Kissamaailma
KAUPPATORI >> Vaihdetaan >> Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1083901845

Aiheen aloittaja Tabby 07.05.2004 klo 05:50:45

Aihe: Re: Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
Kirjoittaja Merimaria 20.05.2011 klo 22:37:55
Sadettajalta pyydän anteeksi, jos et ollutkaan vihaisen viestin lähettäjä! Ja muilta myös, jos koitte viestini vihamieliseksi... Kyllä minä alan hyvinkin taipua pentujen luovuttamiseen 12 viikon jälkeen, täällähän tuli ihan sen puolesta rökälevoitto! Ja siis tosiaan huomautan edelleen, että en ole aikonutkaan alle 10 viikkoista pentua luovuttaa. Olen jotenkin niin luottanut täällä yleiseen tapaan (ja tuttujen maalaistalojen kissojen luovuttamiseen) tuossa 10-12 viikkoisena. Ei siis 8vkoisena tai sen alle!

En ole koskaan heitä eläinrääkkäjinä tai pentutehtailijoina pitänyt, kun tiedän heidän rakkautensa kissoihinsa. En pysty sitä teille tätä kautta näyttämään enkä todentamaan. Maalla on kissat edelleen usein myös hiirenpyytäjiä (sen lisäksi, että ovat osa perhettä!) ja se tuntuu sopivan ihan hyvin sekä kissoille, että omistajille. Ja tätä tarkoitan, että annetaanhan kaikkien kukkien kukkia. Ei aina ole niin, että uudempi ja nykyaikaisempi tapa toimia on se ainut ja oikea :)

Ja ymmärrän, että monilla on niin negatiivisia kokemuksia kissojen kiusaajista ja siitä, että niitä on kohdeltu huonosti. Ja kissulimme ovat mulle todellakin rakkaita perheenjäseniä ja sen tähden näille pennuille etsin rakastavaa kotia. Ajattelin, että täällä forumissa kissaihmisiä riittää, mutta negatiivinen viesti harmitti niin kovasti, että varmasti huonossa mielentilassa tulin asiaa yleisemmin mesomaan! Siitä olen pahoillani!

Ja tämän äitikissan yritin viedä leikkautettavaksi, mutta hieman liian myöhään. Se oli harmittava virhe minulta! Se oli jo viettäny naapurin pojun kanssa helliä hetkiä. Sain palata odottavan kissan kanssa kotiin. Kissa on aika pienikokoinen (kuten emonsakin) niin yritin odottaa, että kasvaa hieman ennen kuin sen leikkautan. Mutta se, että penntuja oli tulossa ei ollut mikään kaaos. Meidän kodissa ja minun sydämessä on tilaa näillekin, ellei hyvää kotia löydy! Ja luulenpa, että meistä jokainen tekee virheitä sekä lasten että kissojen kohdalla niiden kanssa eläessään.

Viisastuin sitten tuosta vahingosta kuitenkin niin, että syksyn tyttöpentu on jo leikattu ja kolli lähtee leikkaukseen kesäkuussa. Yhdessä tuon tämänhetkisen äitikissan kanssa.

Harmittavan useinhan nämä keskustelut harhautuu ihan väärille urille, joille ilmeisesti minä olin tällä kertaa niitä ohjaamassa! Minähän tulin foorumille pelkästään etsimään hellää ja huolehtivaa kotia kissapojillemme. Se, että provosoiduin saamastani ikävästä viestistä ja ilmaisin asiani tänne kiihdyksissä ei ollut hyvä juttu! Me emme tule kaikkien kanssa olemaan yhtä mieltä kaikissa kissojen pitämiseen ja kasvattamiseen liittyvissä asoissa, mutta se ei mielestäni tarkoita sitä, että asioista on vaan yksi oikea näkökanta :) Parempaa viikonloppua toivottelen teille ja ihanille kissoillenne!

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2020. Kaikki oikeudet pidätetään.