paljon olla mummulassa, että juoksi sängyn alle mua karkuun kun tulin sitä hakemaan. Nikki taas oli siellä useimmiten omissa oloissaan ja kovin ei-Nikkimäinen.
Ja varmasti kun Nuno tykkää äidistä niin paljon, niin äitikin tykkää siitä :) Kai se on ihan luonnollista ottaa "suosikikseen" se, jolta saa eniten huomiota ja hellyyttä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja muput 11.12.2011 klo 23:11:38
Olin oikeastaan jollain tavalla yllättynyt, kun miehen kanssa tuli puhetta, että keiden kissojen puuttuminen tuntuisi kaikkein pahimmalta. No, mulla tietty se Lady, mutta tämän lisäksi Meme ja Nancy. Vaikka ne ovat tulleet vasta toukokuussa. Noissa kahdessa on sitä jotain. :) Siinä mielessä olen yllättynyt, koska mä olen ns. syyllinen siihen, että tuo parivaljakko adoptoitin. Isäntä ei tuntunut ehkä niin messissä olevan.  ;D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Noona 15.12.2011 klo 17:39:36
Se on nyt päätetty, meidän perhe kasvaa yhdellä kisulla viimeistään vuodenvaihteessa, vaikka Anni onkin siinä vaiheessa ollut meillä vasta pari kuukautta.

Päätös oli hankala, mietin kissanpentuja katsellessani että mitähän se Anni tykkäisi jos uuteen kotiin tulisikin uusi pikkuinen näin äkkiä.
Mutta toisaalta, kaikki merkit seurankipeydestä kisumme täyttääkin jo tässä vaiheessa (on siis rescue-kissa, tullut monen kisun häkistä, ollut aina toisten kissojen kanssa), joten miksikäs sitä lykkäisi? Etenkin kun löysimme erittäin ihanan kaveri ehdokkaan samasta kissakodista, josta Annabellakin on tullut.

Aiettä, tekisi mieli vain mennä hakemaan se pikkuinen kilpparipallero sieltä nyt heti tänne halittavaksi  :-* Mutta pentuosastolla on flunssakierre käynnissä, enkä tänään vanhaa raapimispuuta kissatalolle roudatessani edes meidän tulevaa pikkuista päässyt katsomaan :(

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kattimatti08 03.01.2012 klo 13:53:53
Itse olen mietiskellyt tuota toisen kissan hankintaa, en nyt vielä niin kovin vakavasti kuitenkaan, toistaiseksi. Antsa tuli meille/mulle noin vuosi sitten ja on nyt noin 4 vuotias. Keskustelin toisen kissan hankinnasta eläinlääkärin kanssa vähän aikaa sitten ja hän oli sitä mieltä, että ei pitäisi ottaa toista kissaa. Hän sanoi, että kissa ei ole laumaeläin eikä kaipaa toista kissaa, eri asia olisi jos olisi samasta pentueesta tai pienestä asti yhdessä. Voi kyllä olla ettei Antsa niin toisista kissoista välitä, ainakin hoitokodissa näytti siltä. Mitä mieltä olette?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 03.01.2012 klo 14:30:15
Tietty toiset kissat on enemmän erakkoja kuin toiset mutta aika harvassa tapauksessa kissakaveri olisi ehdottomasti huono asia.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja muput 03.01.2012 klo 17:54:34
Jokainen kissa on yksilö ja olen samaa mieltä siinä, että erakkokissoja on. Olen luovuttanut yksittäisiä hoitokissoja ainoaksi kissaksi, koska se kamu ei ole ollut tarpeellinen tai sitten ei olla sopeuduttu toisiin katteihin. Ja ovat nyt onnellisia huomionkeskipisteenä.

Badding muutti meille nuorena aikuisena ja oli sitä ennen elellyt lähes 2 vuotta ainoana kissana ja nyt jos tilanne tulisi, että iso Bebestä joutuisi luopumaan, ehdottomasti toisen kissan kaveriksi. Tulisi yksinään toimeen joo, mutta kyä kaveri tekee siittä onnellisemman. Lady on ainoa, jonka näkisin ainoana kissana. Ei sillä varsinaisesti kissalaumaa vastaan ole, se vain viihtyy parhaiten omassa seurassa (ja ihmisen tietty  :D).

Me ollaan aina ajateltu, että kissalla kuuluu olla saman eläinkunnan edustaja kaverina, vaikkei se laumaeläin olekaan.On siitä toisesta lajin edustajasta kuitenkin vähän seuraa toiselle, esim. työpäivien aikana.  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pokkeli 03.01.2012 klo 18:16:28
Keskustelin toisen kissan hankinnasta eläinlääkärin kanssa vähän aikaa sitten ja hän oli sitä mieltä, että ei pitäisi ottaa toista kissaa. Hän sanoi, että kissa ei ole laumaeläin eikä kaipaa toista kissaa, eri asia olisi jos olisi samasta pentueesta tai pienestä asti yhdessä.

Erikoinen kommentti eläinlääkäriltä. Tuli sellainen olo, että eipä taida kyseinen eläinlääkäri olla koskaan omistanut kissaa saati kahta. Itse ainakin näkisin, että ainoan kissan omistaja joutuu (tai saa, miten sen nyt haluaa ottaa) panostamaan kissansa virikkeellistämiseen huomattavasti enemmän kuin useamman kissan omistaja pitääkseen kissansa mieleltään virkeänä ja tyytyväisenä. Kissa on kuitenkin älykäs eläin, ja yksilöstä riippuen joko passivoituu tai alkaa keksiä ihmisen kannalta usein epämieluisia "projekteja" tylsistyessään. Poikkeuksia toki löytyy, mutta uskaltaisin väittää, että pääsääntöisesti kissa hyötyy lajitoverin seurasta. Tällä foorumillakin on tästä monia hyviä esimerkkejä. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kattimatti08 03.01.2012 klo 19:02:09

Pokkeli kirjoitti 03.01.2012 klo 18:16:28:
Keskustelin toisen kissan hankinnasta eläinlääkärin kanssa vähän aikaa sitten ja hän oli sitä mieltä, että ei pitäisi ottaa toista kissaa. Hän sanoi, että kissa ei ole laumaeläin eikä kaipaa toista kissaa, eri asia olisi jos olisi samasta pentueesta tai pienestä asti yhdessä.

Erikoinen kommentti eläinlääkäriltä. Tuli sellainen olo, että eipä taida kyseinen eläinlääkäri olla koskaan omistanut kissaa saati kahta. Itse ainakin näkisin, että ainoan kissan omistaja joutuu (tai saa, miten sen nyt haluaa ottaa) panostamaan kissansa virikkeellistämiseen huomattavasti enemmän kuin useamman kissan omistaja pitääkseen kissansa mieleltään virkeänä ja tyytyväisenä. Kissa on kuitenkin älykäs eläin, ja yksilöstä riippuen joko passivoituu tai alkaa keksiä ihmisen kannalta usein epämieluisia "projekteja" tylsistyessään. Poikkeuksia toki löytyy, mutta uskaltaisin väittää, että pääsääntöisesti kissa hyötyy lajitoverin seurasta. Tällä foorumillakin on tästä monia hyviä esimerkkejä. :)Niin minustakin se oli erikoinen kommentti mutta tottakai sitä jotenkin olettaa että ihminen tuossa asemassa kyllä tietää ja ajattelin sitten että unohdampa samantien sitten sen miettimisen. Mutta pitää nyt vielä punnita uudelleen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mozzis 03.01.2012 klo 19:04:48
Oijoijoi, Kattimatti! Kuulostaapa niin ikävältä eläinlääkärisi kommentti! En ole mikään kissamaisteri tms, mutta en voisi enää kuvitellakaan, että mulla olisi vain yksi kissa :). Uni kyllä oli tyytyväinen ainokaisena kissana, mutta nyt kun Mimosa on ollut kissakaverina (eli siskona ;)) jo yli vuoden niin kyllä ne on niiiin somia yhdessä :). Rakastin Unia yli kaiken, mutta minä en ole kissa, en osaa nuolla sen turkkia, en osaa kommunikoida kissojen tavoin, enkä osaa painia sen kanssa. Joten ihanaa, että se voi toteuttaa kissamaisia piirteitään Mimosan kanssa!

Joka päivä katselen noita rakkaita karvaturreja ja olen niiiin tyytyväinen, että hankin siskon Unelle :). Ne nahistelevat keskenään, kun laitan ruokaa kuppeihin ja sitten alan siirtämään kuppeja lattialle, ne kipittävät kylki kyljessä omille kupeilleen <3. Ja on ihanaa katsella, kuinka toinen kyttää tilaisuutta yllättää toinen ja hippaleikki alkaa :). Voi että kuinka olenkaan ra-kas-tu-nut. Ja kissat vaikuttavat siis onnellisilta yhdessä. Tietenkin jotkut kissat voivat sitten olla erakkosieluja.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Toscana 03.01.2012 klo 19:20:36

Lainaa:
Kissan vaistonvarainen käytös

Kissa hakee laumaansa, joko muita kissoja tai ottaa omistajan kissakaverikseen. Tutkimus 700 kissasta USA:ssa: saman talouden kissoista 71% leikkii keskenään, 66% nukkuu yhdessä, 58% nuolee toisiaan.Lainaa:
Kissa useimmiten nauttii pieneen populaatioon kulumisesta, yhdestä tai kahdesta kaverista.


Molemmat lainaukset täältä

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pumpuli 03.01.2012 klo 19:39:31
^Omalta osaltani voin ainakin sanoa, että nykyisillä kissoillamme on vuoden ikäero, eivätkä ne ole tunteneet pennusta saakka. Silti ne tekevät kaikkia kolmea, eli leikkivät, nukkuvat ja nuolevat toisiaan. Samoin jo edesmenneet kissamme leikkivät ja nukkuivat keskenään, paremmat kaverukset myös pesivät toisiaan. Neljän kissan laumasta kaksi tuli huonommin toimeen ja ne eivät tehneet mitään edellämainituista toistensa kanssa, muiden kanssa kyllä. Yleensäkin kissat oppivat vähintäänkin sietämään toisiaan, olettaisin että aika harvassa ovat kissat, jotka eivät tule muiden kanssa juttuun. Sekin saattaa johtua arkuudesta, eli kissa pelkää muita kissoja, ei etteikö kissa sinänsä nauttisi seurasta. Varsinkin isommissa populaatioissa arka joutuu helposti kiusatuksi.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Toscana 03.01.2012 klo 21:10:51
^ Joo, omakin edellinen pointtini siis oli tarkoitettu vastaväitteeksi Kattimatti08:n eläinlääkärin hivenen arvelluttavaan lausuntoon, ettei kissa ole laumaeläin, eikä kaipaisi toista kissaa kaveriksi.  Täälläkin on niin monia hyviä esimerkkejä siitä, kuinka kissa on onnellisin kun sillä on kissakaveri.  :)

Toki poikkeus vahvistaa säännön eli kaikille kissoille laumassa / porukassa eläminen ei ole se paras vaihtoehto - joillekin on parasta olla vain se perheen ainoa.  Mutta Antsa-kissankin tapauksessa varmasti ajatus kissakaverin ottamisesta riippuu paljonkin siitä miten kissa on aikaisemmin tullut toimeen muiden kissojen kanssa vai onko aina ollut ainoana kissana.  Pohdittavana myöskin, että ottaisiko toisen aikuisen kissan vaiko pennun. 


Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kattimatti08 03.01.2012 klo 21:40:42
Antsan menneisyydestä ei ole tietoa kun on löytökissa. Mulla on ollut ainoana kissana. Jos ottaisin toisen kissan ottaisin ehdottomasti toisen löytökissan, siis aikuisen. Ja luultavasti tyttökissan. Miten voisin nähdä Antsasta niitä merkkejä, että kaipaako se jotakin? Antsa on aika huomionkipeä ihmisiä kohtaan ja välillä tuntuu ettei itsellä riitä energiaa tarpeeksi. Antsa joutuu olemaan yksin kun olen töissä, mutta koskaan ei ole mitään pahojaan tehnyt. Tottakai yritän sitten olla seurana ja leikittää kun tulen kotiin. Kyseessä on todella kiltti kainalokaveri.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja lara 04.01.2012 klo 09:57:14
Mulle se, että Kedi halusi jatkuvasti huomiota ja mikään leikittämisen määrä ei riittänyt, oli merkki siitä, että kissakaveria kaivataan. Ja niinhän se oli, pojat oli kuin paita ja peppu, toisilleen tärkeimmät maailmassa. Kedi siis vaan kuljeskeli ympäri asuntoa ja naukui.

Nyt, kun Kaitsun poismenosta on aikaa vähän reilu kuukausi, on tilanne erilainen. Kedi leikkii jonkin verran itsekseen, mutta mun kanssa se ei leiki enää ollenkaan. Se nukkuu paljon, ja aktiivisuustaso on romahtanut. Se nukkui aiemminkin aika paljon (ja Kaitsu nukkui kissaksi todella vähän), mutta kuitenkin paini ja leikki Kaitsun kanssa monta kertaa päivässä.

Jos kissa vaikuttaa siltä, että sen elämästä puuttuu jotain, niin suosittelen kaverikissan hankintaa. Nuori aikuinen voi olla hyvä valinta, 1-2-vuotias. Kaitsu oli 8 kk kun se muutti meille, ja vielä aika pentu, ja vasta ihan viime aikoina sen käytös muuttui vähän aikuisemmaksi. :) Kaitsu oli sairastuessaan vajaa 2,5-vuotias.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pumpuli 04.01.2012 klo 10:30:44
^Meillä Pumpulissa oli yksin jäädessään ihan nuo samat merkit. Jos kaveria ei ole aiemmin ollut, on tietysti hankala hahmottaa, kuinka aktiivinen kissa voisi olla.

Tietysti kissoillakin on kemiansa, toiset tulevat paremmin juttuun kuin toiset, mutta valtaosa oppinee ajan kanssa pitämään ja jopa nauttimaan toisistaan (vaikkeivat olisi pennusta asti yhdessä olleetkaan). Meilläkin kissojen suhde on kehittynyt ajan kanssa entistä paremmaksi, vaikka ne alusta asti ovat tulleet keskenään toimeen, eikä missään vaiheessa ole ollut riitaa tms.


Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja katijee 16.01.2012 klo 12:07:26
Täälläkin harkitaan toista kissaa... Sulo on nyt n. 5,5kk "vanha" leikattu kolli :) Ollaan parin viikon sisään muuttamassa uuteen omaan asuntoon,  jolloin kissan ottaminen mahdollistuu  ;)
Haluaisin kovasti ottaa hesyltä (aikuisen) kissan, koska haluaisin olla avuksi. Ja aikuista mietin siksi, että sitte tietää luonteesta jo jotain, eikä tarvi sterilisointia jännätä.
Mitenkä luulette että Sulo tulisi aikuisen katin kanssa toimeen, siis iän, sukupuolen jne. perusteella? Tyttöä olin ajatellut, mutta ei sillä sukupuolella niin kauheasti väliä ole :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja muput 16.01.2012 klo 23:31:24
Yksilöllistähän se tietty on, mutta kerta Sulo on nuinki nuori, tuskin hällekään sillä sukupuolella on väliksi. Tietty narttu on aina välillä se ns. varmempi nakki, mutta hyvin kollitkin tulevat toimeen. Meillä nartut on tarkempia kavereistaan, kollit on taas sillä asenteella, kunhan ei omalle tontille pukkaa "tappeleen". Aikuiselle kissalle tietty jännä paikka uusi koti ja nuori kaveri, mutta voisi kuvitella, ettei mitään hässäkkää ilmenisi.  :) Eiköhän Hesyltä joku kiva kamuttaja löydy!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 17.01.2012 klo 10:10:52
Riippuu aika pitkälti kissoista sekä mm. kuun ja tähtien asennosta että miten tulevat toimeen. Itsellä on kaksi leikattua poikaa ja kämppiksellä leikkaamaton tyttö ja tulevat kaikki vallan mainiosti toimeen keskenään. Chanel oli taas edellisessä kodissa saanut tytöltä jatkuvasti turpiin ja siksi kotia vaihtoikin.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nipsu 17.01.2012 klo 17:55:59
Täälläkin vakaassa harkinnassa toinen kissa :) Facebookissa paikallinen kissahoitola "mainostaa" välillä kotia vailla olevia löytökissoja, ja tänään koin äkkirakastumisen... Kaikki kissat ovat ihania, mutta tämä nuori tyttökissa oli jotain sellaista, että kun näin kuvan,tiesin että se on minun  :D

Toinen kissa ei ole edes ollut harkintalistalla, mutta tämän nähtyäni tiesin, että tämä kuuluu meille... Vielä on ensi viikon torstaihin saakka oikealla omistajalla aikaa ilmestyä hakemaan kissaa, jos omistajaa ei ilmaannu niin se on meidän :) Harvoin sitä toivoo ettei kissan omistaja hae kissaansa...

Kissa on nuorehko narttu, kokonaan raidallinen. Äkryhän on raidallinen muuten mutta valkoinen vatsapuoli. Jokin tuossa kissassa sykähdytti niin valtavasti  :-*

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mintan 17.01.2012 klo 18:00:48
^Mäkin olen ollut tuossa tilanteessa, jossa toivoo, ettei omistaja hae kissaansa. Mun onneksi ei hakenut ja saatiin ihana Minttu meidän laumaan :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nipsu 17.01.2012 klo 18:35:20
Kiva, että on kohtalotovereita  :) Tunsin jo itseni huonoksi ihmiseksi kun toivon että suloista pikkukissaa ei kaivata...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja katijee 18.01.2012 klo 20:39:15
Tuli äsken muuten semmonen hölmö kysymys mieleen, että tarviiko kissat omat ruoka- ja juomakupit vai syökö ne ihan sekasin kaikista kupeista?  :-[ Olin jotenki automaattisesti ajatellu, et omat pitää olla mut aloinpahan miettimään. Kun jos on eri ikäiset kissat niin sittehän pennulla on penturuokaa ja aikuisella aikuisen ruokaa, niin osaako ne sitten syyä omista kipoista vai tuleeko siitä onkelmaa?  :-?

Nyt tosiaan kun on vasta yks kissa, niin en oikein tiiä...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 18.01.2012 klo 20:59:32
Riippuu vähän kissoista. Itsellä on kaksi kissaa ja molemmilla omat ruokupit. Chanel on sellainen possu että syö kyllä kaiken ruuaksi laskettavan joten ruokailut hoidetaan valvonnassa. Muuten Chanel varmasti söisi Oliverinkin ruuat.Vesikuppi on yhteinen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mintan 18.01.2012 klo 22:12:05
Meillä on omat kupit ja nuorin kissa syö vielä metrin päässä kahdesta muusta, jotta toiset saa syödä ilman murinoita. Topi ja Tessa tosin varmaan söis samastakin kupista, jos siihen mahtuis eikä oo jotain superherkkua, jota pitää suojella.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja hannaemilia 18.01.2012 klo 22:18:09
Täällä myös pojilla omat ruokakuppinsa ja yhteinen vesikuppi. Ruokailuhetket tapahtuvat valvovien silmien alla  ;) Etenkin aamuisin, jolloin laitan molemmille vitamiineja ruokien sekaan. Välillä on vaikeaa kontroloida kumpi syö mitäkin.. monesti toinen söisi enemmän aamuisin ja toinen enemmän iltapäivisin..pysy siinä sitten mukana  :o
Tällä myös kärsitään lautaskateudesta ja kaikista kivointa on kun voi kesken ruokailun vaihtaa päikseen kuppeja  ::)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja kisumamma 19.01.2012 klo 08:21:36
Mä oon vähän huono emäntä, mutta ei ole omia kuppeja.

Laitan pennuille usein kaksi kuppia, koska ovat niin nälkäisiä, mutta jos laitan pussiruokia, ne tulevat ihan satunnaisessa järjestyksessä, toiseen kuppiin toisenlainen ja toiseen toisenlainen pussi. Vaihtavat kuppeja joka tapauksessa. Laku saa omaan kuppiin Renal-ruokaa ja se syö tällä hetkellä patterin päällä ja sen ruoka kerätään lopuksi pois, jotteivät pennut syö. Neppi ei halua syödä muiden kanssa, joten se tulee paikalle kun muut ovat menneet. Se valikoi itse, syökö renalia vai penturuokaa (luin jostain, että yli 7v kissa tarvitsee jo ph-nostetumpaa ruokaa, joten Nepille ei ole haitaksi, vaikka osa ravinnosta on renalia). Laku taas käy välillä popsimassa penturuokia, mutta koska se on aika hyvävointinen, en pidä suurena haittana.

Tuore broileri tulee aina yhdellä ihmisten ruokalautasella ja kissat hakevat siitä paloja.

Nämä eivät riitele ruuasta, molemmat isot ovat alipainoisia ja pentujen täytyy syödä paljon, joten jos ruokaa on liian vähän, sitä annostellaan lisää.

Minusta kuppitilanne riippuu ihan kissojen luonteesta, siitä, onko erilaiset ruokintatarpeet yms.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja muput 19.01.2012 klo 10:43:02
Yhteiset kipat on meilläkin. Tai siis pennuille omat yhteiset ja aikuisille omat yhteiset.  :) Aikoinaan kun Lady ja Rebel muuttivat meille, me viimeseen asti yritettiin opettaa ne omille kupeilleen. Osasivat mennä omien kuppiensa luokse venaan safkaa ja söivät niistä, kunnes katsahdit muualle pari sekuntia ja jo oltiin varkaisilla.  ;D Sit kun Badding tuli, todettiin, että ihan turha yrittääkään kaikille omia kippoja.  :) Vesikipat on myös yhteisiä.  :) Mutta makuasia ja riippuu kissoista.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Fisu 22.01.2012 klo 22:03:55
Meillä on 3 kissaa ja kolme kuppia. Syövät mistä syövät : Mimmi jengin bossena syö kaikista, Elli maailman nälkäisimpänä pentuna syö ekasta mahdollista kiposta ja jatkaa toisesta jos ei nälkä vielä mennyt ohi ja Börje sitten ruokailee mitä jäljelle jäi. Vesitelineessä 2 kipoa yhteiseksi. Toimii meillä, jotenkun saa se viimoisenkin evästä ruoka-aikaan  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nipsu 25.01.2012 klo 18:27:32
Eläinhoitolasta tuli viestiä, että kissan voi hakea!!! Omistajaa ei ole ilmaantunut, joten kisu tulee meille <3 <3 . Huomenna käydään kattomassa sitä, ja lauantaina haetaan, että kerkiää laittaa paikat kuntoon.

Feliway-haihdutin on nyt seinässä, kerkiää pari päivää vaikuttaa ennen uuden kissan tuloa. Semmonen tuli mieleen, että mistä tietää että tuo haihdutin toimii? Haiseeko se omaan nenään millekään? Kuvittelin että siihen syttyisi valo tjsp.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mozzis 25.01.2012 klo 18:40:18
Ei feliway muistaakseni juuri tuoksu. Se kai vähän lämpenee eli siitä huomaa, että toimii ja olin haistavinani juuri sen muovin lämpenemisen. Onnittelut uudesta tulokkaasta! :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nipsu 25.01.2012 klo 18:44:26
Juu lämpimältä tuo tuntuu, eli kai se sitte toimii  :) Kiitos  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nipsu 26.01.2012 klo 19:49:40
Käytiin katsomassa kissaa, ja olihan se suloinen ku mikä  :-* . Kävi vaan niinkuin pelkäsinkin, että kaikki ne kissat olivat mun mieleen... Etenkin tämän meille tulevan kissan "kaveri", joka naukui häkissä ja halusi huomiota ja hoitamista... Aaargh... Taitaisi olla Äkrylle liian kova pala, jos taloon tulisi samalla kertaa kaksi uutta tulokasta...???

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja olde 27.01.2012 klo 07:27:44
Juu se on vaarallista käydä paikanpäällä katsastamassa, helpompi olisi kun voisi tilata kotiovelle :D

Onnea tulokkaasta! Ja kyllä feliway varmasti toimii jos tuntuu lämpimälle. Ei syty valoa, eikä ainakaan minun nenääni tuoksu.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja henni 27.01.2012 klo 12:49:39
Meillä Feliwayhin ainakin kerääntyi pölyä, joka loppujen lopuksi oli tahmeaa siinä Feliwayn pinnalla, että kyllä sieltä jotain höyryjä tuleepi :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nipsu 27.01.2012 klo 13:36:00
Taisi yksi tulokas muuttua kahdeksi, vahvasti alkaa näyttää siltä  ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Toscana 27.01.2012 klo 13:52:41
Hienoa vaan, jos annat kodin peräti kahdelle kodittomalle kissalle !  :)

Voisi kyllä ajatella, että kahden ottaminen samanaikaisesti ei olisi sen suurempi "rasite" Äkrylle, kuin sen yhden ottaminenkaan.  Hyvinhän se voi mennä niin, että nämä kaksi, jotka ovat jo kaveruksia keskenään, kaveeraavat jatkossakin keskenänsä ja Äkry saa vain paremmin olla rauhassa nuorison melskeeltä.    :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nipsu 27.01.2012 klo 14:00:19
Näinpä, mukava kuulla rohkaisua  :) Ehkä kaikki sujuu paremmin, kun minä en hermoile!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja lara 27.01.2012 klo 16:41:23
Kannattaa yrittää olla hermoilematta. Ikävä ja mukava asia sun dilemmassa on ollut se, että koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Jos kolmen kissan kanssa tuntuu hankalalta, ei voi suoraan vetää johtopäätöstä, että vain yksi uusi kissa olisi ollut helpompi sulattaa. Hienoa, että uskalsit tehdä päätöksen, helppo se ei varmastikaan ole ollut. Niin monta muuttujaa ja mistään ei voi olla varma. Täällä pidetään peukut ja isovarpaat pystyssä, jotta kaikki menisi hyvin. Silmänräpäyksessä se tuskin menee, ja Äkry varmaan vetää herneen nenään, mutta se kuuluu asiaan.

En yhtään tiedä, minkä ikäinen Äkry on, mutta oma kokemus on se, että n. 2-vuotias kissa veti välillä herneen nenään ja sai tarpeekseen, kun n. 1-vuotias kissa riehui ja riekkui eikä antanut vanhemman nukkua rauhassa kauneusuniaan. Kaitsu oli viimeisiin päiviinsä asti toisinaan kunnon maanvaiva ja olisi halunnut leikkiä Kedin kanssa just silloin kun hän olisi halunnut, ja sen vuoksi olin aika pitkälle suunnitellut kolmannen kissan hankintaa. :) Ikä vähän vähensi Kaitsun leikki-intoa, mutta se oli paljon innokkaampi leikkijä kuin Kedi oli.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja muput 27.01.2012 klo 16:42:25
Onnea jo etukäteen perheenlisäyksestä!  :) Minäkin aattelisin niin, että kun ottaa jo ennestään keskenään olevat kaverit, heille on tukea toisistaan kotiutumisessa ja jo kotona asusteleva kisutin saa olla sillai rauhassa.  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nipsu 27.01.2012 klo 19:18:29
Kiitos teille, toivotaan että peukut ja varpaat auttaa  :) Kävin tuossa ostamassa lisää kissanhiekkaa, yhden hiekka-astian lisää ja ruokakupit kolmannelle kissalle. Mukaan tarttui pieni kiipeilypuukin, ny on tulokkaille kaks pientä kiipeilypuuta, "Äkryn puolella" on iso atlas. Se varmasti olisi pienemmille mieluinen, toivottavasti pian ne voi päästää Äkryn puolellekin.

Puhuin eläinhoitolan omistajan kanssa, hän ehdotti että jos näyttää että kolmannen kissan kanssa tulee ongelmia niin sen voi palauttaa. Se oli kuulemma sähissyt hoitolaan tulleelle kollille ja mennyt vähän sekaisin, sähissyt tälle kaverilleenkin, siis sille joka me myös otetaan. Mutta katsotaan nyt rauhassa, mitä hommasta tulee. Ehkä se kissa tunsi kollin uhkaksi reviirillään, mutta tämähän on Äkryn reviiriä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja kilpparikisut 08.02.2012 klo 17:59:48
Oi, toivottavasti menee hyvin kissojen tutustuminen!

Minä päädyin pari kuukautta sitten ottamaan vuoden ikäiselle sosiaaliselle adhd-kissalleni kaveriksi jokseenkin samanikäisen sosiaalisen löytökissan. Kissat saivat tutustua löytökissan sijaiskodissa etukäteen (tutustuminen oli samalla testi että saako uusi kissa tulla meille). Alku oli hirveää rähinää, mutta viikossa noista alkoi kuoriutua bestikset. Molemmat ovat siis leikattuja narttuja.

Uusi kisu on hellempi ja nuolee vanhaa tosi paljon, käpertyy viereen nukkumaan ja kurisee ja juttelee. Kauemmin ollut puree herkemmin ja alkaa painia kesken hellän hetken, ja parhaiten noilta luonnistuukin leikki. Juoksevat tuntikaupalla ympäri kämppää joka päivä. Molempien energiantarve kasvoi hurjasti, joten jouduin kasvattamaan ruoka-annoksia ja molemmat keräsivät silkkaa lihasmassaa yli puoli kiloa kolmessa kuukaudessa (vielä lokakuussa toinen oli muistaakseni 3,2kg ja toinen 3,4kg: nyt ovat molemmat 4,1 kiloisia)

Minä etäännyin vanhasta kissastani ikävien kiireiden ja uuden kissan tulon takia kuukaudeksi, vanha adhd-kisu meni aivan passiiviseksi! Aloin viettää sen kanssa enemmän kahdenkeskistä aikaa ja se palautui muuten itsekseen, muttei enää nuku kanssamme ollenkaan. Uusi kissa nukkuu aina. Uusi kissa on kotiutunut oikein hienosti, muttei ole vielä yhtä lähellä sydäntä kuin vanha. Luulen että pennun ottaminen on eri asia, pennut hiipivät niin kauhean syvälle sydämeen kaikessa avuttomuudessan. Eiköhän uudestakin kissasta tule yhtä rakas vuosien vieriessä...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Untoliini 02.03.2012 klo 18:31:26
Puuh.


Nyt minä tuskailen tämän kysymyksen kanssa.
Pitäisikö ottaa toinen kissa?
En ollut edes tajunnut miten paljon viihdyn kissan kanssa. Edelisestä on niin paljon aikaa ja elämäntilanne(tarkemmin terveydellinen tilanne) ei ollut silloin paras mahdollinen enkä silloin osannut tällä tavalla nauttia tuosta ihanasta eläimestä. Tietenkin aina olen kissoista pitänyt, mutta jotenkin kun nyt on täydessä kunnossa niin saa parhaansa tuosta irti. Ja oikeastaan tuntuu että olisi tuota kissaenergiaa toisellekkin  ;D
Oikeastaan taidan olla aika rasittava omistaja kun roikun kokoajan Untossa ja hän näyttää jo välillä vähän ärtyvän muhun ja mun pörräämiseen.

Tietenkin kissallekkin kissakaveri olisi takuulla hyvä juttu. Kun Unski on kolli niin pentu taitaisi olla paras vaihtoehto.
Huomaan että mieli on täysin asennoitunut toiseen kissaan jo ikäänkuin valmiiksi... Nyt sitten ainut mikä vähänkuin pistää järjellä vastaan on tämä allergiapuoli.

Nyt meillä on talossa kolme gerbiiliä ja Unski ja pärjään hyvin ilman mitään lääkkeitä. Kun Unski tuli piti muutaman kerran ottaa lääke, mutta nyt ei ole tarvinnut enään. Oikeastaan oireita tulee enään vaan jos tungen naamaani ihan kiinni toiseen. Ja välillä iltaisi noisee ihan pikkuriikkisen limaa kurkkuun ja on hassu olo keuhkoissa. Ei kuitenkaan millään tavalla tukala vaan sellainen vähän kun kutkuttaisi syvältä keuhkoista.


Olen jotenkin ihan puun ja kuoren välissä. Kaikki perheessä haluaisivat toisen kissan. Unski saisi itselleen myös seuraa kun ei olla kotona ja yöksi kun ei voi allergian takia makkarin tulla. Ja jospa nuo Ullin allitkin lähtisi sulamaan kun joku vähän juoksuttaisi sitä  ;D

Muutenkin nyt on hyvä tilanne pennulle kun olen vielä varmaan 4kk-vuoden kotona äitiyslomalla niin taisi rauhassa katsella kotiutumista.

Toinen murhe on että onko meillä liian pien koti kahdelle kissalle. Meillä on 80 neliötä. Makkari lasketaan pois eli jää joku reilu 70 (pieni makkari...). Isompaan kyllä mutetaan joskus 2-5 vuoden päästä. Katsellaan ihan rauhassa sitä omaa taloa. Sinne sitten saisi ulkotarhankin.


Olisi ihan kiva kuulla mielipiteitä  :)
Kannattaako ottaa riski allergian kanssa? Onko meillä tilaa? Ja miten tuollainen 5v kolli yleensä reagoi uuteen kissaan? Mulla on yksi kokemus. Ekat puoli vuotta sujui todella hienosti kunnes kerran kolli sai kilet ja sen jälkeen ei voinut pitää edes samassa huoneessa enään...

Eihän tässä mikään kiire ole. Kunhan vaan pyörittelen mielessä tätä hommelia ja koitan päästä tästä kissakaverikuumeesta   :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mintan 02.03.2012 klo 18:43:44
^Kyllä musta tilaa ainakin on. Mulla on kolme kissaa ja ne on ihan hyvin mahtunut 60 neliön asuintilaan josta yksi huone on vain siskoni hereillä ja kotona olo ajan kissojen käytössä.

Allergiasta en osaa sanoa, kun en ole itse oikeastaan millekään allerginen, joten en tiedä kuinka tukala olo siitä voi tulla. Hyvällä säkällä siedätyt uudellekin kissalle etkä tarvitse lääkkeitä, huonolla toinen kissa nostaa oireet pintaan pahoina etkä voi enää pitää yhtään kissaa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja sandra 02.03.2012 klo 20:40:57
^^ Kyllähän tila riittää mainiosti. Meillä on tilaa vain reilu 40 neliötä (plus iso parveke) ja täällä on kaksi kissaa. On paljon hyllyjä, tasoja ja pari kiipeilypuuta, joissa kisut saavat hyppiä. Eli tilaa voi helposti tehdä myös ylöspäin, kissat tykkää. :) Tiedän pienempiäkin kämppiä, joissa elelee kaksi kissaa, ja hyvin pärjäävät, kunhan virikkeitä ja kiipeilypaikkoja on.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja hannaemilia 03.03.2012 klo 00:16:36
Tilasta ei kannata olla huolissaan. Meillä minä ja kissat mahdutaan hyvin n. 40 neliön asuntoon. Ja kuten Sandra sanoikin, tilaa voi aina tehdä ylöspäin. Mikä sen ihanempaa kissoille  ;)

Itse astmaatikkona olen pärjännyt ihan hyvin kahden kisun kanssa. Mulla lähinnä astmaoireet puhkee flunssan yhteydessä, kuivasta ilmanlaadusta sekä pölystä. Itse en testien/kokeiden mukaan pode kissa-allergiaa, mutta kyllä se selvää on, että irtokarva ja toisen kissan hilse aiheuttaa reaktoita toisinaan. Siksi täällä imuroidaan päivittäin, tai ainakin joka toinen päivä, joka tekee sen että oireita ei ole lähes ollenkaan. Jos olen imuroimatta niin kyllä alkaa aivastelu ja niiskutus. Petivaatteet on vaihdettava myös kerran viikossa ja tarraharja on aktiivisessa käytössä  ::) Tietenkin oireiluuni myös vaikuttaa se, että oma asuntoni ei ole kovin iso ja senkin vuoksi oireita tulee herkemmin. Noin vuosi sitten mulla puhkesi astma. Astman puhkeaminen ei johdu kissoista, vaan omasta typeryydestäni: leikin tunnollista työntekijää ja menin puolikuntoisena jatkuvasti töihin, jonka seurauksena sairastin pitkään keuhkoputkentulehdusta, joka laukaisi astman puhekamisen.  Astmalääkkeitä joudun kuitenkin käyttämään todella harvoin ja harvemmin kissojen vuoksi.

Ymmärrän kyllä huolesi ja astmaatikkona ja allergisena toisen kissan ottamisessa on aina oma riskinsä. Kannattaa tosiaan huomioida kuinka paljon oireilet yhdestä kissasta ja tehdä ratkaisusi sen perusteella. Muistelisin, että itse oireilin aika lailla samallalailla kun minulla oli vain yksi kissa. Toisen kissan ottaessani minulla on lisääntynyt aivastelu, niiskutus ja iho-oireet (muutenkin minulla on herkkä iho) Viljon hilseilyn yhteydessä. Pärjäilen silti hyvin  ;D, vaikka kuulostaa aika hurjalta.. oireet tulevat ja menevät ja eivät ne niin pahoja ole. Astmaan liittyvät "hengitysavaikeudet" eivät ole toisen kissan myötä lisääntyneet.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Untoliini 04.03.2012 klo 10:41:16
Ok no hyvä kuulla että tila ei ainakaan ole ongelma  :) Toisin meillä on tätä perhekokoakin sitten taas kun on viisihenkinen perhe  ::)

Meillä on nyt yksi kiipeilyteline ja ajattelin nyt ainakin hankkia vielä sellaisen oveen laitettavan ja sitten laittaisin ihan ikean seinähyllyjä muutaman ja sellaisen jokun pesän. Ihan siksikin että olisi vielä enemmän turvapaikkoja lapsilta. Niin ja kirjahyllyssä meillä on yksi ihan oma kissanhylly missä on ruokakipot.

Mulla juuri on testien mukaan kissa-allergia. Mutta se ei tunnu ihan hirveästi oireilevan. Enemmän tuo astma kiusaa. Eilen oli pitkästä aikaa aika huono päivä mikä pisti miettimään touta toista kissaa... Toisin eilen puuhailin todella paljon gerbiilien kanssa mitä en yleensä tee kun tytär enimmäkseen niiden kanssa seurustelee juuri mun astman takia. Ennen Untoa mulla ei kyllä oireillut astma yhtään.

Hm... Ehkä mun tosiaan kannattaa vähän tuota mietintämyssyä päässä...

Että kun voi harmittaa tälläinen tyhmä astma kun muuten täällä varmaan olisi jo se toinenkin  >:(

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja sandra 06.03.2012 klo 12:57:47
Onko teillä ilmanpuhdistin? Siitä voi olla ainakin vähän apua.

Mulla ei ole kissa-allergiaa tai astmaa, mutta kissoista irtoava karva alkaa aivastuttaa ja rupean niiskuttamaan. Ilmanpuhdistin hurruttelee melkein aina, kun olen kotosalla, ja lisäksi siivoan usein. Näin karvanlähtöaikaan päivittäinen imurointi on pakollista. Miinusta on, että tällaisessa pienemmässä asunnossa karvaa kertyy nopeasti joka paikkaan, mutta plussaa on, että siivoamisessa ei mene kauan.

Mutta onhan allergikoissa hirveästi eroja, sitä en voi kiistää. Herkimmät allergiset kaverit ovat saaneet oireita suunilleen heti, kun ovat astuneet ovestani sisään. Jotkut taas pystyvät olemaan täällä suht normaalisti ja saavat korkeintaan pientä nuhaa. Poikakaverini on astmaatikko ja hän on aina pystynyt hyvin viettämään aikaa luonani, kunhan asunto siivotaan riittävän usein.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Untoliini 06.03.2012 klo 20:25:49
Ah en tänne ole päivitellytkään :)

Juu eli ilmanpuhdistin on mikä onkin ihan pakollinen MUTTA nyt kun en pariin päivään ole ollenkaan touhunut gerbiilien kanssa vaan olen jättänyt sen tyttären tehtäväksi niin en ole oireillut ollenkaan!

Tänään sitten keskustelin allergialääkärin kanssa ja sanoikin että gerbiilit on ihan pahimpia astmaatikolle. Ei me noita pois anneta, mutta siirrän tuota vastuuta vähän esikoiselle lisää. Puuhalee kyllä ennestäänkin kolme kertaa päivässä noitten kanssa joten enemmän tämä on itseltä pois.

Nyt vielä tänään olen sylitellyt ja pyöriskellyt Unton kanssa oikein tarkotuksella vähän naama kisussa kiinni ja ei siltikään ole tullut oikeastaan muuta kuin vähän limaa kurkkuun joten eipä se kissa taidakkaan olla se pahin meillä!  :)

Eli tämä on parempaakin parempi uutinen. Allergialääkärikin sanoi että toinen kissa tuskin muuttaa yhtikäs mitään kun nyt on jo kissa ja kolme gerbua ja pärjään mainiosti ilman lääkkeitä. Jee!


Eli toinen kisu tulee  :-*

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hanselmiina 06.03.2012 klo 20:35:39
Ihania uutisia, Untoliini! Olen tosi iloinen puolestasi!  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 06.03.2012 klo 20:38:17
Kivaa, nyt vaan toista kisua etsimään  :) Onnea!

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Usva 06.03.2012 klo 20:38:50
Hieno homma! :) Mahtaako se toinen olla nyt sitten joku E:llä alkava? ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Untoliini 06.03.2012 klo 22:43:35
Kiitos  ;D
Edward tosiaan oli jo varattu. Noh pieni pettymys, mutta Edward ei sitten ollut meidän kissa vaan se meidän kisu odottaa sielä jossakin ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja AliB 10.06.2012 klo 17:53:30
Mulla olis ihan hurja kissakuume ja veikkaisin että tuo ainokaiseni ei yhtään kyllä ideaa vastustaisi uudesta kämppiksestä... Mulla on nyt siis yksi kissa ja tuntuu että kattinen olisi onnellisempi jos olisi lajitoveri seurana. Otin Alin tämän vuoden tammikuussa esyltä, toisen hankkisin varmaan samaa kautta. Vielä kyllä pohdiskelen taloudellista puolta ja sitä että mahtuuko tänne 30 neliön yksiöön kaksi kattia. Toki, jos miettii että ovathan ne kissat esylläkin vielä ahtaammalla, ja kissoille voi aina rakentaa liikkumatilaa ylöspäin, kuten täällä on neuvotukin.  :) Nyt kesällä olisi loman ja vähäisempien töiden takia se otollisin aika ottaa toinen kissa, syksyllä kun alkaa taas kiireet koulun ja töiden takia. Äää!  :-/ Pitäis soitella esylle ja kysellä milloin voisi mennä katsomaan asukkeja...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nöhvis 18.06.2012 klo 12:10:23
Mä oon pyöritelly ajatusta, että Nekulle olis kiva saada kaveri. Olis toisesta kissasta neidille varmasti paljon enemmän seuraa, kun koirasta tai sitte minusta.

Tosin, ainoa este tällä hetkellä on pieni asunto. Asutaan tällä hetkellä 35neliön yksiössä, jossa nyt asutaan sulassa sovussa. Se, että mahtuisko tänne toinenkin kissa, on taas vähän niin ja näin. Kuitenkin kohta pyöritetään järjestystä sen verran uusiks, et saan yhen seinän vapaaksi, niin siihen pääsee rakentamaan tasoja eri korkeuksille.

Mitä mieltä te olisitte, että 35neliön yksiössä asuisi kaksi kissaa ja koira? Muutenhan haave toisesta kissasta siirtyy siiheksi, kun joskus muutan isompaan asuntoon...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Minerva 21.06.2012 klo 17:21:09
Mullekin tullu ajatus, että Minnille kamuksi toinen karvapallero nyt kun se itsekin vielä on tuollainen penikka, vois helpommin suhtautua uuteen tulokkaaseen.
Luultavasti syksymmällä alan katteleen, mikäli työjutut vain näyttävät hyvältä. Itämainen sekin varmaan sais olla  :D

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Minerva 21.06.2012 klo 17:27:40

sandra kirjoitti 06.03.2012 klo 12:57:47:
Onko teillä ilmanpuhdistin? Siitä voi olla ainakin vähän apua.


[Off topic]: Meillä on kans ilmanpuhdistin, hankittiin jo ennen kuin kissa tuli taloon. Mulla on joskus penskana todettu allergiat kissoille ja koirille ynnä muille karvaisille lemmikeille, sekä avokkini myös on allerginen ja astmaa sairastava. Luulenpa, että tuo ilmanpuhdistin vaikuttaa paljonkin, nimittäin pieniä nuhaoireita lukuun ottamatta olemme olleet oireettomia, kissa ollut meillä kuukauden päivät. Tuntuu että mulla alkuun oli pahemmin nenän tukkoisuutta, mutta nyt helpottanut selvästi, varmaan kun tottunut. Eikä avokillakaan tosiaan mitään astmajuttuja ole ollut. Eli joko saamme kiittää ilmanpuhdistinta taikka sitten meillä on vain hyvä tuuri käynyt Minnin kanssa, että on sattunut sellainen kissa joka ei meille allergiaa aiheuta  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jormak 22.01.2013 klo 15:10:22
Toivottavasti tämä ei tule nyt ihan täysin väärään paikkaan, mutta olen kans harkinnut hankkia kaverin Herra Kisulle, joka on neljä vuotias leikattu kolli. Muutama asia kuitenkin mietityttää: Asun tällä hetkellä 30-neliön asunnossa, onko se mielestänne liian pieni kahdelle kissalle?

Tuleeko molemmilla kissoilla olla omat hiekkalaatikot? Ajattelin vain, kun minulla oli vuosi sitten kaverin kissa hoidossa ja vaikka hänelle tuotiin oma hiekkalaatikko, niin hän tuntui kuitenkin käyttävän Herra Kisun laatikkoa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 22.01.2013 klo 15:23:25
Itse asun juuri nyt 30 neliön yksiössä kahden energisen (nelkkuja molemmat) kissan kanssa ja kyllä tuo välillä tuntuu pieneltä. Ei tuossa kauheasti ole tilaa juoksennella ja kisut tykkäävät anoppilassa sitten rallata enemmän kun on tilaa. Kyllä tässä pärjäillään mutta isompikin asunto olisi jees.
Usein sanotaan että pitäisi olla yhtä monta vessaa kuin kissaakin tai peräti kissojen lukumäärä+1 vessa. Meillä on kuitenkin vain yksi iso vessa, en todellakaa tiedä mihin sen toisen sijoittaisin pikku yksiössä. Ehkä sitten kun asutaan isommassa asunnossa niin hankin toisen vessan mutta hyvin ollaa tuolla yhdelläkin pärjätty.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mintan 22.01.2013 klo 15:30:45
^^30 neliötä ei ole liian pieni, jos kissoilla on tilaa myös ylös päin (kiipeilypuu/hyllyjä) ja tulevat hyvin toimeen.
Jos taas kissat eivät lämpene toisilleen koskaan kunnolla, niin tila on aika pieni eli vaikea sanoa etukäteen. Yleisesti ottaen en pitäisi liian pienenä, jos on vaikka kirjahyllyjen pääliset ja kiipeilypuu kissoille.

Ainakin alkuun mä kyllä käyttäisin kahta laatikkoa (varsinkin tutustumisvaiheessa), jos uuden kissan hajut vaikka häiritsee vanhaa kissaa ja se haluaa valikoida sen mukaan laatikon. Jos kummatkin kissat käyttävät pääasiassa vain yhtä laatikkoa, niin silloin voisi kokeilla vaan yhdellä laatikolla oloa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja elosalama 22.01.2013 klo 15:58:25
Miten herra Kisu tuli toimeen viime vuotisen hoidokkisi kanssa? se jo kertoo, kuinka se todennäköisesti suhtautuu uuteen kissaan. Oliko hoidokki tyttö vai poika ja oliko leikattu?

Pienihän asuntosi on, mutta rakentelemalla hyllyjä katonrajaan ja hankkimalla kiipeilymahdollisuuksia, saat kissoille mieleisiä kuljailu- ja nukkumapaikkoja.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Els 22.01.2013 klo 16:14:30
Me asutaan hieman alle 30 neliöisessä yksiössä, eli kaksi kissaa ja kaksi ihmistä. Kissoissa en ole huomannu mitään sellaista mikä viittaisi siihen että täällä olisi liian vähän tilaa niille, iltarallit onnistuu kyllä ;). Tottakai sillon kun Jali meille saapui, niin mietitytti kuinkahan tulevat toimeen, Rudolf ei kuitenkaan ole erakkotyyppiä joten arvelin sen olevan vain hyvillään kun saa seuraa, niin kuin olikin :). Tietysti aina riippuu kissojen luonteista kuinka hyvin ne tulevat toisten kissojen kanssa toimeen.

Hiekkiksiä meillä on kaksi, toinen (katollinen) hieman suositumpi kuin ei katollinen mutta molemmat kuitenkin käytössä enkä usko että meillä pärjättäisiin vain yhdellä laatikolla.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Usva 22.01.2013 klo 17:09:37
Minä asuin 30 neliön yksiössä kahden kissan kanssa niiden ollessa vielä pentuja.Hyvin pärjättiin,vähän ne yöunet siinä kärsi,kun kissat aloitti rallit kello viideltä aamulla,mut varmaan sama ongelma olisi ollut isommassakin asunnossa.Asunnon pohjaratkaisukin merkitsee siinä,kuinka tilavalta asunto tuntuu.Ja parveke myös tuo hyvin lisätilaa.Mulla oli silloin pienehkö kiipeilypuu sekä valjasteltiin paljon.Se riitti kyllä kissoille.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Jormak 30.01.2013 klo 13:06:02

elosalama kirjoitti 22.01.2013 klo 15:58:25:
Miten herra Kisu tuli toimeen viime vuotisen hoidokkisi kanssa? se jo kertoo, kuinka se todennäköisesti suhtautuu uuteen kissaan. Oliko hoidokki tyttö vai poika ja oliko leikattu?

Pienihän asuntosi on, mutta rakentelemalla hyllyjä katonrajaan ja hankkimalla kiipeilymahdollisuuksia, saat kissoille mieleisiä kuljailu- ja nukkumapaikkoja.


Hoidossa oleva kissa oli myös kolli. Aluksi ottivat niin kovaa yhteen, että olin jo viemässä toista kissaa pois. Yhden päivän tutustumisen jälkeen herrat kuitenkin rauhoittuivat siirtyivät leikkimielisempään painiin ja toistensa pesemiseen. Lähinnä siis tämä meidän Herra Kisu oli aluksi kokoajan vierailevan kissan kimpussa, joka puolestaa olisi vain halunnut olla rauhassa:)

Heitän tähän samaan postaukseen nyt vielä pienenä offtopicina kysymyksen: Siirryin hetki sitten ruokapurkeista pussiverukkeisiin ja olen tässä miettinyt, että kuinkahan monta tuolaista 100g pussia pitäisi kisulle päivässä tarjoilla? Nykyään annan kolme (aamu,päivä,ilta), mutta olen ruvennut miettimään, että onko se liikaa?

Niin joo, ja toisen kisun hankinta on nyt sitten vielä hetken paussilla. Ainakin siihen asti, että saan hankittua kunnon kiipeilypuut asuntoon...:/

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja elosalama 30.01.2013 klo 13:44:34
määrä riippuu kisun aktiivisuudesta.
Ja näet kyllä kisun kylkiä kokeillessasi, syökö se liikaa, kylkiluiden pitää tuntua sormilla kokeillessa sutjakalla, normikunnossa olevalla kissalla.
Ja näet oikean ruokamäärän siitäkin, kuinka paljon ruoista jää syömättä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Piiku 04.07.2013 klo 22:32:11
Onko kenelläkään kokemuksia siitä, miten erikokoiset kissat tulevat toimeen? Meillähän on nyt n. 3 kiloa painava kissatyttö kotona ja kaverin hankintaa olemme jo kauan pohtineet ja pähkäilleet. Uuden kissan on ehdottomasti oltava pentu, mutta pennutkin kasvavat. Tulevan kissan sukupuolella ei sinänsä ole väliä, mutta tietysti se pistää mietityttämään miten tuollainen pieni tyttökissa pärjäisi sitten aikuisen, ehkäpä isonkin kollipojan kanssa. Miten lie sujuvat painimiset ym. jos kokoero on suuri? Tietysti myös pienempikokoisen mahdollinen loukkaantuminen kesken painin mietityttää.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja callette 12.07.2013 klo 15:24:13
Meillä vähän Mörrin ja Kirpun välit kärsivät siitä, että Kirpusta on kasvanut melkoinen roikale (maine coon). Mörri on taas jäänyt tuollaiseksi pieneksi siroksi tyttöseksi (n. 3,8-4kg, sirorakeneinen maatiainen). Kun Kirppu yrittää haastaa leikkiin hyppäämällä päin, yleensä se saa Mörriltä turpaansa ja sähinää päälle. Sitten vähän aikaa istuvat ja ihmettelevät. Muuten on sujunut tosi hyvin, vaikka kokoeroa neideillä on melkoisesti, eikä mitään kissatappeluita siis olla jouduttu todistamaan, lähinnä varoittavaa sähinää. Edelleen hoitavat toistensa turkkeja ja nukkuvat yhdessä :) Onnistuu siis kyllä, jos vaan pennusta pitäen tottuvat tuohon kokoeroon.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Petsku 06.08.2013 klo 15:07:57
Piiku, meillä on tyttö Nefi, joka on pienikokoinen ja sitten on Poju, joka on 6,2 kg kollipoika :) Hyvin tulevat nykyään toimeen, tosin usein Pojua pitää kieltää kun haluaisi leikkiä Nefin kanssa mutta Nefiä ei kiinnosta. Vahvempana Poju joskus hyökkää päälle mutta jos olen kotona niin kiellän. Huomaa siitä että Nefi sähisee kovasti ja huitoo tassulla. Mitään vakavampia haavereita ei ole sattunut.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja sandra 06.08.2013 klo 20:02:14
Kyselen nyt ystävän puolesta, joka menetti kissan n. viikko sitten. Hänellä oli 12-vuotiaat kissasisarukset, joista nyt toinen menehtyi. Elossa oleva kissarouva on hyväkuntoinen ja terve, joskin nyt selvästi alamaissa siskonsa menettämisestä.

Mietimme ystävän kanssa, että hänen kissansa tarvitsisi seuraa lajitoverista, koska on sellaiseen tottunut koko ikänsä. Kuinka pian uuden kissan hankintaa voisi miettiä, kun edellisen kuolemasta on kuitenkin vain vähän aikaa? Entä miten mahtaa 12-vuotias kissarouva suhtautua pentuun? Ystäväni ja minä kuulisimme mielellämme muiden kokemuksia siitä, miten seniorikissa on ottanut vastaan uuden tulokkaan.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kiffa 08.08.2013 klo 20:16:53
Yksi kissa voi olla kiva, mutta kaksin aina kaunihimpi.
Monet kissat kaipaa seuraa ja kaveria, jonka kanssa kommunikoida omalla kielellä ja saada myös vastaus ymmärrettävässä muodossa ;)
Nökö ainakin tykkää, että Sfenka on sillä seurana.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja callette 08.08.2013 klo 22:23:30
sandra, yleensä aikuinen kissa suhtautuu pennun tuloon paljon paremmin kuin toisen aikuisen. Tämä johtuu siitä, että pentu ei ole laumalle uhka samalla tavalla kuin vieras aikuinen kissa. Onnistuneita vanhempien kissojen parituksiakin on nähty, menty jopa siihen asti että kissat ovat olleet ensimmäisen viikon jälkeen paita ja peppu :)

Itse pohtisin kissan luonteelle sopivaa kaveria. Se ei välttämättä merkitse sitä, että kaverin pitäisi olla samanlainen kuin edesmennyt kissa. Esimerkiksi äidin ja isän kissalle kun haeskeltiin kaveria hiljaisesti, tuli ottaa huomioon että Raipe 5v. kaipaa omaa rauhaa, mutta myös tykkää leikkikavereista. Se on myös arka muita kissoja kohtaan ja alistuva, joten uuden kissan ei saisi olla kovin pomottava, ettei Raipe sitten joutuisi kiusatuksi. Kooltaan uuden kaverin tulisi vastata suurin piirtein Raipen kokoa.

Täydellinen match löytyi noin puoli vuotta myöhemmin ja nyt Raipe 5v ja Illu 3v ovat oikein sopusuhtaisa pari, jotka jaksavat leikkiä mutta myös nukkuvat peput vastakkain. Olen hyvin onnellinen että muutos sujui näinkin helposti; ensimmäinen viikko sitä sähistiin ja sen jälkeen alettiin pikku hiljaa uskaltaa ottaa kontaktia.

Itse etsisin nuorempaa kissaa 12-vuotiaalle, koska vanhat kissat tuppaavat olemaan ärtyisiä. Jos pentuvaihe ei kiinnosta, esimerkiksi noin vuoden ikäinen kissa on harvemmin vielä "laumoittunut" ja siis sopeutuu uuteen laumaan paljon paremmin kuin esimerkiksi 3-4-vuotias. Kannattaa etsiä rauhassa ja jos vain mahdollista, pyytää koeaikaa esimerkiksi kuukausi.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nineteen 28.08.2013 klo 16:41:21
Näyttäisi nyt kovasti siltä, että viikonloppuna haetaan Dixonille kaveri! Dixon on itse n. 1,5-vuotias leikattu kolli ja uusi kaveri on n. 3-4-vuotias leikattu tyttö. Uusi kissa on nykyisessä kodissaan samassa tilanteessa kuin Dixonkin oli ennen meille tuloaan - kotona on rauhatonta ja toiset kissat kiusaavat, mihin "pahnanpohjimmaisena" oleva kissa reagoi pissailemalla vääriin paikkoihin. Dixon ei ole meille tultuaan hutipissannut kertaakaan ja on luonteeltaan äärimmäisen mukava, suvaitsevainen ja kiltti, joten uskoisin kyllä, että uuden kissan kanssa ei tule mitään kummempia ongelmia. Meillä on kuitenkin niin rauhallinen koti ja perhe, että melkein voisi tylsäksikin kuvailla :P

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Shamaani 22.02.2014 klo 10:04:05
Meillekkin on tulossa ensi kuussa nuori cooni herra lauman jatkeeksi, saa nähdä miten meidän maatiaispariskunta ottaa muksun vastaan. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pikkuhukka 18.03.2014 klo 21:12:40
Ollaan mietitty tässä että aletaan pikkuhiljaa suuntaamaan katseita toiseen kissaan. Poju parka on ihan silminnähden tylsistynyt välillä kun ihmiset ei vain osaa, jaksa ja ehdi leikkiä tarpeeksi ja Poju on niin sosiaalinen. Leluhiiren kanssa on tylsää painia, kun ihmiskäsi on siihen vähän kökkö väline ja isoilla pehmoleluilla on pelottavat silmät :(

Pojulle pentu kaveriksi lienee otollisin vaihtoehto, koska ei ole mitään tietoa mitä mieltä se on toisista kissoista (tarhalla ei ainakaan suoraa aggressiota havaittu, toisaalta Pojulla on koviksen merkkinä toinen korva vähän repaleinen...)
Olen kuullut että kissat hyväksyvät pennut helpommin kuin toisen aikuisen kissan. Poju on luonteeltaan kyllä tosi lempeä, hellyydenkipeä ja sosiaalinen vaikkakin oman arvonsa tunteva.

Kysymykseni kuuluu siis: onko jotain tiettyä ikää milloin kissa ei enää ole "tarpeeksi" pentu? Onko esim. 8kk liian lähellä aikuista kissaa? Voiko tällaista maagista rajaa edes mitenkään osoittaa, onko kaikki vain lopulta kissojen kemioista kiinni?

Poju on tosiaan kastroitu, vaikkakin vasta 5-vuotiaana.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mintan 18.03.2014 klo 22:51:35
Enempi se on kissojen kemioista kiinni kuin tarkasta iästä. Toki pitkään leikkaamattomana olleen kissan kaveriksi voisi tyttöpentu/nuori olla mahdollisesti parempi valinta niin ei tulisi kollien välisiä pomo kiistoja ainakaan. Toki, jos on sosiaalinen ja eikä dominoiva kolli niin toinen sosiaalinen ja rento tyyppi voisi mennä nuoren kollinkin muodossa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja chocspot 19.03.2014 klo 00:00:27
Itse ajattelisin että nuori kollipentu voisi olla parasta seuraa, siitä saisi hyvän painikaverin :) Meillä ei ole ollut pahoja selkkauksia vaikka nuorinta poikaa ei ole leikkautettu vielä yli vuoden iässä (johtuen sopimuksesta kasvattajan kanssa), mutta tokihan poikakissa kannattaa leikkauttaa ennen kuin pahimman hormonimyrskyt iskee, jos sitä ei ole tarkoitus käyttää siitokseen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pikkuhukka 20.03.2014 klo 20:05:23
kiitos molemmille vastauksista. :)

vähän on kyllä kaverin sukupuolessa miettimistä, Poju on aika iso ja joskus vähän kovaotteinen leikeissä (no en kyllä tiedä olisiko se kissan näkökulmasta kovaotteinen...) niin ei ehkä ihan optimaali olisi joku 3-kiloinen riepu painikaveriksi sille :D eihän sitä kissoista voi pentuna kyllä sanoakaan kuinka isoja tai pieniä niistä kasvaa paitsi jos on vanhemmat tiedossa. Siksi toinen poika kuulostaa tavallaan paremmalta, mutta pelkään noita pomokiistoja. Mikäli kissa ei ole vielä leikattu meille tullessaan leikkautamme sen tietenkin heti kun voi.

Menemme ensi viikonloppuna kotipaikkakunnallemme ja otamme Pojun mukaan mieheni äidille, jolla on kissa. Se ei tule olemaan mikään sosiaalisuustesti mutta näkeepä miten Poikuli sitten reagoi toisen kissan läsnäoloon, edes yleisellä tasolla. Veikkaan että menee piiloon ja mököttää...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Estel 20.03.2014 klo 21:25:51
Meillä oli ensiksi Onni-kotikissaherra, kun sitten päätimme ottaa sille kaverin - 5kk venäjänsinisen tyttöpennun. Kävi sitte niin lopulta, että Onnin leikit olivat liian rajuja sirolle ja pienikokoiselle Ellalle, jolloin Ella koki leikkimisen vain kiusaamiseksi (ja sitä se myös paljon olikin).

Välit eivät parantuneet yli kolmen vuoden aikana juuri lainkaan, samassa tilassa ei voinut pitää valvomatta. Valvottunakin Onnilla piti olla sisällä valjaat päällä, jotka sitä rauhoittivat.

Ongelma selvisi yllättävällä tavalla: taloon tuli 4,5v venäjänsinisnaaras reilu kuukausi sitten (jolloin Onni oli 5v 9kk ja Ella 3v 9kk). Onni on saanut leikkikaverin, joka uskaltaa jonkin verran antaa takaisin, jonka takia myös Onnin ja Ellan välit ovat parantuneet, kun Onni ei enää Ellaa kiusaa. Ja se kaikki tapahtui parissa viikossa! Yhtäkkiä Onnia voikin pitää Ellan kanssa valvomattakin samassa tilassa, ilman että ongelmaa syntyy. Tytöt eivät vain Ellan traumoista johtuen tule vielä toimeen, kun Ella ei ymmärrä enää oikein, että joku kissa voisikin leikkiä kiusaamisen sijaan.

Pointtini on siis, etten pitäisi aikuista kissaakaan mahdottomana vaihtoehtona. Tärkeintä aikuisen kissan kohdalla on tosin se, että se on tottunut muihin kissoihin ja sillä on niihin normaalit suhteet - se "kokemus" auttaa kissaa tutustumaan uusiinkin kissoihin.  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pikkuhukka 20.03.2014 klo 23:21:36
hmm, hyvä pointti! Harmittaa tavallaan kun Pojusta ei ole yhtään tietoa miten se on entisessä elämässään suhtautunut muihin kissoihin. Sekin selviää vain kokeilemalla.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pikkuhukka 06.04.2014 klo 22:00:41
Nyt on kokeiltu kahden kissan kohtaamista... Pitää ihan kertoa tämä iloinen tarina pitkästi!

Poju pääsi matkalle mukaan ja asui 4 päivää mieheni äidillä, jolla on itsellään 13-vuotias Tiuku-kissa. Odotimme sotaa ja raivoisia huutoja Tiukulta, piiloon menemistä ja mököttämistä Pojulta, mutta saimme kaikkea muuta. Tiuku sai mennä yläkerran isoon vessaan kun Poju tuli ja Poju pääsi ahdistavan matkan jälkeen (pissi meni housuun...) pyörimään asunnossa ja tutkimaan uusia hajuja. Herra käyttäytyi kuin olisi aina asunut siellä, suoraan häntä pystyssä ulos kopasta kurnuttaen kuin olisi kotonaan. 5 minuuttia ja naama oli Tiukun ruokakupissa.

Menin moikkaamaan Tiukua yläkertaan vessaan ja Tiuku oli tosi epäluuloinen niinkuin se on aina vieraista kissoista ollut. Kohta kuulin miten poju naukui vessan oven toisella puolella. Päätin hieman raottaa ovea siten että kissat näkevät toisensa, ja ne nuuskaisivat toisiaan vähäsen ilman mitään ihmeellistä tohinaa. Sitten Tiuku kyllä päätti että ei mitään ukkoja hänen taloonsa tuoda ja pysyi kauempana. Poju oli tosi välinpitämätön vaikka selvästi tiedosti Tiukun olemassaolon. Kuitenkin koko ajan sen ruumiinkieli kertoi että se ei ollut hermostunut, peloissaan tai jännittynyt vaan hyvin rento vaikkakin valpas. Myöhemmin vaihdoimme kissojen paikat ja ihan illasta ne pääsivät katsomaan toisiaan ja oleilemaan vapaasti, koska kumpikaan ei ollut peloissaan toisesta ja jos toinen olisi tahtonut mennä pois niin talossa on kaksi kerrosta ja monta huonetta.

Poju tahtoi tehdä ihan tuttavuutta ja maukaisi kuin moikaten tiukulle aina kun katsoi siihen päin, mutta ei mennyt heti päin! :o Tiuku oli aika järkyttynyt ja tyytyi kyttäämään pöydän päältä, murisemaan jos Poju tuli liian lähelle. Ekana iltana kissat siesivät toisiaan metrin päästä. Kaksi päivää ja ne pystyivöt siinä tilassa jo nukkumaan ilamn kyttäömistä. Poju oli tosi herrasmies, tiuku sähisi ja murisi jos tämä yritti tehdö tuttavuutta ja poju alistui tilanteeseen eikä härkkinyt tai ahdistanut tiukua yhtään. Hengaili vain tämän lähellä, ei edes kytännyt (ainakaan katseella). Kumpikaan ei jahdannut toista tai pyrkinyt pakoon samasta tilasta. Ekana iltana Poju hyppäsi pöydälle tiukun eteen mutta lähti samassa kun tiuku käski pois. Eikä kertaakaan itse edes luiminut korviaan, murissut tai sähissyt tiukulle! Ihan uskomattoman lunki äijä. Toisaalta myös vähän pomon elkeitä, kun pissi Tiukun hiekkikseen alta aikayksikön (ja kakkasi vielä mielenosoituksena lattialle...)

Kissat saivat aina jonkun ollessa kotona olla samassa tilassa vapaasti. Yöllä poju nukkui eri huoneessa. Nyt olen kyllä todella positiivisella mielellä siitä, että Pojulle kelpaa kaveri myös kotona. Toivon että se toimii myös toisinpäin siten että Poju ei omalla reviirillään myöskään tunne oloaan uhatuksi tai ala pomottamaan liikaa, kun se oli vieraissakin kuin vanha tekijä. Täytyy kyllä ottaa tutustuminen hitaasti sitten joskus kun kaveri meille muutta. Kävimme tänäänkin eläinsuojeluyhdistyksellä katsomassa kissoja. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Mintan 07.04.2014 klo 08:19:06
^Joo kyllä toi ainakin viittaa, että Poju osaa antaa tilaa toiselle, jos toinen sitä vaatii esim. sillä murinalla :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Fermionie 05.08.2014 klo 10:51:54
Mua edelleen mietityttää, pitäisikö Pikolla ottaa kaveri. Se on kuitenkin tottunut nyt olemaan koko ikänsä itsekseen kun oli ainokainen pentukin, joten osaisikohan se muiden kissojen seurassa ollakaan...

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Anturajalka 17.09.2014 klo 16:01:43
Minä kanssa painin tämän asian kanssa.. sydän sanoo että joo Pimulle kaveri ja järjen ääni tai mikä sitten onkin sanoo että ei..  :-/
Pimu koittaa saada tuvassa 10-vuotiasta koiraherraa leikkimään mutta koira ei innostu...muutenkin tykkää seurata sitä joka paikkaan...
Isännälle kun sanoin että Pimu tarvitsee kaverin tuli vaan sellane pyh tuhahdus  ::)

Isäntä sanoi että kissa ei oo sit seurallinen ihmisille kun on kissakaveri,mutta saanen tätä vähän epäillä  ;)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Pikkuhukka 17.09.2014 klo 19:28:13
höpö höpö meillä kissat ainakin kilpailee ihmisten huomiosta suorastaan vaikka keskenäänkin toheltavat. :D Pienempi Halla on isommasta jopa mustasukkainen, jos Poju saa jostain syystä mukamas enemmän sylittelyä tai paijauksia. Esim. tänään yritti kiivetä jalkaani pitkin mukaan kun kaappasin Pojun syliin. 

Olen itsekin aloittelevana kissanomistajana huomannut että kissakaveri on tosi mieluisa Halla-pennulle, ilman Pojua se sinkoaisi vielä enemmän pitkin seiniä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 21.09.2014 klo 11:51:38
Voihan se olla että kissa viihtyy vähän enemmän lajitoverinsa kanssa eikä ole niin riippuvainen ihmisten seurasta mutta mitä sitten? Eikö se ole tarkoituskin, antaa kissalle lajikaverin seuraa ja antaa niiden puuhata kissojen juttuja. Vähän niinkuin pitäisi lapsen aina ja ainoastaan kotona ettei lapsi saisi kavereita ja oleskelisi muiden kuin vanhempiensa kanssa.
Minusta on ennenkaikkea mukavaa katsella miten nuo kaksi kissaa leikkivät keskenään ja selvästi pitävät toistensa seurasta. Oliver oli suorastaan riippuvainen minusta ja kulki jatkuvasti perässä. Minusta se oli sääli. Paljon parempi näin että sillä on omankaltaisensa seuraa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Anturajalka 23.09.2014 klo 12:07:29
Niinhän minä oon sitä mieltä itsekkin ollut,että kissakaverin hankkiminen ei ole pois meiltä ihmisiltä vaan päinvastoin  :)
Se on vaan eri asia kuinka tuon miehekkeen saa siihen suostumaan  ;D
Kyllähän se mies kollikissaa haluaisi,mutta totesi että ei vielä.. Ei halua että tulee sitten pentuja (vaikka tarkoitus on siis leikkauttaa pimu..kuten myös mahdollinen tuleva kolli) ..muta kaippa se meinaa että ensin leikkautetaan tytteli ennenkuin tulisi toinen...
Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Anturajalka 27.10.2014 klo 16:53:14
Noniin...niinkuin tuonne toisaalle laitoinkin..että meille tulee nyt sitten pimun kaveriksi kollipoika tälläviikolla. Suht samanikäiset ovat sitten nämä kissat  :) Vähän kyllä jännittää mitenkä rupeaa kemiat toimimaan.. toinen hiekkalaatikko täytyy kyllä hankkia pikimmiten  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Nappi 01.11.2014 klo 15:50:54
Ehdottomasti kannattaa ottaa toinenkin kissa, mutta ei kissat sitä tietääkseni ihan toista kissaa kuollakseen kaipaa. Itselläni on ollut aina kaksi kissaa tai kolme joten en osaa sanoa 100% varmasti onko kissalla tylsää/masennusta ilman lajitoveria.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Anturajalka 06.11.2014 klo 16:30:29
Kyllä ainakin täällä huomasi heti kuinka pimu huomattavasti enemmän nauttii elämästään,kun on lajitoverin seuraa. Loppui meillä ainakin sellanen turhanpäivänen märinä mitä se piti iltaisin..vaikka sen kanssa leikkikin  :) Ihanahan niitä on seurata kun paijaavat,painivat ja jahtaavat toisiaan  :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja jennamaria 17.11.2014 klo 11:45:41
Tilanne olis seuraava: meillä on kissa joka asuu puolet ajasta meillä, puolet kumppanin exällä (yhteishuoltoeläin kun kumpikaan ei ollut valmis luopumaan, on 1-3kk vuorollaan kummallakin, sopeutunut tilanteeseen hyvin, ei vaikuta stressaantuneelta). Nyt meille olisi tulossa toinen kissa, joka oltaisiin ottamassa tutuilta koska heillä ei ole enää mahdollisuutta pitää eläintä. Tämä uusi kissa tulisi meille silloin, kun vanha kissa on toisessa kodissaan. Mutta miten ihmeesä tulisi toimia sitten kun vanha kissa tulee meille ja siellä onkin uusi kissa? Kumpaa tulisi kohdella "uutena tulokkaana"? Ja tuleekohan aina ongelmia sitten kun vanha kissa lähtee toiseen kotiinsa ja palaa sieltä, ovatko kissat aina vieraantuneet toisistaan?

Meillä on siis optio palauttaa uusi kissa, jos ei sopeudu elämään meidän vanhan kissan kanssa, mutta halutaan kokeilla kun haluttais antaa uudelle kissalle koti.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja chocspot 18.11.2014 klo 15:40:47
Olisko parempi tehdä niin, että vanha kissa on paikalla kotonanne, kun uusi tulee? Meinaan se on kuitenkin sen reviiri.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Atelier 04.09.2015 klo 22:08:25
Itsekkin olen miettinyt toisen kissan ottoa, rahallisesti pärjäisin, mutta eniten mietityttää riittääkö asuntoni tila.

Asun siis yksiössä, jossa on aika pieni wc. Kiinnostaisi tietää te joilla on kaksi tai useampikin kissa, mihin olette asetelleet hiekkalaatikoita?


Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kira 06.09.2015 klo 03:06:26
Itselläni mahtuu kolme hiekkalaatikkoa juuri ja juuri kylppäriin. Lavuaarin alla on yksi sekä kissanhiekkaroskis ja tyhjään nurkkaan sain vieri viereen kaksi. Jos eivät suostuisi käyttämään katollisia niin ei kyllä toimisi, sillä katto suojelee vesiroiskeilta ja estää hiekan lentelyn suihkuun. Silloin olisin laittanut yhden laatikon eteiseen.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Atelier 06.09.2015 klo 21:11:57
Kiitos vastauksestasi!

Mun kissa taasen ei katollista vessaa suostu käyttämään, ollutkin jo ongelmaa että hiekka leviää aika mukavastikin...

Toinen vessa olisi aika lailla pakko juuri laittaa eteiseen, ongelmana eteisessä vaan on se, että rappukäytävän äänet kuuluvat siihen hyvin selkeästi ja rapussa tuntuu olevan aika lailla koko ajan äänekästä menoa.

Miten olet järjestänyt muun tilan kissoille? Ruokakupit, sun muut?

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kira 08.09.2015 klo 01:12:52
Asun siis itsekin yksiössä, joten tilaa ei ole hirveästi. Sellaiset vähän päälle 30 neliötä.

Ruokakupit ovat keittiössä, vesikuppeja on kämpän molemmissa päissä. Toisen kiipeilypuun olen sijoittanut niin, että kissat pääsevät sitä myöten kaappien päälle. Toinen oli alun perin kirjahyllyn vieressä, mutta järjestelyä piti muutta että sain kasvin kirjahyllyn päälle suojaan. Nyt kiipeilypuu on ikkunan vieressä.

Huonekalujen alla ja takana on hyviä hiippailupaikkoja, ja lisäksi olen sisustanut kämppää pahvilaatikoilla. Niitä on helppo välillä siirtää, että saa kissat vähän vaihtelua, ja kissat tykkää leikkiä niissä. Ei tietenkään mikään hirveän esteettinen ratkaisu mutta eipä se haittaa.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Atelier 10.09.2015 klo 01:35:31
Kiitti sulle kun kerroit tosta sun järjestelystä! Auttoi miettimään tätä omaa järjestystäkin.

Tänään sit tuli haettua tollainen 1-vuotias kollikissa kaveriksi omalle kissalleni (:

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Kira 10.09.2015 klo 13:37:46
Onnea! Toivottavasti sujuu hyvin. :)

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hennam 01.03.2016 klo 21:19:39
Piti ihan tänne rekistöröityä juuri tätä kysymystäni varten, toivottavasti täällä joku vielä pyörii vaikka edellisistä viesteistä näyttäisi olevan aikaa  :)

Meille tuli syyskuussa 2015 siamilais naaras, Didillä on ikää 2 vuotta. Ensimmäisessä kodissaan on ollut ainoana kissana, omistajan allergian takia oli toukokuussa -15 vaihtanut kotia tähän paikkaan josta itse kävin Didin hakemassa. Edellisellä omistajalla oli myös 2 muuta vanhempaa siamilaista, Didistä luopumisen syyksi hän kertoi ettei tule toimeen hänen muiden kissojensa kanssa. On kuulemma enemmän yhden ihmisen kissa ja teki pientä kiusaa jatkuvasti muille kissoille (repi viiksiä ja hätyytti vanhinta), että oli selkeästi kuulemma mustasukkainen ihmisen huomiosta.

Meille tullessaan Didi oli hyvin sosiaalinen, viihtyi seurassa, nukkui saman peiton alla ja tunki kokoajan syliin. Kissan leikkautimme aika pian sen tulon jälkeen, mutta luonne pysyi pitkään samana. Tähän väliin mainittakoon, että ell. on todennut Didin oikein terveeksi ja pirteäksi. Mutta jotenkin minusta Didi vaikuttaa hiukan "yksinäiseltä". Haluaisi leikkiä jatkuvasti, leikitämme kyllä vähintään tunnin päivässä ja noseworkingia toisinaan tehdään. Ei enää yksinkään leiki niin paljoa kuin alussa, naukuu lelukepin vieressä surkeasti. Jos rupean leikkimään niin on ihan täysillä mukana, mutta jos yritän silittää tai en leikitä, vetäytyy pois ja omiin oloihinsa. Ei enää ota kontaktia niin kuin ennen, tulee kyllä joskus peiton alle, tulee kyllä viereen mutta jos koetan silittää niin vaihtaa paikkaa.

Olenkin pohtinut, josko kyseessä olisi kissakaverin kaipuu? Vai onko alkanut nyt se kuuluisa "luonne muuttuu leikkauksen myötä rauhallisemmaksi"? Jospa edellinen omsitaja on tulkinnut tämän "ei tule toimeen" jutun väärin? Olen pohtinut että tulisi varmasti pennun kanssa paremmin toimeen kuin aikuisen. Mutta onhan siinä riskinsä, jos kaverin otan ja entäpä jos ei tulekkaan toimeen, mitäs sitten? Lähinnä senkin takia mietin kun työmatkani tulevaisuudessa pidentyy ja olen poissa 8-9h päivästä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 02.03.2016 klo 10:59:45
Kissat harvemmin on yksineläjiä. Minusta tilanne edellisessa kodissa kuulostaa enempi siltä ettei vanhempia kissoja oikein jaksanut kiinnostaa nuoremman, virkeän pentukissan puuhat. Jos kissat eivät ole selvästi tapelleet tai muuten olleet kireissä väleissä niin en olisi huolissani muiden kissojen kanssa toimeentulemisesta. Nelkku kissat ylipäätänsä tunnetaan sosiaalisina kissoina.
Olisiko mahdollista että saisit joltain tutulta nuoren kissan hoitoon vähäksi ajaksi tai edes käymään teillä? Toki voit kysellä kasvattajilta jos saisit toisen kissan koeajalle, monesti tälläinen asia on järjestettävissä.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Hennam 03.03.2016 klo 13:16:49
No siltä minustakin tuntuu, että edellinen omistaja on vain käsittänyt asian väärin. Joku koeaikakissa voisi olla ihan hyvä vaihtoehto, tai kasvattajalta "palautusoikeudella"

Meillä onkin käynyt kyläilemässä ystäväni hyvin sosiaalinen nuori kolli. Didi piti aivan jäätävän rähinän toiselle, joka istui rauhassa kopassaan. Jos yritti pikkuisenkaan liikahtaa niin Didi hyökkäsi koppaa päin rääkymisellä höystettynä, istua toljotti ja "murisi" kopan edessä kytäten. Yritettiin myös niin päin että Didi laitettiin koppaan ja toinen päästettiin pois, jolloin meidän neiti piti yksinään kamalat rähinät kopassa. Eli ainakaan tälläinen kertakäyttövierailu ei toimi, liekö puolusti reviiriään niin kovin?  >:(

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja noora- 03.03.2016 klo 19:15:29
Oliko tuo kolli leikattu? Kyllähän kissat saattaa keskenään rähinöidä kuukausiakin kun ovat tutustumisvaiheessa.
Itse ennemmin tutustuttaisin kissat ihan irti, tai olisi vaikka valjaat molemmilla, jos ovat tottuneet niitä käyttämään, niin saa tarpeen tullessa kissat erotettua. Pieni sähinä, murina ja läpsiminen on ihan normaalia, kunhan ei ihan hurjaksi tappeluksi ylly.
Oletko kuullut Feliway haihduttimesta? Jos jossai vaiheessa teille toinen kissa tulee niin haihduttmisen iskeminen seinään paria viikkoa etukäteen voisi olla hyvä idea. 

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja toopehemuli 05.06.2016 klo 16:09:19
Nyt kaipaillaan neuvoja!

Haettiin perjantaina 12 viikkoinen kolli meidän 10kk ikäiselle leikatulle kollille kaveriksi. Alkuun molemmat vähän sähisi, kunnes vanhempi oli jo leikkitäpinöissään, mutta pienempi pelkää kuollakseen. Ollaan pidetty vuorotellen aina meidän seurana ja toinen vessassa, välillä yritetään taas että kohtaisivat niin pieni vaan sähisee ja menee ihan paskanjäykäksi. Isompi oikeen ryntää päälle haistelemaan, ei ole yhtään vihainen, muuten vaan päällekäyvä. Pari kertaa on tassulla kokeillu läppästä ja siitähän vasta pienempi innostuu.

Netistä ollaan kaiveltu että miten ois helppo menetellä tässä tilanteessa mutta ohjeita löytyy vain siihen kun isompi uhittelee ja pelkää. Isompi ei vaikuta stressaavan, kaipaa vaan pienempää kovin leikkikaveriksi.

Aihe: Re: Toinen kissa?
Kirjoittaja Säde 10.06.2016 klo 04:42:20
Toopehemuli, meillä oli samantapainen tilanne aiemmin, tosin sillä erotuksella, ettei kissakaveruksilla ollut kuin kuukauden päivät ikäeroa. En siis tiedä, onko teidän kohdalla ratkaisevasti vaikutusta sillä, että toinen on jo melkein vuoden ikäinen.

Meillä totuttelua helpotti suunnattomasti feliway-feromonihaihdutin (tästä on kyllä monenlaista mielipidettä, mutta meille oli apua) ja se, kun molemmat kissat oli leikattu. Tietenkin teidän pennun kohdalla se ei ole vielä ajankohtaista, joten kärsivällisyyttä vaaditaan! Me myös pidimme kissat erossa toisistaan lapsiportilla (tämä vaati myös pienen pahviviritelmän, koska isompihan hyppäsi portista yli), jolloin kaksikko näki toisensa kutakuinkin koko ajan. Pidimme myös heitä samassa tilassa valvotusti säännöllisesti, ja heti kun meno meni liian päällekäyväksi, niin kissat vaan erotettiin toisistaan.

Meillä tilanne ratkesi lopulta parissa viikossa, mutta vaati kyllä aluksi aikamoista järjestelyä ja pitkäpinnaisuutta. Toivottavasti tästä oli jotain apua ja ennen kaikkea, että siellä sujuu totuttelu hyvin!  :)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.