Kissamaailma
KAUPPATORI >> Vaihdetaan >> Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1083901845

Aiheen aloittaja Tabby 07.05.2004 klo 05:50:45

Aihe: Re: Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
Kirjoittaja Ansi 20.05.2011 klo 09:39:24
Varsin asiallisesti on mielestäni sekä sadettaja, että muutkin täällä ilmaisseet mielipiteensä. Kaikista hyökkäävin ja aggressiivisin tapa ilmaista itseään on ollut sinulla itselläsi Merimaria. Miksi koet tarvetta puolustaa näkökantaasi niin hyökkäävästi, aivan kuin kokisit sisimmässäsi kuitenkin olevasi väärässä? Miksi edes ajattelet, että sinulle sähköpostia lähettänyt on tämän foorumin vakkarijäsen. On aika kurjaa tulla mesoamaan tänne ja haukkumaan koko porukka jos sinulla on asiasta vain epäilys.

Fakta on kuitenkin, että varmasti kaikki tämän foorumin vakiojäsenistä on sitä mieltä, että kissoille yleisesti määritelty 12 viikon luovutusikä on erittäin aiheellinen. Omat kissamme tulivat kyllä meille 10 viikkoisina ja ovat kehittyneet erittäin tasapainoisiksi ja "helpoiksi" tapauksiksi, mutta olisin ottanut ne vasta 12-viikkoisina jos olisin tiennyt tuolloin oikean luovutusiän. Samoin valtaosa vakiojäsenistä vastustaa ehdottomasti kissan vapaata ulkoilua, koska vapaasti ulkoillessaan kissa voi jäädä auton alle, joutua petojen suuhun, saada rotanmyrkkyä tai muuta tappavaa kemikaalia elimistöönsä, tulla kyyn puremaksi, joutua sadististen kissanvihaajien väkivallan kohteeksi tms. tms. Koska kissat ovat meille äärimmäisen tärkeitä perheenjäseniä, niin pelkkä ajatuskin siitä, että perheenjäsentä kohtaa mikä tahansa edellä luetelluista kauhuista on puistattava. Itselleni tulee suorastaan fyysisesti paha olo kun ajattelenkin meidän karvaisia lapsukaisia makaamassa kuolleena tien poskessa tai raahautumassa viimeisillä voimillaan loukkaantuneena, kidutettuna tai myrkytettynä kotiin kuolemaan tai jopa kuolevan yksin ja peloissaan jossain metsässä  :'( :'(.

Pointti on, että tälle foorumille on oikeastaan ihan turha tulla väittelemään näistä luovutusikä- tai vapaa ulkoilu -asioista. Näistä on täällä väitelty ennenkin ja yleensä väittely päättyy siihen, että esim. vapaan ulkoilun kannattaja ei pysty keksimään yhtään sellaista kunnollista ja hyvin perusteltua argumenttia, jonka perusteella kissan täytyy saada ulkoilla vapaasti ja jota ei pystyttäisi kumoamaan.

Toivotan Merimaria joka tapauksessa kissoillesi terveyttä ja pitkää ikää ja pennuille hyviä koteja joissa niitä rakastetaan aidosti perheenjäseninä.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2020. Kaikki oikeudet pidätetään.